14-dages verdensklasse tennis kulminerer på lørdag og søndag, hvor vi bliver forkælet med to af de ypperste finaler i tennisverden – Wimbledon-finalerne i damesingle og herresingle.

banner

Hvem var i Wimbledon-finalerne i de senere år?

Damesingle:

2018: Angelique Kerber vs. Serena Williams

2017: Garbine Muguruza vs. Venus Williams

2016: Serena Williams vs. Angelique Kerber

2015: Serena Williams vs. Garbine Muguruza

 

Herresingle:

2018: Novak Djokovic vs. Kevin Anderson

2017: Roger Federer vs. Marin Cilic

2016: Andy Murray vs. Milos Raonic

2015: Novak Djokovic vs. Roger Federer

 

Damesingle finalen – S.Williams vs. S. Halep

Romænske Halep gjorde rent bord i semifinalen, da hun slog Svitolina i to set.

Halep har set utrolig stærk ud igennem hele turneringen og har kun tabt ét sølle sæt ved Wimbledon 2019. Men den flotte statistik bliver svær at holde mod den 7-dobbelte Wimbledon-mester, Serena Williams.

Halep står i sin første Wimbledon-finale og kan vinde sin anden Grand Slam-titel, så mon ikke rumæneren har nerverne uden på tøjet i starten af finalen? Onlinebetting-siderne tror umiddelbart, at nerverne kommer til at tage overhånd, eftersom de har Serena Williams som favorit til odds 1.52, hvorimod Halep giver odds 2.65.

Måske den bedste tennisspiller nogensinde og den bundrutinerede amerikaner, samt publikums-/bookmaker-favorit kan sikre sig sin ottende Wimbledon-titel og dermed nærme sig rekordholderen Martina Navratilova på ni Wimbledon-titler.

Serena kan dog runde sin 40. Grand Slam-titel, hvis hun vinder Wimbledon 2019. Det må man bare tage hatten af for – utroligt!

Finalen i damesingle ved Wimbledon 2019 finder sted lørdag kl. 15:00.

 

Herresingle finalen – N.Djokovic vs. R. Federer

Den første semifinale vandt Djokovic med en tilstrækkelig præstation, som gjorde, at han vandt 3-1 i sæt. Serberen kom aldrig helt op at ringe, men han anstrengte sig tilstrækkelig nok til at slå spanske Bautista.

Serberen kan genvinde Wimbledon-trofæet, som han også vandt sidste år. Dermed kan han sikre sig sin femte Wimbledon-titel, hvis det lykkes.

I den anden semifinale var vi vidne til en finaleværdig semifinale mellem to af tennisverdenens største spillere nogensinde – Federer mod Nadal.

Semifinalens niveau kan ikke beskrives med ord! Men et forsøg skal det have. Vi så tennisspil på det højest mulige tekniske niveau.

Det var en kamp, hvor man flere gange tog sig selv i at sidde med åben mund og polypper over nogle vanvittige slag, som de to stjerner formåede at diske op med, selvom man havde set bolden ude eller nærmest umulig at nå. Det var tennis fra en helt anden dimension.

Men Federer havde en bedre dag end Nadal og endte med vinde 3-1 i sæt. Nadal gav sig aldrig og pressede Federer ud sin femte Matchpoint, da han vandt fjerde sæt 6-4.

Det kunne ligeså godt have været blevet 5-5 – det var marginalerne, som afgjorde udfaldet af denne semifinale.

Federer skal finde sin allerbedste spil frem, hvis han for en gangs skyld skal slå Djokovic. Serberen har nemlig slået Federer to gange tidligere i en Wimbledon-finale i 2014 og 2015. Senest, Federer slog Djokovic, var tilbage i 2015, så det tegner ikke godt for Wimbledon-rekordholderen.

Tennisoddsene taler også imod Federer, da Djokovic er favorit til odds 1.50. Federer giver odds 2.60.

Wimbledon-finalen i herresingle 2019 bliver spillet søndag kl. 15:00 – liveoddsene kan du også gribe til, hvis du kan spå nogle live-udfald – god fornøjelse.

 

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Clara Tauson præmiepenge

Holger Rune | Danmarks nye tennisstjerne

Den hurtigste tennisserv nogensinde

Australian Open 2021 – Quiz

Fremtidens danske tennisstjerner