Den Gyldne Bold har længe været et plaster på såret for mange VM-spillere, der aldrig fik lov til at vinde den helt store præmie, nemlig et verdensmesterskab. VM 2022 bliver næppe nogen undtagelse, men vi kan kun blive positivt overrasket.

 

Vindere af the Golden Ball

VM 2018 – Luka Modric

VM 2014 – Lionel Messi

VM 2010 – Diego Forlan

VM 2006 – Zinedine Zidan

VM 2002 – Oliver Kahn

VM 1998 – Ronaldo

VM 1994 – Romario

VM 1990 – Salvatore Schillaci

 

VM 2018 – Luka Modric

Kroatien tog fusen på alle, da de I 2018 endte i VM-finalen. En storspillende Luka Modric var i den grad medvirkende til, at det skete. Kroatiens kaptajn var ustyrlig under VM 2018, og forhåbentlig brænder Modric banen af igen til VM 2022, som formentlig bliver hans sidste i karrieren.

Modric blev hædret, selvom Kroatien tabte VM-finalen til Frankrig. Modric vil dog alle dage have byttet den Gyldne Bold ud med VM-trofæet.

modric

 

VM 2014 – Lionel Messi

Ligesom Modric tabte Messi også sin VM-finale. Det skete tilbage i 2014, da verdensstjernen og Argentina tabte VM-finalen til Tyskland.

Den syvdobbelte Ballon d’Or-vinder spillede en solid VM-turnering, som næsten endte perfekte for Lionel Messi. Han blev noteret for fire mål og en assist. Thomas Müller vandt Sølv Bolden og Robben vandt Bronze Bolden.

 

VM 2010 – Diego Forlan

Ved VM i Sydafrika i 2010 formåede en skarp Diego Forlan at sende Uruguay i ekstase, da de nåede en VM-semifinale. Semifinalen tabte Uruguay snævert til Holland med 2-3. Diego scorede sit femte mål i turneringen og blev turneringens topscorer, da han havde en assist i bagagen ift. til David Villa, Thomas Müller og Sneijder, som også scorede fem mål.

Derudover blev Forlan også kåret som turneringens spiller, selvom han noget overraskende ikke var nået til en VM-finale som de andre vindere af den Gyldne Bold.

 

VM 2006 – Zinedine Zidan

VM-finalen i 2006 står klar i erindringen for mange fodboldelskere, da Italien og Frankrig tørnede sammen - to af de største fodboldnationer i verden. Zinedine Zidan scorede et ikonisk straffespark og modtog samtidig et direkte rødt kort for at nikke Materazzi en skalle i brystet.

Zidan-løse Frankrig tabte VM-finalen efter straffespark, men under hele VM-slutrunden havde Zidan endnu engang imponeret med sin elegante spillestil. 

 

VM 2002 – Oliver Kahn

For første gang og indtil videre inden VM 2022 er den tyske legende Oliver Kahn, den eneste målmand, der har modtaget prisen som den bedste spiller ved et VM. Oliver Kahn og Tyskland lukkede kun tre mål ind i hele turneringen. To af målene blev scoret i VM-finalen, som Tyskland og Oliver Kahn tabte til Brasilien.

oliver kahn

 

VM 1998 – Ronaldo

Til VM 1998 var det Ronaldos tur til at tabe en VM-finale og derefter vinde den Gyldne Bold og blive kåret som turneringens spiller. Brasilien fik klø i VM-finalen mod Frankrig, som de tabte til med 0-3. Brasilien havde tidligere i turneringen slået Danmark i en uforglemmelig VM-kvartfinale, i hvert fald hvis man er dansker.

Ronaldo scorede fire mål, men blev ikke turneringens topscorer. Det gjorde kroatiske Davor Suker med seks mål.

ronaldo

 

VM 1994 – Romario

Romario er den eneste på denne liste, som både formåede at vinde den Gyldne Bold og VM. Det skete tilbage i 1994 i USA. Romario og Brasilien vandt VM-finalen efter straffespark mod Italien. Romario scorede fem mål og endte på en delvis tredjeplads på topscorerlisten.

 

VM 1990 – Salvatore Schillaci

Den sidste spiller på listen er italienske Salvatore Schillaci, der både formåede at blive topscorer med seks mål og blive VM-turneringens bedste spiller. Samtidig sluttede Italien også på en tredjeplads og gik glip af VM-finalen, da de tabte til Argentina i semifinalen med Maradona på banen. Dengang vandt Vesttyskland VM-finalen over Argentina. 

 

*Credits: artiklens billede tilhører Associated Press

Først publiceret: d. 10. November 2022

 

 

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Hvad vil vi huske VM 2022 for?

Statistikker VM 2022 – afrunding

Nye VM-rekordholdere 2022

Optakt - VM-finalen 2022

Danskere på All Star-hold til slutrunder