Flere spillere og nationer har været med til at gøre VM til en af de største sportsbegivenheder i verden, hvis ikke den største. Den største sportsbegivenhed ligger inde med utrolig mange historiske emner, perspektiver og ikke mindst rekorder.

Vi er dykket ned i de mange historiebøger og har kogt det ned til en masse spændende læsning.

 

Hvilken nation til VM 2022 har mest VM-erfaring?

Hvilken spiller har spillet flest VM-kampe?

Hvem er den mest scorende i VM’s historie?

Den ældste målscorer i VM’s historie

Den yngste målscorer i VM’s historie

De største VM-sejre

VM-kampe med flest advarsler

 

Hvilken nation til VM 2022 har mest VM-erfaring?

Ifølge transfermarkt.com har Belgiens nuværende landsholdstrup mest VM-faring blandt de nationer, som deltager ved VM 2022. Ud af en trup på 29 spillere har de tilsammen spillet 94 VM-kampe. Courtois har spillet flest i Belgiens aktuelle VM-trup 2022. 12 VM-kampe er det indtil videre blevet til for Courtois.

Den nation med næstmest VM-faring er Kroatiens trup, der tilsammen har spillet 61 VM-kampe. Uruguay på tredjepladsen er på 59 VM-kampe. Danmark ligger nr. 13 med samlet 35 VM-kampe. Christian Eriksen og Simon Kjær har mest VM-erfaring med seks kampe hver.

 

Hvilken spiller har spillet flest VM-kampe?

Hvilken fodboldspiller har siden 1930 og inden VM 2022 spillet flest VM-kampe? Ifølge transfermarkt.com har den tyske legende Lothar Matthäus spillet i alt 25 VM-kampe. Miroslav Klose nåede at spille 24 VM-kampe og indtager andenpladsen, inden VM 2022 begynder.

Den eneste spiller, der er aktuel til VM 2022, og som nærmer sig Lothar Matthäus, er Lionel Messi. Messi er inden VM 2022 på 19 VM-kampe. Skulle Messi og Argentina nå hele vejen til VM-finalen, bliver Messi den nye rekordindehaver. Cristiano Ronaldo er lige i hælene med 18 VM-kampe, og Messis landsmand Muslera er på 16 VM-kampe.

messi

 

Hvem er den mest scorende i VM’s historie?

Det er selvfølgelig en fordel at have spillet flest VM-kampe, når man skal score mål. Miroslav Klose, der har spillet næstflest VM-kampe i historien, har scoret i alt 16 VM-mål og er i øjeblikket den mest scorende i VM’s historie. Den brasilianske Ronaldo har lavet 15 mål i 19 VM-kampe. Thomas Müller, der er aktuel til VM 2022, er på 10 mål i 16 VM-kampe.

Cristiano Ronaldo er inden VM 2022 nr. 18 med syv VM-mål.

klose tyskland

 

Den ældste målscorer i VM’s historie

Fra 1930 og frem til 2022 har vi fundet den ældste målscorer i VM’s historie. Inden VM 2022 er rekordindehaveren camerouneren Roger Milla, der i scorede et VM-mål i en alder af 42 år i 1994. Den næstældste VM-målscorer er svenskeren Gunnar Gren, der scorede et VM-mål i en alder af 37 år og syv måneder.

Vi kan dermed konkludere, at Cristiano Ronaldo vil blive den næstældste målscorer i et VM i fodbold, hvis han scorer under VM 2022. Mon ikke den rutinerede målræv får scoret ét eller flere mål for Portugal?

 

Den yngste målscorer i VM’s historie

Den yngste VM-målscorer fra 1930 og frem til 2022 er brasilianske Pele, der har haft rekorden siden 1958. Dengang scorede legenden, Pele, sit første VM-mål i en alder af 17 år og syv måneder. Ingen anden har formået at slå Pele’s rekord. Den anden yngste er argentinske Manuel Ross, der var 18 år og tre måneder. Michael Owen er den tredje yngste VM-målscorer med sine 18 og seks måneder. Lionel Messi indtager en sjetteplads med en alder på 18 år og seks måneder. 

Der er én spiller, der kan ende i top-3, hvis han scorer under VM 2022, og det er Spaniens unge komet, Gavi. Gavi er ca. 18 år og tre til fire måneder, når VM 2022 er i gang.  

pele

 

De største VM-sejre

Alle fodboldfans går altid og håber på, at de får en uforglemmelig oplevelse, når de skal på stadion og se fodbold. Det fik de fodboldfans, der så Ungarn og El Salvador ved VM i 1982. Dengang vandt Ungarn 10-1. Det seneste store nederlag i en VM-kamp var Tysklands 1-7 sejr over Brasilien i semifinalen ved VM i 2014. Man skulle næsten tro, det havde været en ligegyldig gruppekamp, men det skete altså i en semifinale.

Danmark har engang vundet en VM-kamp 6-1. Det gjorde de i 1986 over Uruguay. Det er Danmarks hidtil største VM-sejr inden VM 2022.

 

VM-kampe med flest advarsler

Vi skal ikke mange VM-slutrunder tilbage i tiden for at finde de VM-kampe, hvor der er blevet uddelt flest advarsler. Da Portugal vandt 1-0 over Holland i 2006, blev der uddelt intet mindre end 16 advarsler - 12 gule kort og fire kort, der førte til rødt. Begge hold sluttede dengang kampen med ni spillere på banen.

Samme antal advarsler blev uddelt i 2002 i opgøret mellem Cameroun og Tyskland. Dengang vandt Tyskland 0-2, og der blev uddelt 14 gule kort og to kort, der førte til rødt. Danmarks kamp mod Sydafrika i 1998 ligger på en delvis femteplads med 10 advarsler. Dengang faldt der syv gule kort og tre røde kort. To danskere fik rødt – Morten Wieghorst og Miklos Molnar.

 

*Credits: artiklens billede tilhører Associated Press

Først publiceret: d. 29. Oktober 2022

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Hvad vil vi huske VM 2022 for?

Statistikker VM 2022 – afrunding

Nye VM-rekordholdere 2022

Optakt - VM-finalen 2022

Danskere på All Star-hold til slutrunder