Det har været en overraskende og interessant udgave af Wimbledon i år. 

Favoritten Roger Federer røg ud i kvartfinalen, og gennem turneringen flere af de højest seedede spillere faldet som fluer. 

Kevin Anderson har på imponerende vis spillet sig i finalen – blandt andet i kraft af en maratonsejr over John Isner – og senest tabte Rafael Nadal til sin gamle rival Novak Djokovic i semifinalen. 

Og nu venter altså en spændende finale mellem Kevin Anderson og Novak Djokovic. 

888sport

Find alle odds på kampen her!

Kan favoritten Djokovic vinde igen?

Finalens favorit er uden tvivl Novak Djokovic. Serberen har været væk fra den absolutte verdenstop i et års tid på grund af skader, og han står i sin første Grand Slam-finale siden US Open i 2016. 

Djokovic har været i Wimbledon-finalen fire gange tidligere med tre sejre til følge, og han vandt senest turneringen i 2015. Han har altså masser af erfaring med Wimbledons grønne græs. 

via GIPHY

Novak Djokovic har tilmed vundet fem af de foregående seks kampe mod Kevin Anderson, og serberen er naturligvis opsat på at hente endnu en sejr. Hvis Novak Djokovic vinder kampen, giver det odds 1.17

Anderson er underdog

Sydafrikanske Kevin Anderson har overrasket stort i denne turnering ved at besejre Roger Federer i hans ”dagligstue”, som Wimbledon med god ret kan kaldes. Det er en imponerende bedrift, der vækker stor respekt og genklang i hele tennismiløjet, og det bliver interessant at se, om Anderson kan besejre endnu en af tennissportens helt store skikkelser. 

via GIPHY

Anderson har haft en ganske anderledes karriere hidtil, og søndagens finale mod Novak Djokovic er hans blot anden Grand Slam-finale. 

Den hidtil eneste finale var i 2017, hvor han nåede slutkampen i US Open, hvilket dog endte med et klart nederlag til Rafael Nadal. Kevin Anderson er også underdog i denne kamp, men skulle han vinde opgøret mod Djokovic, giver det odds 5.20

Mulighed for ny maratondyst

Når man tænker på Kevin Andersons vej til finalen, kan der meget vel være en sejtrækker af en maratonmatch i vente. Ottendedelsfinalen mod Gael Monfils bød på fire sæt med tre tie breaks, mens både kvartfinalen mod Federer og semifinalen mod Isner var lange fem-sæts-kampe, der endte henholdsvis 13-11 og 26-24 i det sidste sæt. 

Det seneste opgør mellem Djokovic og Anderson var også en fem-sætter, så det kan meget vel blive endnu en langtrukken affære. Kommer der over 3.5 sæt i kampen, giver det odds 1.75, mens en fem-sæts-kamp giver odds 4.50. 

Finalen begynder klokken 15.00 søndag eftermiddag. 
 

Læs også
Kan tennis holdkampe konkurrere med Grand Slams?

Kan tennis holdkampe konkurrere med Grand Slams?

Unge mestre: Hvem er Tennissportens yngste Grand Slam Vindere?

Unge mestre: Hvem er Tennissportens yngste Grand Slam Vindere?

Hvilke underdogs kan få succes ved dette års US Open?

Hvilke underdogs kan få succes ved dette års US Open?

Hvordan forskellige spillere trives på forskellige underlag i tennis?

Hvordan forskellige spillere trives på forskellige underlag i tennis?

Tennis: Hvem vinder German Open?

Tennis: Hvem vinder German Open?