32 nationer skal duellere om den eftertragtede VM-pokal, når VM 2022 skydes i gang. Men hvad er et VM i fodbold uden fede landsholdstrøjer? VM i fodbold er den største platform for alle sportsbrands og generelt alle andre firmaer.

Nike er den største trøjesponsor under VM 2022. I alt kommer 13 nationer til at spille i Nike. Syv nationer skal spille med Adidas’ logo og seks nationer skal spille i Puma. Danmark bliver den eneste nation, der skal spille i Hummel. Lad os blive klogere på nationernes trøjesponsorer.

 

Trøjesponsorerne under VM 2022

Danmark

Frankrig

Tyskland

England

Belgien

Brasilien

Argentina

Holland

Spanien

Portugal

 

Danmark

Siden 2016 har Hummel været trøjesponsor for de danske landshold i fodbold. Indtil videre gælder kontrakten frem til 2024. Siden Hummel er vendt tilbage, har det danske landshold atter engang oplevet stor succes på banen. Hummel gør det danske landshold bedre. Det er vores konklusion.

Det danske landshold bliver også sponseret af Oddset og Carlsberg, som er de to største danske sponsorer.

 

Frankrig

Siden 2011 er Frankrig blevet forkælet med tøj fra den amerikanske sportstøjsgigant, Nike. Forinden havde Frankrig en aftale med Adidas.  Frankrig og Nike har en aftale med hinanden frem til 2026. Det samarbejde har Nike tjent godt, eftersom Frankrig er forsvarende verdensmester inden VM 2022 går i gang.

Frankrigs andenstørste sponsor er den franske storbank, Credit Agricole. Mon ikke de fleste franske landsholdspillere har det mest af deres formue stående hos dem.

frankrig

 

Tyskland

Du burde allerede have gættet, hvilket sportsbrand det tyske landshold benytter sig af. Yes, du gættede rigtig, nemlig Adidas. Efter sigende skulle Adidas og det tyske landshold været samarbejdspartner siden 1954 og på nuværende tidspunkt gælder deres kontrakt med Adidas frem til 2026.

Det tyske landshold bliver også sponsoreret af den tyske bilproducent, Volkswagen.

 

England

England er den anden nation på denne liste, som bliver udstyret med tøj fra Nike. Siden 2013 har Nike klædt det engelske landshold på. De overtog tjansen fra det engelsk sportsmærke, Umbro.

I 2016 indgik England og Nike en 12-årig lang aftale, som indtil videre løber frem til 2028. England har også en anden stor sponsor i stalden, nemlig EE, som er en engelsk internet- og mobiludbyder.

live bet under hele VM 2022

 

Belgien

På Belgiens landsholdstrøjer bryder Adidas’ logo og striber igennem og det har de gjort siden 2014. Parternes foreløbige aftale løber frem til 2026.

Belgiens landshold i fodbold bliver også sponsoreret af byggegiganten BESIX, der har hovedsæde i Belgiens hovedstad Bruxelles. Et oplagt samarbejde.

 

Brasilien

De største favoritter til at vinde VM 2022 inden det begynder, er på nuværende tidspunkt Brasilien. Det fodboldglade og gale land har siden 1996 været sponsoreret af Nike. Det brasilianske fodboldlandshold er en af de største fodboldplatforme i verden og derfor har parterne en kontrakt på hinanden frem til 2026, som helt sikker bliver forlænget, hvis Brasilien vinder VM 2022.

Find alle aktuelle fodbold betting-muligheder hos 888sport

 

Argentina

Vores første antagelse var, at Adidas kun var Argentinas trøjesponsor, fordi de personligt sponsorerer verdensstjernen Lionel Messi. Denne antagelse var dog forkert. Adidas har nemlig været trøjesponsor for det argentinske landshold i omkring 47 år. Maradona spillede også i Adidas, da han vandt verdensmesterskabet med Argentina tilbage i 1986.

argentina messi

 

Holland

Holland har siden 1996 nydt godt af samarbejdet med Nike, som på nuværende tidspunkt gælder frem til 2030. I tidernes morgen tilbage i 1996 var Hollands trøjesponsor, Lotto, som er italiensk.

Holland bliver også sponsoreret af den store bankkoncern ING.

 

Spanien

I 1991 indgik Adidas en aftale med det spanske fodboldforbund og 31 år senere er Adidas logoet og striberne stadig til at spotte på det spanske landholdsfodboldtrøjer. Deres nuværende aftale gælder frem til 2030.

Det spanske landshold bliver også sponsoreret af forsikringsselskabet, Pelayo. Den aftale ser dog ud til at udløbe efter VM 2022.

portugal og spanien

 

Portugal

Man kan spørge sig selv, hvad Nike er uden Cristiano Ronaldo, især inden fodbold. Skæbnen har måske ført de to parter sammen, fordi Nike har været sponsor for det portugisiske landshold siden 1997. Deres foreløbige aftale løber frem til 2024 og til den tid er Ronaldo nok stoppet på det portugisiske landshold.

 

*Credits: artiklens billede tilhører Associated Press

Først publiceret: d. 1. November 2022

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Hvad vil vi huske VM 2022 for?

Statistikker VM 2022 – afrunding

Nye VM-rekordholdere 2022

Optakt - VM-finalen 2022

Danskere på All Star-hold til slutrunder