Wimbledon er årets højdepunkt i tennisverdenen. Verdenseliten i tennis skal forsøge at vinde den mest prestigefyldte Grand Slam på den hellige grønsvær i Wimbledon. Hvem sikrer sig mon titlerne?

banner

Wimbledon 2019

Den 133. udgave af Wimbledon løber af stablen fra d. 1. til d. 14. juli. Wimbledon er den tredje Grand Slam-turnering i år efter Australian Open og French Open.

Hele kampprogrammet kan du finde på Wimbledons officielle hjemmeside. Kampprogrammet kan du kombinere med en bred vifte af tennisodds, og derudfra kan du bedre vurdere, hvilke kampe der er de rigtige at gå efter.

Vi har tre danske håb i årets Wimbledon: Caroline Wozniacki i damesingle, Frederik Løchte i herredouble og Holger Rune i juniorsingle. De skal forsøge at promovere de rød-hvide farver på bedst mulig vis. 

Alle tennis-elskere har set frem til disse dage, og Wimbledon 2019 nåede knap nok at blive skudt i gang, inden to store overraskelser fandt sted.

Verdens nr. 2 Naomi Osaka er allerede ude, og det samme er Zverev (nr. 6), Tsitsipas (nr.7) og Sabalenka (nr.10).

Den største triumf stod teenageren Cory Gauff for, da hun i to sæt slog veteranen Venus Williams. Sensationelt!

For at give bedre forudsætninger, når du skal vælge dine væddemål, er det altid rart at vide, hvem der har vundet Wimbledon tidligere:

 

Seneste vindere af herresingle:

2018: Novak Djokovic

2017: Roger Federer

2016: Andy Murray

2015: Novak Djokovic

2014: Novak Djokovic

 

Seneste vindere af damesingle:

2018: Angelique Kerber

2017: Garbine Muguruza

2016: Serena Williams

2015: Serena Williams

2014: Petra Kvitová

 

Wimbledon 2019: Herresingle

Efter at have vundet Wimbledon i 2018 er Novak Djokovic helt naturligt en af favoritterne til at vinde igen i år – han giver odds 2.40, hvis han skulle vinde Wimbledon. Tennisåret begyndte godt for serberen, da han vandt Australian Open og sin 15. Grand Slam-titel.

En anden stor favorit, som har blikket rettet mod sin niende Wimbledon-titel, er Roger Federer. Han giver odds 4.00, hvis han skulle gå hele vejen. Han er i blendende form trods sine 37 år. Han kan meget vel komme til at stå overfor Djokovic i finalen, men først skal han bevise sit værd.

At gå fra grus til græs er en stor omvæltning for nogle tennisspillere. Spørgsmålet er, om grus-kongen Rafael Nadal, kan nå at omstille sig i tide. Den nybagte French Open-vinder hører dog stadigvæk til favoritfeltet. Han giver odds 6.00.

 

Wimbledon 2019: Kvindesingle

Efter Osakas overraskende exit i første runde er verdens nr. 1 Ashleigh Barty endnu større favorit til at vinde Wimbledon – og hun har klaret sig igennem første runde.

Selvom hun er en topfavorit, så er mange bookmakere tøvende med at sænke hendes odds. Barty har nemlig aldrig klaret sig forbi tredje runde i Wimbledon, men hendes nuværende form er til hendes favør. I øjeblikket giver hun odds 6.00.

Lige i hælene på australieren befinder sig tennis-legenden Serena Williams. Den 37-årige legende er på jagt efter sin niende Wimbledon-titel efter et skuffende finalenederlag i 2018.

Det ville være dumt at afskrive amerikaneren, men det vil kræve noget ekstraordinært fra hendes side, da hun endnu ikke har ramt sin topform i 2019.

Sidste års vinder, tyske Angelique Kerber, kan også gå hen og overraske ligesom sidste år. Hun skal dog hive nogle kaniner op af hatten, hvis det skal lykkes hende at vinde Wimbledon for andet år i træk.

Hun skal møde Davis i anden runde – kampen spilles i morgen.

Den danske darling, Wozniacki, er langt fra favorit i årets Wimbledon, men hun er videre til anden runde og skal møde Kudermetova. Du kan finde onlineoddsene på kampen her.

God fornøjelse med alle tenniskampene.

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Clara Tauson præmiepenge

Holger Rune | Danmarks nye tennisstjerne

Den hurtigste tennisserv nogensinde

Australian Open 2021 – Quiz

Fremtidens danske tennisstjerner