Det er den tid på året. 

Tennissportens mest traditionsrige og berømte turnering afvikles henover de næste uger, når Wimbledons grønne græs lægger underlag til nye interessante kampe med de bedste spillere i verden.

I denne artikel ser vi nærmere på de mest oplagte favoritter i herrernes såvel som kvindernes turnering.

banner

Roger Federer favorit hos herrerne

Hos mændene er der en altoverskyggende favorit: Roger Federer. Schweizeren vandt også Wimbledon sidste år, hvor han fuldendte et forrygende comeback til tennissporten med en stor triumf i London. 

Nu er Federer tilbage i Wimbledon, og han må være fuld af energi efter en mindre turneringspause, der blandt andet betød, at han ikke var med i French Open i maj. 

Roger Federer har vundet Wimbledon hele otte gange i løbet af karrieren, og han kan altså vinde sin niende titel, hvis det lykkes at gå hele vejen i årets turnering. Hvis Roger Federer vinder Wimbledon, giver det odds 2.50.

Flere spillere kan drille Federer

Schweizeren kommer dog næppe let til titlen, for der er flere interessante spillere, der kan udfordre Federer i årets turnering. Der er således en række spillere, der vil forsøge at gå hele vejen til finalen, og måske lurer der en overraskelse her i 2018? 

Novak Djokovic viste fremgang i French Open tidligere på året og kan måske finde det spil frem, som gjorde ham til en næsten uovervindelig spiller på ATP Touren for nogle år siden. Hvis Djokovic vinder Wimbledon, giver det odds 5.75

En anden kandidat til titlen er Marin Cilic, som før har drillet Roger Federer og desuden var i finalen mod schweizeren i 2017. Cilic har haft et udmærket 2018, der blandt andet har budt på en finale i Australian Open, og måske kan 29-årige kroat markere sig igen i Wimbledon. Cilic har tidligere vundet US Open i 2014, og hvis han vinder Wimbledon i år giver det odds 8.00.

Endelig er der Rafael Nadal, der kommer til Wimbledon med selvtillid efter sejren i French Open, og spanieren skal i år jagte sin tredje Wimbledon-titel. Karrierens første to triumfer i London indtraf i 2008 og 2010, men selvom det er længe siden, skal man ikke afskrive spanieren. Nadal som Wimbledon-vinder giver odds 8.00

Åben kamp hos kvinderne

Mens der hos herrerne er en klar favorit i Roger Federer, er der udsigt til en mere åben kamp om titlen hos kvinderne. Simona Halep er seedet ét på grund af sin førsteplads på verdensranglisten, men rumænerne har ikke græsset som sit favoritunderlag. 

I stedet er bookmakernes favorit Petra Kvitova, der er seedet som nummer otte, men som har vundet turneringen to gange tidligere. Kvitova giver odds 4.50 som Wimbledon-vinder.

via GIPHY

En outsider til titlen er Serena Williams, der gjorde comeback i French Open og nu er tilbage i Wimbledon efter et års fravær. Williams har vundet turneringen syv gange tidligere, men er ikke blevet yngre; alligevel er hun seedet som nummer to, og hvis hun vinder turneringen, giver det odds 6.50.

Favoritfeltet til kvindernes turnering er i det hele taget bredt og tæller også spillere som sidste års vinder Garbiñe Muguruza, Angelique Kerber og Maria Sharapova. Endelig er der danske Caroline Wozniacki, som er seedet tre og giver odds 21.00 som vinder

Helt generelt er det fair at konstatere, at der er udsigt til en interessant udgave af Wimbledon –både hos kvinder og mænd. 

Find alle odds på Wimbledons kampe her!
 

Læs også
Den hurtigste tennisserv nogensinde: hvilken tennisspiller har rekorden?

Den hurtigste tennisserv nogensinde: hvilken tennisspiller har rekorden?

Australian Open 2021 – Quiz

Australian Open 2021 – Quiz

Fremtidens danske tennisstjerner - top-5

Fremtidens danske tennisstjerner - top-5

Australian Open 2020: Største skuffelser og overraskelser

Australian Open 2020: Største skuffelser og overraskelser

Australian Open 2020: Optakt og meget mere

Australian Open 2020: Optakt og meget mere