Thomas Gravesen, den næstmest kendte dansker i Spanien efter Michael Laudrup, og det siger ikke så lidt. Gravesen var kendt for sin no mercy-attitude på en fodboldbane. Han blev betragtet som en spiller, man heller vil spille med end spille overfor. Thomas Gravesen var en terrier på den centrale midtbane, hvor han spiste små tekniske fodboldspillere til morgenmad. Han var en ildsjæl udover det sædvanlige, som fik en flot fodboldkarriere, taget i betragtning af, at han ikke var en gudsbenådet fodboldspiller.

 

Fodboldspilleren Thomas Gravesen

Gravesen på landsholdet

Thomas Gravesen på klubplan

Gravesen største triumfer

Hvor meget tjente en spiller som Thomas Gravesen?

 

Gravesen på landsholdet

På U-landsholdene gjorde Thomas Gravesen ikke den store skikkelse af sig. Han nåede dog at spille i alt 14 kampe. 11 kampe på U21 og tre på U19. I 1998 fik den dengang 22-årige Thomas Gravesen sin debut på det danske A-landshold under Bo Johansson. Det skete i en venskabskamp mod Tjekkiet.

Thomas Gravesen nåede at deltage ved to EM-slutrunder. Den første var i 2000, mens den anden var i 2004. En VM-slutrunde i 2002 blev det også til for Danmarks hårdtarbejdende midtbanemotor. Thomas Gravesen stoppede sin landsholdskarriere i 2006, men han nåede at spille 66 kampe i de rød-hvide farver. Gravesen kunne også notere sig fem landsholdsmål. Ganske imponerende landsholdskarriere for Gravesen.  

gravesen

 

Thomas Gravesen på klubplan

Thomas Gravesen nåede vidt omkring i sin klubkarriere. Mange klubber efterspurgte på det tidspunkt en kold og kynisk hardhitter på midtbanen. Gravesen var den rette og en af de bedste til det, han gjorde på en fodboldbane.

Det hele begyndte i Vejle BK, som var en storklub i 90’erne. Det blev til omkring to sæsoner og ca. 80 kampe for Vejle. Gravesen tiltrak hurtigt en masse opmærksomhed, og i den forbindelse smed Hamborg snøren ud efter Gravesen, og han bed på. Det var svært at sige nej til en tysk topklub, som Hamborg var dengang.

Tjek alle aktuelle superliga odds

Gravesen skulle ikke bruge meget tilvænning, før han blev en fast bestanddel af startelleveren. Ifølge transfermarkt.com nåede Gravesen at spille 83 kampe for HSV, hvor han var med til at spille Hamborg endnu højere op i tabellen. Det vender vi tilbage til lidt senere.

gravesen

 

De imponerende tre sæsoner i Bundesligaen førte til, at Gravesen blev solgt til en endnu større adresse, nemlig Everton i Premier League. Ca. 27 mio. kr. betalte Everton for Gravesen. Fra midten af år 2000 og frem til 2005 spillede han i den traditionsrige klub, hvor han samtidig også nåede sit topniveau i karrieren. 154 kampe for Everton vidner om en spiller, som leverede og vandt tillid derefter. Gravesens bedste resultat var en syvendeplads i 02/03-sæsonen, som var stjernespækket. I 03/04 var Everton tæt på at rykke ud af Premier League, og derfor må Gravesen ikke have tøvet et splitsekund, da selveste Real Madrid meldte sig på banen i 2005.

En kontrakt på 3,5 år med måske verdens største fodboldklub blev en realitet for Gravesen. Det kom ikke bag på mange, da det viste sig, at Gravesen og Real Madrid ikke var et match. Små to sæsoner nåede Gravesen at spille i den spanske kongeklub. I de to sæsoner blev det samlet til 49 kampe, og efter den sidste kamp blev Gravesen solgt til skotske Celtic i 2006.

Gravesens kontrakt lød på tre år med Celtic, men allerede efter et år blev han udlånt til Everton. Det blev heller ingen succes med sølle otte PL-kampe. Efter sin tilbagevenden til Celtic i 2008 blev Gravesen fritstillet. Kort tid efter, i starten af 2009, valgte Gravesen overraskende at stoppe fodboldkarrieren i en alder af 32 år.

 

Gravesen største triumfer

Hvis vi lægger kortene på bordet, så var Gravesen mesterskabsløs, indtil han rykkede til Celtic, hvor han var med til at vinde det skotske mesterskab i 06/07. Gravesen var dog tæt på at vinde Superligaen, da han spillede i Vejle, hvor det blev til en sølvmedalje i 96/97.

Gravesen var i 04/05 sølle fem point fra at vinde det spanske mesterskab med Real Madrid. Dengang endte FC Barcelona med at trække det længste strå. Gravesen vandt også bronze med Hamborg, da han spillede i Bundesligaen. Flere triumfer blev det ikke til for Gravesen.

thomas gravesen

 

 

Hvor meget tjente en spiller som Thomas Gravesen?

Da livet som fodbodspiller begyndte i Vejle, kunne Gravesen selvfølgelig leve af at spille fodboldbold. Hvad han fik på det tidspunkt, er uvist, men mon ikke han fik mellem 20-30.000 kr.

Hamborg-skiftet førte med sikkerhed til en pæn lønstigning. Det er usikkert, hvor meget han tjente, men mon ikke han tjente mellem 70-90.0000 kr. om måneden. I Everton voksede hyren yderligere. Ifølge rygterne på nettet tjente Gravesen omkring 10-15 mio. kr. om året i Everton.

odds fodbold hele året

I Real Madrid blev Gravesen forgyldt med en kontrakt, som efter sigende gav ham en årsløn på ca. 30-40 mio. kr. om året. Det efterfølgende skifte til Celtic førte forventeligt til en lønnedgang, så Gravesen på det tidspunkt tjente mellem 20-25 mio. kr.

Gravesen var længe et af de bedst betalte danske sportsfolk, da han spillede i blandt andet Real Madrid og Celtic.

gravesen

 

*Credits: artiklens billeder tilhører Associated Press

*Først publiceret: d. 17. december 2021*

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Daniel Iversen løn og fodboldliv

Rasmus Nissen løn 

Xavi triumfer, løn og fodboldkarriere

Ståle Solbakken løn

David Nielsen trænerlivet