Det har været en overraskende og interessant udgave af Wimbledon i år. 

Favoritten Roger Federer røg ud i kvartfinalen, og gennem turneringen flere af de højest seedede spillere faldet som fluer. 

Kevin Anderson har på imponerende vis spillet sig i finalen – blandt andet i kraft af en maratonsejr over John Isner – og senest tabte Rafael Nadal til sin gamle rival Novak Djokovic i semifinalen. 

888sport banner

Og nu venter altså en spændende finale mellem Kevin Anderson og Novak Djokovic. 

Find alle odds på kampen her!

Kan favoritten Djokovic vinde igen?

Finalens favorit er uden tvivl Novak Djokovic. Serberen har været væk fra den absolutte verdenstop i et års tid på grund af skader, og han står i sin første Grand Slam-finale siden US Open i 2016. 

Djokovic har været i Wimbledon-finalen fire gange tidligere med tre sejre til følge, og han vandt senest turneringen i 2015. Han har altså masser af erfaring med Wimbledons grønne græs. 

via GIPHY

Novak Djokovic har tilmed vundet fem af de foregående seks kampe mod Kevin Anderson, og serberen er naturligvis opsat på at hente endnu en sejr. Hvis Novak Djokovic vinder kampen, giver det odds 1.17

Anderson er underdog

Sydafrikanske Kevin Anderson har overrasket stort i denne turnering ved at besejre Roger Federer i hans ”dagligstue”, som Wimbledon med god ret kan kaldes. Det er en imponerende bedrift, der vækker stor respekt og genklang i hele tennismiløjet, og det bliver interessant at se, om Anderson kan besejre endnu en af tennissportens helt store skikkelser. 

via GIPHY

Anderson har haft en ganske anderledes karriere hidtil, og søndagens finale mod Novak Djokovic er hans blot anden Grand Slam-finale. 

Den hidtil eneste finale var i 2017, hvor han nåede slutkampen i US Open, hvilket dog endte med et klart nederlag til Rafael Nadal. Kevin Anderson er også underdog i denne kamp, men skulle han vinde opgøret mod Djokovic, giver det odds 5.20

Mulighed for ny maratondyst

Når man tænker på Kevin Andersons vej til finalen, kan der meget vel være en sejtrækker af en maratonmatch i vente. Ottendedelsfinalen mod Gael Monfils bød på fire sæt med tre tie breaks, mens både kvartfinalen mod Federer og semifinalen mod Isner var lange fem-sæts-kampe, der endte henholdsvis 13-11 og 26-24 i det sidste sæt. 

Det seneste opgør mellem Djokovic og Anderson var også en fem-sætter, så det kan meget vel blive endnu en langtrukken affære. Kommer der over 3.5 sæt i kampen, giver det odds 1.75, mens en fem-sæts-kamp giver odds 4.50. 

Finalen begynder klokken 15.00 søndag eftermiddag. 
 

Læs også
Den hurtigste tennisserv nogensinde: hvilken tennisspiller har rekorden?

Den hurtigste tennisserv nogensinde: hvilken tennisspiller har rekorden?

Australian Open 2021 – Quiz

Australian Open 2021 – Quiz

Fremtidens danske tennisstjerner - top-5

Fremtidens danske tennisstjerner - top-5

Australian Open 2020: Største skuffelser og overraskelser

Australian Open 2020: Største skuffelser og overraskelser

Australian Open 2020: Optakt og meget mere

Australian Open 2020: Optakt og meget mere