I badminton er spillerens indkomst i højere grad præstationspræget. Det betyder, at badmintonspillernes indkomst nogle måneder kan være relativt beskeden, hvis der ikke er nogen badmintonturneringer. Hvis badmintonspillerne omvendt får fyldt kalenderen op med turneringer og samtidig kommer relativt langt i disse turneringer, kan de bedste tjene i omegnen af 2-3 mio. om året.

I 2019 var Viktor Axelsens evige konkurrent til badmintontronen, Kento Momota, den spiller, som havde tjent mest i den sæson med ca. 3 mio. kr. i præmiepenge. Gad vide, hvor meget Viktor Axelsen har tjent igennem sin karriere? Det prøver vi at finde ud af.

 

 

Viktor Axelsens samlede indtjening frem til 2021

En kommende stjerne i svøb

Axelsens gennembrud

En fast bestanddel af toppen i badminton

Samlet formue 2021

 

En kommende stjerne i svøb

Viktor Axelsen blev professionel badmintonspiller i en alder af kun otte år. Når man formår at blive professionel i den alder, er ens skæbne allerede bestemt, hvilket den også var for Viktor Axelsen. Han var en kommende dansk badmintonstjerne. Og da han var 10 år, begyndte han allerede at få sine første sponsorater.  

I 2009 og i en alder af 15 år blev Axelsen for alvor introduceret til de voksnes badmintonrækker, da han og Steffen Rasmussen skulle kvalificere sig til deres første Denmark Open i herredouble. De tabte, men blev erfaringen rigere.

I 2010 skruede Axelsen op for forventningerne til sig selv, eftersom han valgte at deltage i hele 10 badmintonturneringer det år. Dette førte til en samlet præmiegevinst på ca. 15.000 kr. Samme år strøg han også ind på verdensranglisten, for første gang, som nr. 209.

axelsen

Tjek alle aktuelle liveodds

 

Axelsens gennembrud

I løbet af få måneder i 2010 tog Viktor Axelsen dog et kvantespring på verdensranglisten, da han blandt andet kvalificerede sig til Denmark Super Series og French Super Series og samtidig gjorde en hæderlig indsats. I slutningen af 2010 lå han på en flot 66. plads på verdensranglisten.

I de efterfølgende år steg Axelsen i graderne på verdensranglisten. I 2014 spillede han sig for første gang ind i top-10 på verdensranglisten. 2014 bød også på ca. 18 turneringer, hvor han samlet endte med at vinde ca. 120-140.000 kr. i præmiepenge.   

Axelsens gennembrud var aktuelt efter flere gode præstationer.

En fast bestanddel af toppen i badminton

Efter 2014 begyndte Axelsen at bide sig fast i toppen af badminton, hvor han, turnering efter turnering, leverede bedre og bedre resultater. Viktor Axelsen var kommet for at blive i toppen badminton.

I 2015 spillede Axelsen sig i 5 finaler:

  • SWISS OPEN 2015

  • YONEX SUNRISE INDIA OPEN

  • THE STAR AUSTRALIAN OPEN

  • YONEX OPEN JAPAN

  • DUBAI WORLD SUPERSERIES FINALS 2015

viktor axelsen

 

Desværre tabte han alle fem finaler, men han blev mange erfaringer rigere, da finalekampe er noget helt særligt. De fem andenpladser førte til en samlet præmieindtjening på ca. 825.000 kr.

Dette beløb blev dog hurtigt overgået i 2017, da Axelsen spillede sig i fem finaler, hvoraf de fire blev vundet. Han blev blandet andet den første dansker til at VM inden for badminton siden 1997. VM-titlen medførte ingen pengepræmier, men derimod en større brandmæssig værdi, som ville tiltrække endnu flere sponsorater.

I 2017 blev det dog stadig til en flot indtjening på ca. 1,2-1,4 mio. danske kr. Ingen penge kan dog måle sig med, at han for første gang i sin badmintonkarriere kunne kalde sig verdensetter.

Fra 2018 og frem til 2021 begyndte sponsorpenge og præmiepenge for alvor at tikke ind på Axelsens konto. Efter sigende begyndte han at modtage tocifrede millionbeløb i sponsorater. Han bliver sponsoreret af bl.a. verdens største badmintonbrand Yonex, samt EY, Idehuset, The Company Film og Smilfonden.

Viktor Axelsen var blevet til en badmintonstjerne på allerøverste hylde og det kan man også fornemme på sports betting-markederne.

axelsen ol

 

Samlet formue 2021

Fra da Axelsen for alvor begyndte sin badmintonkarriere i 2010 og frem til 2020, har han spillet 514 badmintonkampe, hvoraf han har vundet 380 og tabt 134. Disse sejre har ført til en samlet præmieindtjening på ca. 6 mio. kr.

Og selvom 2021 knap nok er gået i gang, har Axelsen allerede tjent 1,2 mio. kr. i præmiepenge. Samlet set har den danske stjerne i skrivende stund en formue på 7,2 mio. kr. – i hvert fald, når man kun beregner hans præmiepenge.

 

Kilde: https://bwfbadminton.com/

*Credits: artiklens billede tilhører Associated Press/ Ben Curtis

Først publiceret: d. 28. februar 2021

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Hestevæddeløb i Danmark

Joachim Blichfeld løn og ishockeyliv

Hvem bliver verdensmester i cykling 2022 - Betting tips

VM i landevejscykling 2022

Den danske cykelrytter, Mikkel Bjerg