Der er blevet spillet 128 kampe under VM 2022. 32 nationer har på hver deres måde forsøgt at præge VM-slutrunden på deres måde. Nogle nationer er det lykkedes for, mens det mislykkedes for andre. Ikke desto mindre har alle nationer bidraget til statistikkerne, som kan gøre os klogere på mange fronter.

 

Hvor mange mål blev der scoret ved VM 2022?

Mål scoret på hovedet

Mål scoret i første halvleg

Mål scoret i anden halvleg

Hvor mange straffespark blev der begået?

Spillere med flest assists

Hold med flest gule kort

Største afleveringspræcision

 

Hvor mange mål blev der scoret ved VM 2022?

Inden VM-finalen skulle spilles, skulle der scores mere end fem mål for, at VM 2022 skulle den mest målrige slutrunde i historien. Det havde de færreste næppe troet, da der stod 2-0 til Argentina indtil det 82. minut.

Efter to yderligere scoringer i den forlængede spilletid betød det, at VM 2022 nåede op på 172 mål i alt. Dermed overgik VM 2022 slutrunden fra 2014 og 1998 med et mål. Frankrig blev det mest scorende hold med 16 kasser. Argentina sluttede med 15 mål.

frankrig

 

Mål scoret på hovedet

Ud af de 172 mål blev der scoret 28 på hovedstød. Her var Frankrig den farligste nation, som formåede at score fire gange med hovedet ud af de i alt 16 mål, de scorede under VM 2022. De nationer, som scorede næstflest på hovedet, scorede to gange.

Gå aldrig ned på betting odds hos 888sport

 

Mål scoret i første halvleg

I første halvleg plejer holdene altid lige at skulle se hinanden an. Det betyder, at taktikken oftest påvirker antallet af mål i første halvleg. VM i 2022 var ingen undtagelse. Der blev således scoret i alt 67 mål i første halvleg.

Argentina var det målfarligste hold i første halvleg med syv mål. Frankrig og England fulgte trop med fem mål hver.

messi

 

Mål scoret i anden halvleg

I anden halvleg er spillernes puls oftest højere, og trætheden begynder at melde sig. Derfor ryger taktikken ofte lidt i baghovedet på spillerne. Det er antallet af mål i anden halvleg sammenlignet med første halvleg en klar indikation på. Ved VM i 2022 blev der scoret 101 mål i anden halvleg.

Frankrig scorede 10 mål i anden halvleg, mens Portugal bankede ni mål ind i anden halvleg, og England endte på otte mål.

ronaldo

 

Hvor mange straffespark blev der begået?

I alt blev der begået 24 straffespark under VM 2022. Argentina fik klart flest straffespark. Fem gange fik Argentina, eller rettere sagt, Messi, tilkendt et straffespark. Messi scorede på fire ud af de fem straffespark.

Ud af de 24 straffespark blev der scoret på 17 af slagsen. Polen brændte flest straffespark. Lewandowski misbrugte to forsøg ud af tre.

 

Spillere med flest assists

Under VM 2022 blev der samlet leveret 119 assists. Fem spillere formåede at levere bolden på et sølvfad tre gange - Bruno Fernandes, Harry Kane, Griezmann, Messi og Perisic.

Hold med flest gule kort

Dommerne måtte gå til lommen i alt 224 gange for at hive et gult kort frem. Det hold, som modtog flest gule kort, var lidt overraskende verdensmestrene fra Argentina. 17 gange fik Argentina en advarsel. Det svarer til 2,4 gule kort pr. kamp. Det er utroligt, at de ikke modtog et rødt kort på noget tidspunkt med alle de advarsler. Acuna og Montiel modtog flest gule kort af alle spillere under VM. De fik tildelt tre gule kort hver.

Saudi Arabien var lige i hælene på Argentina med 14 gule kort efter tre kampe, hvilket svarer til 4,6 gule kort pr. kamp. Serbien modtog tredjeflest advarsler – 12 gule kort.

 

Største afleveringspræcision

Selvfølgelig var det en fra Spanien, som havde den største afleveringspræcision i forhold til flest forsøgte afleveringer. Det er efterhånden Spaniens varemærke. Rodri havde 638 succesfulde afleveringer ud af 684 forsøg. Det giver ham en afleveringspræcision på 93,27%. Et uhørt højt snit.

Nummer to på listen kommer måske som en overraskelse, men det var Otamendi fra Argentina. Otamendi havde i alt 575 afleveringsforsøg, hvoraf 530 var succesfulde. Otamendis landsmand og Messis bodyguard, De Paul, snupper tredjepladsen med en afleveringsnøjagtighed på 88,75% ud af de 466 afleveringsforsøg.

 

*Credits: artiklens billede tilhører Associated Press

Først publiceret: d. 30. December 2022

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Hvad vil vi huske VM 2022 for?

Nye VM-rekordholdere 2022

Optakt - VM-finalen 2022

Danskere på All Star-hold til slutrunder

VM 2022 – muligt All Star-hold