Gruppekampene til VM 2022 er et overstået kapitel, og det har været en fodboldfest indtil videre. Vi samler op på diverse statistikker fra gruppespillet. Kan det mon blive et historisk fodbold-VM baseret på de midlertidige statistikker? Det vil du finde ud af om et øjeblik.

 

Hvem er blevet kåret til Man of the Match flest gange?

Hvor mange mål blev der scoret i gruppespillet til VM 2022?

Hvilke nationer har det højeste målsnit til VM 2022?

Hvilke nationer har lukket færrest mål ind?

Hvor mange spillere er blevet udvist?

Hvilkere spillere har leveret flest assists?

 

Hvem er blevet kåret til Man of the Match flest gange?

De eneste tre spillere, som indtil videre har vundet titlen som kampens spiller, er Kylian Mbappé, Luka Modric og Christian Pulisic. Alle tre spillere er klar til knockout-runden ved VM 2022, så mon ikke en af dem snupper flere af disse titler i løbet af VM-turneringen.

Messi blev kampens spiller fire gange under VM 2014. Harry Kane, Griezmann, Modric og Hazard blev det tre gange under VM 2018.

mbappe

 

Hvor mange mål blev der scoret i gruppespillet til VM 2022?

Der blev i alt scoret 120 mål fordelt ud på 48 kampe i gruppefasen til VM 2022. Det svarer til, at der er blevet scoret 2,5 mål pr. kamp. Rekorden for flest mål til en VM-slutrunde lyder på 171, hvilket skete ved VM 1998 og 2014.

Ved VM i 2018 blev der scoret 122 mål i gruppefasen. 24 straffespark blev dømt i gruppefasen. I 2014 blev der scoret 136 mål i alt i gruppefasen. Dette er stadig VM-rekorden for flest antal mål i gruppespillet.

 

Hvilke nationer har det højeste målsnit til VM 2022?

Spanien og England formåede begge at score i alt ni mål i gruppefasen. De har dermed et gennemsnit på 3 mål pr. kamp. Ved VM i 2018 var Belgien det eneste hold, som scorede ni mål. Til VM i 2014 scorede Holland 10 mål i gruppespillet som den eneste nation.

Belgien, Tunesien, Danmark og Qatar scorede færrest mål. Alle fire nationer scorede kun én enkelt gang.

danmark vm 2022

 

Hvilke nationer har lukket færrest mål ind?

Ingen nationer formåede at holde buret helt rent i gruppespillet. Seks nationer lukkede dog kun ét mål ind i gruppespillet. Det drejer sig om Holland, USA, Tunesien, Marokko, Kroatien og Brasilien.

Costa Rica lukkede flest mål ind i gruppespillet. 11 mål indkasserede Costa Rica.

Til VM 2018 formåede Uruguay som den eneste nation ikke at indkassere nogen mål i gruppespillet. Ingen nationer formåede at holde nullet i gruppespillet til VM i 2014.

 

Hvor mange spillere er blevet udvist?

Indtil videre har kun to spillere modtaget et rødt kort, som efterhånden bliver givet sjældent i moderne fodbold, hvor hårdheden i kampene er skiftet ud med flere tekniske finesser. Til VM i 2018 blev der kun uddelt fire røde kort. Eller måske er den antagelse lidt forkert, for til VM i 2014, blev der uddelt 10 røde kort.

vm 2022

 

Hvilkere spillere har leveret flest assists?

Det er overraskende, at en klassespiller som Harry Kane ikke formåede at score et mål for England i gruppespillet. Han formåede dog at have næstsidst fod på bolden tre gange ud af Englands ni mål i gruppespillet. Dermed er Harry Kane den spiller med flest assists til VM 2022.

Til VM i 2018 blev det højeste antal assists kun to. I 2014 leverede to spillere fire assists. Det vat Toni Kroos og Juan Cuadrado.

 

*Credits: artiklens billede tilhører Associated Press

Først publiceret: d. 29. November 2022

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Hvad vil vi huske VM 2022 for?

Statistikker VM 2022 – afrunding

Nye VM-rekordholdere 2022

Optakt - VM-finalen 2022

Danskere på All Star-hold til slutrunder