VM i herrehåndbold 2021 står for døren, og 32 nationer skal duellere om at blive verdens bedste håndboldnation blandt herrerne. Egypten er for anden gang værtsnation for VM. Første gang, det blev afholdt i Egypten, var tilbage i 1999, hvor Sverige sikrede sig den eftertragtede titel.

Du burde være varm nu, for nu tester vi din paratviden inden for VM i herrehåndbold.

 

VM i herrehåndbold 2021 – svar på følgende spørgsmål:

VM i herrehåndbold 2021 i Egypten er det XX. verdensmesterskab

Hvor mange nationer fra Sydamerika deltager ved VM i herrehåndbold 2021?

Hvilken nation havde den højeste redningsprocent ved VM i 2019?

Hvilken nation havde den højeste scoringsprocent ved VM i 2019?

Hvilke to danske spillere kan spille sig i top-7 over landsholdsspillere med flest kampe, hvis alt går efter planen?

Hvilke danske herrelandsholdsspillere står overfor deres slutrundedebut?

Hvem er favoritter til at vinde VM i herrehåndbold 2021?

Hvor mange nationer får deres VM-debut?

Hvilken håndboldspiller har vundet flest VM-medaljer?

Hvor mange gange har Danmark ikke kvalificeret til VM i herrehåndbold?

Hvor mange VM-medaljer har Danmark vundet gennem tiden?

Hvor mange mål mangler Mikkel Hansen for at indhente Lars Christiansens målrekord?

 

VM i herrehåndbold 2021 i Egypten er det XX. verdensmesterskab

Du skal ikke lade dig narre, når vi fortæller dig, at det første VM i herrehåndbold fandt sted i 1938. Det er nok ikke nemt at beregne sig frem til det, for efter 1938 blev der ikke afholdt et verdensmesterskab i herrehåndbold før 1954.

En anden tricky ting er, at VM blev afholdt hvert fjerde år indtil 1993, hvor det blev ændret til hvert andet år. VM 2021 er dermed det 27. verdensmesterskab.

 

Hvor mange nationer fra Sydamerika deltager ved VM i herrehåndbold 2021?  

Fire sydamerikanske nationer deltager ved VM 2021 – Argentina, Brasilien, Chile og Uruguay.

Sydamerika er et kontinent, hvor håndbolden er vokset gevaldigt over de seneste par år. En dag får de nok bugt med Europas dominans i håndbold. Kun ét land uden for Europa har formået at vinde medaljer ved VM – det er Qatar, som vandt VM-sølv i 2015.

 

Hvilken nation havde den højeste redningsprocent ved under VM i 2019?

Det er altid godt frem mod et håndbold-VM at have styr på statistikker fra det sidste VM. Det kan kun komme til gavn, når du skal finde de helt rigtige håndbold odds.

Tilbage ved VM i 2019 havde Danmarks to målmænd Niklas Landin og Jannick Green den højeste redningsprocent sammen med Sverige, hvilket lød på 36%.

 

Hvilken nation havde den højeste scoringsprocent ved VM i 2019?

Vi skal forbi endnu en statistik fra VM i 2019. Og eftersom Danmark og Norge strøg i finalen, blev de meget naturligt de to hold med den højeste scoringsprocent på 68%.

 

Hvilke to danske spillere kan spille sig i top-10 over landsholdsspillere med fleste kampe, hvis alt går efter planen?

Hvis Danmark forhåbentlig kommer til at spille 10 kampe ved dette VM, kan Mikkel Hansen og Niklas Landin spille sig i top-10 over danske landsholdsspillere med flest A-landskampe. Begge to har indtil videre spillet 212 kampe for Danmark (dhf.dk).  

 

Hvilke danske herrelandsholdsspillere står overfor deres slutrundedebut?

Emil Nielsen, Emil Jakobsen, Benjamin Jakobsen, Mathias Gidsel og Nikolaj Læsø står overfor deres slutrunde debut for det danske A-landshold. Derudover er det Magnus Saugstrups, Jacob Holms og Kevin Møllers første VM-slutrunde.

 

Hvem er favoritter til at vinde VM i herrehåndbold 2021?

Ifølge diverse bettingmarkeder er Danmark til odds 4.00, derefter følger Norge til odds 4.25, Spanien til odds 5.00, Frankrig til odds 7.00 og Kroatien til odds 9.00. Vi er umiddelbart ikke overraskede – oddsene kan dog nå at ændre sig, hvis der kommer nogle uventede afbud eller skader – hvem ved.

 

Hvor mange nationer får deres VM-debut?

Ved VM i 2021 er det Uruguay og Kap Verde, der står foran deres VM-debut. Det er vildt imponerende, at en miniputnation som Kap Verde, der knap nok har et befolkningstal på 550.000, kan spille sig til et VM.

 

Hvilken håndboldspiller har vundet flest VM-medaljer?

Der er én håndboldspiller, som kan prale med at være den mest vindende ved VM. Det er Frankrigs tidligere målmandslegende Thierry Omeyer, der har vundet fem guldmedaljer (2001, 2009, 2011, 2013, 2015, 2017) og to bronzemedaljer (2003 og 2005).

Hvis Frankrig går hele vejen i 2021, kan Omeyers landsmand Nikola Karabatic udligne hans rekord.

 

Hvor mange gange har Danmark ikke kvalificeret til VM i herrehåndbold?

Tre gange har Danmark ikke formået at kvalificere sig til VM i herrehåndbold. Første gang var i 1990 og sidenhen i 1997. Den seneste VM-skuffelse var 2001.

Godt at det er 20 år siden!

 

Hvor mange VM-medaljer har Danmark vundet gennem tiden?

Fem gange har Danmark fået VM-medaljer om halsen. Første gang var i 1967 i Sverige, da de vandt sølv. Derefter blev det til bronze i 2007 og to gange sølv i 2011 og i 2013.

Den største triumf skete i 2019, da de vandt VM-guld for første gang i Danmarks herrehåndboldhistorie. Lad os håbe, det gentager sig i 2021!

 

Hvor mange mål mangler Mikkel Hansen for at indhente Lars Christiansens målrekord?

Mikkel Hansen har længe været Danmarks mest scorende i slutrunderne. Mikkel Hansen mangler dog stadig en hel del mål, hvis han skal indhente den mest scorende herrelandsholdspiller gennem tiden – Lars Christiansen.

Lars Christiansen har i sin landsholdskarriere scoret 1503 mål. Mikkel Hansen er inden VM på 1051 scoringer. Han scorer på en god slutrunde nok omkring 60-70 mål, så han mangler stadig en hel del, hvis han skal slå Lars Christiansens rekord, som er en af de bedste landsholdspillere i håndbold.

 

VM i herrehåndbold 2021 begynder d. 13. januar og varer frem til d. 31. januar. Lad os krydse fingre for, at Danmark får en fortrinlig slutrunde, som forhåbentlig kaster nogle medaljer af sig.

 

*Credits: artiklens billede tilhører Associated Press/Martin Meissner

Først publiceret: d. 12. januar 2021

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Anne Mette Hansen løn 

Althea Reinhardt håndbold og landshold

Ulrik Wilbek i dag 

Mads Mensah Larsen løn

Joachim Boldsen i dag