Wimbledon kører allerede for fuld udblæsning, og de stærkeste tennisspillere i verden nyder at være kommet på græs - nogle dog mere begejstrede end andre.

Omvæltningen fra grus til græs har blandet betydet, at flere større overraskelser allerede er hændt i starten af Grand Slam-turneringen. 

Prominente navne som Naomi Osaka, Venus Williams, Angelique Kerber, Zverev, Tsitsipas og Sabalenka har måttet bide i det velplejede, grønne græs.

Og intet hænger bedre ved i hukommelsen end kæmpe chok, især ved Grand Slam-turneringer. Vi har lavet en liste over de syv mest opsigtsvækkende skuffelser i Wimbledon.

 

Maria Sharapova vs Serena Williams (2004)

Finalen i 2004 står tilbage som en af de største skuffelser i Wimbledons historie, da Sharapova blev den tredje yngste kvinde til at vinde Grand Slam-turneringen. Hun slog den altoverskyggende favorit og dobbeltforsvarende mester i to sets.

Williams har siden da imidlertid vundet fem ekstra Wimbledon-titler til samlingen og er måske den største kvindelige tennisspiller nogensinde. Nederlaget til dengang den 17-årige Sharapova står tilbage som en Serenas mest famøse kampe.

Serena Williams jagter sin 24. Grand Slam-titel, hvis hun altså vinder årets Wimbledon, 2019. I øjeblikket giver hun odds 7.00, hvis hun skulle gå hen og vinde.

banner

Michelle Larcher de Brito vs Maria Sharapova (2013)

Larcher De Brito ville ifølge alle bookmakere ikke få et ben til jorden, da hun i anden runden skulle op i mod Sharapova i 2013. Vinderen af Wimbledon 2004, Sharapova, var tredjeseedet og var en af de største favoritter til at vinde turneringen.

Flere fald på græstæppet gjorde Sharapova nervøs, mens den 20-årige Larcher de Brito fik opbygget en stor portion selvtillid i løbet af kampen. Dengang var portugisereren rangeret som nr. 131, men hun spillede sit livs kamp og vandt fortjent.

Sharapova er allerede ude af Wimbledon 2019, efter hun måtte trække sig i første runde grundet en skulderskade.

 

Jennifer Capriati vs Martina Navratilova (1991)

Jennifer Capriati var kun 15 år gammel, da hun slog Martina Navratilova i 1991. Mens Capriati klatrede sig ind i top 10, chokerede hun hele tennisverdenen med sin forbløffende kvartfinalesejr over Navratilova.

Sejren gjorde Capriati til den yngste tennisspiller, som har været blandt de sidste fire i Wimbledon, og førte samtidig til Navratilovas tidligste exit i Wimbledon siden 1977.

Den dengang regerende mester havde optrådt i de ni seneste Wimbledon-finaler, hvor hun vandt syv af dem. Nederlaget til Capriati gjorde en ende på Navratilovas Wimbledon-dominans – hun vandt aldrig turneringen igen - heller ikke selvom hun nåede finalen i 1994.

 

Nick Brown vs Goran Ivanisevic (1991)

Nick Brown var rangeret som nr. 591 i verden, da han i 1991 slog Goran Ivanisevic ud af Wimbledon. Vi var kun nået til anden runde, og Ivanisevic var året første semifinalist.

Brown blev givet et wildcard og skulle bruge fire sets på at slå den stærkt servende kroat. På det tidspunkt lå Ivanisevic som nr. 10 på verdensranglisten. Sidenhen vandt han Wimbledon 10 år efter og nåede tre andre finaler.

 

George Bastl vs Pete Sampras (2002)

Bastl var en heldig kartoffel, da han kom med til Wimbledon i 2002 grundet en skade. Bastl slog Denis Golovanov i første runde og gjorde sig klar til den syvdobbelte Wimbledon-mester, Pete Sampras, i anden runde.

Sampras’ dominans i Wimbledon blev slået af Roger Federer i fjerde runde i 2001, men i 2002 var han seksseedet og en af favoritterne til at løfte trofæet.

Bastl var i 2002 rangeret som nr. 145 i verden, da han slog Sampras; og siden da har Bastl aldrig vundet en Grand Slam-kamp.

 

Lukas Rosol vs Rafael Nadal (2012)

Nadal var finalist ved Australian Open i 2012 og vandt Franch Open. Han havde slået sin største rival Novak Djokovic tre gange før, Wimbledon blev skudt i gang. Nadal var toptrimmet til turneringen og måske sin tredje Wimbledon-titel.

Lukas Rosol havde andre ideer. Rangeret som nr. 100 fik han sin debut ved Wimbledon 2012. Det ville have været en underdrivelse at kalde Rosol en outsider i turneringen.

Hvad der skulle have været en walkover for Nadal, som havde stået i de seneste fem Wimbledon-finaler, blev en lang og nervepirrende kamp. Rosol vandt mirakuløst det femte og sidste sæt.

Formår Nadal at vinde sin tredje Wimbledon-titel i 2019? Du kan finde et utal af tennisodds ved Wimbledon 2019.

 

Ivo Karlovic vs Lleyton Hewitt (2003)

Lleyton Hewitt var regerende Wimbledon-mester i 2003 og var uden tvivl den største favorit mod den 2,8 meter høje Ivo Karlovic.

Karlovic spillede sin første kamp i hovedrunden ved en Grand Slam og var også af natur nervøs, da han tabte første set 1-6.

Derfra begyndte han at spille sit livs kamp. Han cruisede gennem de tre efterfølgende set, og dermed blev Hewitt den første forsvarende Wimbledon-mester, som røg ud i første runde året efter.

Rangeret som nr. 203 i verden og dengang inden han slog Hewitt, havde han kun vundet to kampe tidligere i sin karriere.

Kan vi mon se frem til flere overraskelser ved Wimbledon 2019? Tjek alle liveodds og online betting, når det lyster – god fornøjelse.

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Clara Tauson præmiepenge

Holger Rune | Danmarks nye tennisstjerne

Den hurtigste tennisserv nogensinde

Australian Open 2021 – Quiz

Fremtidens danske tennisstjerner