Yussuf Poulsen er én af nutidens største danske fodboldspillere. Han har en ærgerrighed og sult, som er større end de fleste fodboldspillere. Han er et af de bedste eksempler på, at hårdt arbejde og dedikation kan bane vejen for at opnå succes i en kontant fodboldverden, hvor man oftest tilsmiler dem med det største talent.

Yussuf Poulsen har naturligvis talent for fodbold, men med en uopslidelig indstilling og mentalitet har han udbygget sit talent og sine fodboldteknikker gevaldigt. Det lærte han i en tidlige alder, og derfor er han nået så langt i sin fodboldkarriere.

 

Yussuf Poulsens fodboldkarriere

Hvor mange kampe og mål har Yussuf Poulsen på cv’et for fodboldlandsholdet?

Hvor mange U-landskampe og mål har Poulsen på cv’et?

Hvad har Yussuf Poulsen fået i løn igennem sin karriere?

Hvor mange mål og kampe har Poulsen opnået i RB Leipzig?

Hvad er den højeste markedsværdi, Yussuf Poulsen har haft?

 

Hvor mange kampe og mål har Yussuf Poulsen på cv’et for fodboldlandsholdet?

Yussuf Poulsen fik i slutningen af 2014 sin landsholdsdebut, efter han leverede nogle gode præstationer for RB Leipzig, som dengang spillede i 2. Bundesliga. Det er de færreste 20-årige, som får debut på et A-landshold, medmindre man besidder noget helt særligt.

I skrivende stund har Yussuf Poulsen spillet 52 landskampe, og med EM 2020 rundt om hjørnet, kommer han forhåbentlig meget tæt på de 60 A-landskampe.

På nuværende tidspunkt er det blevet til i alt syv mål i den rød-hvide trøje. Lad ham da endelig runde 10 mål ved EM 2020. Det vil i hvert fald ikke være et dumt valg at have et bet på Yussuf Poulsen som målscorer i de kommende EM-kampe.

 

Hvor mange U-landskampe og mål har Poulsen på cv’et?

Yussuf Poulsen er en af nutidens A-landsholdsspillere med flest U-landskampe. Han nåede at spille 57 kampe for de forskellige U-landshold – fra U-16 til U-21. Han har været hele smøren igennem. I de 57 kampe formåede han at lave 20 mål. Hans personlige rekord er otte mål på U-19 landsholdet. Det varer dog nok ikke længe, før den rekord bliver tangeret.

Hvad har Yussuf Poulsen fået i løn igennem sin karriere?

I Lyngby nåede Yussuf Poulsen at få debut i Superligaen, samt i 1. division. Dengang lå Yussuf Poulsen nok til at få en standardløn på 20-25000. kr. om måneden, fordi Lyngby altid har været kendt for ikke at give høje lønninger. De lever af at sælge og udvikle talenter, hvilket de er nogle af de bedste til i Danmark.

Da Poulsen blev skudt afsted til det storsatsende RB Leipzig-hold i 2013, som dengang spillede i 3. Bundesliga, modtog Lyngby en pæn sum penge for den blot 19-årige dansker. Samtidig kunne Poulsen se frem til en årsløn på ca. 1 mio. kr. Grundlønnen voksede i takt med, at Leipzig blev ved at med at rykke tættere på 1. Bundesliga, og Poulsen fik forbedret sine kontraktmæssige forhold.

I 2016 lykkedes det for RB Leipzig og Yussuf Poulsen at spille sig op i Bundesligaen, og i Leipzigs første sæson i Bundesligaen præsterede holdet at vinde sølvmedaljer. I samme sæson forlængede Leipzig også kontrakten med Yussuf Poulsen med yderligere fire år, hvilket førte til, at han på daværende tidspunkt tjente 9-10 millioner om året.

Selvom Poulsen i slutningen af 2019 ikke vadede i spilletid, valgte han alligevel at takke ja til Leipzigs tilbud om forlængelse, så de havde papirer på hinanden frem mod 2022. I 2020 blev den eksisterende kontrakt forlænget med yderligere to år, så Yussuf Poulsen på nuværende tidspunkt skal blive i Leipzig frem til 2024.

Kontraktens grundløn forblev den samme, hvilket efter sigende lyder på omkring de 25-28 millioner. Den høje løn skyldes blandt andet Yussuf Poulsens status i klubben, hvor han er blevet til en ledende skikkelse og et klubkoryfæ i den unge fodboldklub.  

odds fodbold hos 888sport

 

Hvor mange mål og kampe har Poulsen opnået i RB Leipzig?

RB Leipzig har eksisteret i godt og vel 12 år, og i otte af disse år har Yussuf Poulsen spillet for klubben. Han har været med helt fra begyndelsen, og på nuværende tidspunkt er han den spiller, der har spillet flest kampe for den tyske topklub.

Yussuf Poulsen har spillet intet mindre end 291 kampe for klubben. Han har scoret et mål 74 gange og lavet 58 assists. Det er imponerende tal for en spiller, som i skrivende stund kun er 26 år gammel. Hans nærmeste forfølger er Marcel Sabitzer, som har spillet 225 kampe. Yussuf Poulsen er blevet et klubikon i den tyske topklub.

 

Hvad er den højeste markedsværdi, Yussuf Poulsen har haft?

I 2019 peakede Yussuf Poulsens værdi, for i sæsonen 18/19 scorede han samlet 19 mål for klubben, og i sæsonen efter, i 19/20, formåede han at spille sig i en Champions League-semifinale. Dengang rundede hans markedsværdi ca. 260 mio. kr., hvilket i skrivende stund har været Yussuf Poulsen højeste markedsværdi hidtil.

Frem mod EM 2020 i 2021 har Yussuf Poulsen muligheden for at overgå den værdi, men det kræver, at Danmark som minimum går videre fra gruppespillet med Yussuf Poulsen som fast målproducent. Hans aktuelle markedsværdi er på omkring de 187 mio. kroner.

 

 

*Credits: artiklens billede tilhører Associated Press/ Michael Sohn

Først publiceret: d. 15. maj 2021

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Hvad vil vi huske VM 2022 for?

Statistikker VM 2022 – afrunding

Nye VM-rekordholdere 2022

Optakt - VM-finalen 2022

Danskere på All Star-hold til slutrunder