Lad hos hurtigt blive enige om én ting: I moderne fodbold savner vi en type som Xavi, som var en gudbenådet spilfordeler.  Han lignede en spiller, der nødt hvert eneste øjeblik, bolden lå ved hans fødder. Dengang Xavi var en aktiv fodboldspiller, var der knap så meget fokus på statistikker, men alligevel var Xavi en af dem med de mest imponerende statistikker i fodboldverden. Sammenlignet med andre aktive fodboldspillere i 2022 så kan Xavi meget vel stadig betragtes som en af de bedste. Lad os dykke nærmere ned i hans fodboldkarriere.

 

Fakta om Xavi

Xavi på det spanske landshold

Hvordan forlyder Xavis statistikker hos Barcelona?

Hvor mange titler har Xavi vundet i sin fodboldkarriere?

Xavis nye periode i Barcelona som træner

 

Xavi på det spanske landshold

Xavi var et omtvisteligt fodboldtalent allerede i sine teenageår. Han var måske ikke den mest adrætte fodboldspiller, men det kompenserede han for med sit overblik og sin teknik – en rigtig Barcelona-type.

Xavi blev hurtigt en del af det spanske U17-landshold, som han debuterede for i 1997. Han spillede sammen med blandt andet Iker Casillas på U17. Året efter i 1998 blev det til 10 kampe for U18. Allerede samme år fik Xavi debut for det spanske U21-landshold. Xavi nåede at spille i alt 57 kampe på de forskellige ungdomslandshold.

Den 15. oktober i år 2000 fik Xavi sin debut på A-landsholdet i en alder 20 år. Han fik hele 90 minutter mod et stjernespækket hollandsk landshold. Xavi slog for alvor sit navn fast på det spanske A-landshold i 2002, hvor han altid var en fast del af spilletiden og udtagelserne.

Xavi spillede på det spanske landshold fra 2000 og frem til 2014, hvor det blev til 133 optrædener og 12 mål, samt 25 assists. Xavi er i skrivende stund den spanske landsholdsspiller med tredjeflest optrædener, men meget tyder på, at hans tidligere holdkammerat Sergio Busquets snart snupper tredjepladsen, da han også er på 133 kampe. Rekordholderen er Sergio Ramos med 180 landskampe.

xavi

Hvordan forlyder Xavis statistikker hos Barcelona?

Ifølge Barcelonas officielle hjemmeside fik Xavi sin debut for Barcelonas førstehold i 1998. I 18 sæsoner og henover tre årtier spillede Xavi i FC Barcelona. Fra 1998 og frem til 2015 nåede Xavi at spille intet mindre end 767 kampe. Allerede som U12-spiller blev Xavi hentet til Barcelona, og dermed spillede Xavi 24 sæsoner i Barcelona, hvis man tæller ungdomsårene med.

I 2015 var Xavi rekordholderen af flest spillede kampe i Barcelona. Den rekord overgik Messi nogle år senere med 777 kampe i Barcelonatrøjen.

Find alle online sports betting-markeder hos 888sport

Ud af de 767 kampe blev størstedelen spillet i La Liga, hvor Xavi fik 505 kampe. Dermed er Xavi stadig inden for top-20 over fodboldspillere med flest La Liga-kampe i skrivende stund i 2022. Andoni Zubizarreta fører den liste med 622 La Liga-kampe.

Xavi nåede derudover at spille 157 Champions League-kampe. Han er på nuværende tidspunkt dermed den spiller med tredjeflest kampe i verdens stærkeste klubturneringer. Ifølge UEFA’s officielle hjemmeside mangler Messi kun én sølle kamp for at tangere Xavi. Rekordholderen er Ronaldo med 187 kampe.

xavi

Hvor mange titler har Xavi vundet i sin fodboldkarriere?

Xavis meritter og titler taler for sig selv. Antallet af titler, Xavi nåede at få skrabet sammen i sin fodboldkarriere, er uhørt højt. 25 titler nåede Xavi at vinde som spiller med Barcelona, herunder otte spanske mesterskaber, fire Champions League-titler, tre Copa del Rey-trofæer, seks titler i den spanske Super Cup, to titler ved verdensmesterskaberne for klubhold og sidst, men ikke mindst to titler i den europæiske Super Cup.

odds fodbold dagen lang

Xavi vandt sit første spanske mesterskab samme år, som han fik debut for Barcelonas førstehold. Det skete i 98/99-sæsonen. Han sluttede også sin karriere i Barcelona af på bedste vis, da han og Barcelona både vandt Champions League, La Liga og Copa del Rey i 14/15.

Xavi kan ligeledes prale af at have vundet et verdensmesterskab og to europamesterskaber med Spanien. VM blev vundet i 2010 og EM blev vundet i hhv. 2008 og 2012.

 

Xavis nye periode i Barcelona som træner

Xavi har påbegyndt en ny æra efter han i 2021 blev præsenteret som den nye Barcelona-træner. Xavi står overfor en kæmpe opgave, hvor han skal have Barcelona tilbage på samme niveau, som da han selv spillede i sin hjerteklub. Xavi har i første omgang kontrakt med Barcelona frem til 2024, og allerede godt inde i 2022 har der været kæmpe fremgang at spore for Xavi og hans tropper.

xavi

Xavi er det bedste bud på en træner, der vækker en sovende kæmpe som FC Barcelona. Xavi har indtil videre stået i spidsen for Barcelona i 18 La Liga-kampe, og det er kun blevet til et enkelt nederlag – samt 13 sejre. Det er længe siden, at Barcelona har haft så god en stime. Hvor langt skal vi mon hen i 2022, før Barcelonas ubesejrede stime bliver brudt? Det må tiden viser. Det ser i hvert fald mere lovende ud for Barcelonas fremtid.

 

*Credits: artiklens billeder tilhører Associated Press

*Først publiceret: d. 24. april 2022*

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Hvad vil vi huske VM 2022 for?

Statistikker VM 2022 – afrunding

Nye VM-rekordholdere 2022

Optakt - VM-finalen 2022

Danskere på All Star-hold til slutrunder