Som optakt til VM 2022 har vi taget et nærmere kig på, hvordan VM-kvalifikationen forløb i hele verden. Vores opsamling af VM-kvalifikation 2022 kan gemme på potentielle betting tips, som er værd at overveje frem mod VM 2022.

Vi besvarer en række spørgsmål, som måske kan gøre dig klogere på potentielle udfald til VM 2022.

 

Opsamlingen på VM-kvalifikation til VM 2022

Hvilke spillere blev topscorere ved VM-kvalifikationen 2022?

Hvilke hold scorede flest mål?

Hvilke nationer lukkede færrest mål ind?

 

Hvilke spillere blev topscorere ved VM-kvalifikationen 2022?

Hvis vi begynder i Europa, blev Memphis Depay og Harry Kane de to mest scorende i VM-kvalifikationen. Begge scorede 12 mål hver. Depay leverede seks assists, mens Harry Kane assisterede to gange. Danmarks mest scorende spiller i VM-kvalifikationen blev Andreas Skov Olsen med fem mål.

I Sydamerika blev Marcelo Mareno fra Bolivia topscorer med 10 mål. Desværre kvalificerede Bolivia sig ikke til VM, så vi får ikke lov til at opleve flere kasser fra Mareno i denne omgang. Neymar scorede 8 mål og leverede otte assists for Brasilien. Luis Suarez scorede også otte mål, men for Uruguay. Messi og Martinez scorede begge syv mål hver for Argentina.

I Asien scorede hele seks spillere fire mål hver i den tredje og afgørende runde. Det var dog japanske Ito og iranske Taremi, der med deres fire mål og to assists, som kunne deles om topscorertitlen. Både Japan og Iran kvalficerede sig til VM 2022. Udover Taremi havde Iran også en Jahanbakhsh, der scorede fire mål. Son, der til daglig spiller i Tottenham, scorede også fire mål.

depay holland

I gruppespillet i Afrika blev Algeriets Slimani topscorer med syv mål. Algeriet med Mahrez kvalificerede sig dog ikke til VM 2022. Marokko, der til gengæld kvalificerede sig, havde El Kaabi, der scorede fem mål i gruppespillet.

Det var kun Australien, der kvalificerede sig fra verdensdelen Australien og Oceanien, så det er ikke så interessant at kigge på deres gruppespil, eftersom Australien havde kvalificeret sig direkte til en knockout-kamp, og den vandt de mod Peru.

I den tredje og afgørende runde i Nord- og Centralamerika blev Canadas Cyle Larin topscorer med seks mål. En anden canadier, Jonathan David, scorede fem mål. Chelseas og USA’s guldfugl Pulisic scorede også fem mål.

 

Hvilke hold scorede flest mål?

England blev det mest scorende hold i VM-kvalifikationen i Europa. 39 mål blev sat ind af VM-favoritterne. Tyskland scorede 36 mål og var også godt kørende foran mål. Tysklands topscorer blev Timo Werner med fem mål. Holland scorede tredje flest mål – 33 mål i 10 kampe.

I Sydamerika kommer det ikke som nogen overraskelse, at Brasilien var mest flyvende foran mål, hvor det blev til i alt 40 mål i 17 kampe. Argentina og Ecuador scorede næstflest med 27 mål.

Australien og Iran scorede flest mål i deres VM-kvalifikation. Hver nation formåede at score 15 mål. Algeriet var brandvarme i det afrikanske gruppespil med 25 mål i seks kampe. Algeriet kunne dog ikke score, da det for alvor gjaldte og er derfor ikke med til VM. Marokko, der er VM-klar, scorede næstflest med 20 mål.

I det nord- og centralamerikanske gruppespil blev Canada den mest scorende nation med 23 mål i 14 kampe. USA scorede 21 mål.

brasilien

 

Hvilke nationer lukkede færrest mål ind?

Defensiven vinder mesterskaber, lyder et klogt fodboldordsprog. I Europa lukkede Schweiz færrest mål ind. Sølle to mål scorede modstanderne mod Schweiz. Tre nationer formåede kun at indkassere tre mål. Danmark var en af dem, mens England og Frankrig også beviste, at deres defensiv er solid.

I Sydamerika beviste Brasilien såvel offensivt som defensivt, at de kan levere i begge ender. Brasilien lukkede kun fem mål ind i 17 kampe. Argentina indkasserede otte mål.

danmark vm kvalifikation 2022

I Asien havde Sydkorea den bedste defensiv, i hvert fald konkluderet ud fra antal indkasserede mål. Tre mål lukkede de ind i 10 kampe. Japan og Iran lukkede fire mål ind hver.

Af de nationer i Afrika, der kvalificerede sig til VM 2022, var det Marokko og Tunesien, der indkasserede færrest mål i gruppespillet. Marokko lukkede ét mål ind, og selvom modstanden ikke var af større kvalitet, er det stadig værd at nævne. Tunesien lukkede 2 mål ind.

 

*Credits: artiklens billede tilhører Associated Press

Først publiceret: d. 16. oktober 2022

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Hvad vil vi huske VM 2022 for?

Statistikker VM 2022 – afrunding

Nye VM-rekordholdere 2022

Optakt - VM-finalen 2022

Danskere på All Star-hold til slutrunder