2018 har været et sandt jubelår for Caroline Wozniacki indtil videre.

Den danske tennisdarling vandt i januar sin første grand slam i form af Australian Open, og hun vendte ved samme lejlighed tilbage på førstepladsen på kvindernes WTA Tour.

I den anledning tegner vi her et anderledes portræt af Wozniacki ved at gennemgå forskellige temaer i danskerens liv fra A til Z.

888sport

Find alle odds på tennis her

A – Australian Open

Vi starter med det største. Caroline Wozniacki vandt som bekendt Australian Open i 2018, hvilket var hendes første Grand Slam. Tidligere havde hun højest nået en semifinale, og triumfen i Melbourne er den største i karrieren.

B – Bror

Caroline Wozniackis bror hedder Patrick Wozniacki. Han er tidligere professionel fodboldspiller i blandt andet Brønshøj og Frem, men han har de senere år også været en del af teamet bag Caroline Wozniacki.

C – Caroline

Som tennisspiller er Caroline Wozniacki kendt under fornavnet Caroline, som både bruges af danske og internationale medier. Men i hendes andet hjemland Polen skrives det anderledes. Her kaldes hun Karolina Woźniacka.

D – Danmark

Hendes forældre er fra Polen, men Caroline Wozniacki er født i Danmark og optræder som dansker i alle sammenhænge. Hun har også spillet på det danske FED Cup-hold og været fanebærer for Danmark ved OL i 2016.

E – ESPN

Caroline Wozniacki har flere gange poseret letpåklædt og som model i diverse medier, heriblandt ESPN Body Issue i 2017, hvor hun optræder næsten nøgen – kun iført tennisketcher.

F – Farum

En stor del af Caroline Wozniackis tennisopvækst er foregået i Farum, hvor hun boede med sin familie en del af sin barndom. Hun spillede således i sine unge år i Farum Tennisklub.

G – Grand Slam

I næsten hele sin karriere har Caroline Wozniacki skulle forholde sig til spørgsmålet om, hvorfor hun ikke havde vundet en karriere. Indtil 2018 hvor hun i sit 43. forsøg lykkedes at nå til tops.

H – Halep

Hun vandt finalen i Australian Open 2018 over Simona Halep, der derfor stadig er uden Grand Slam-titler på CV’et.

I – Instagram

Caroline Wozniacki er ganske aktiv på de sociale medier, og særligt på Instagram deler hun flittigt opdateringer og billeder fra sit liv på og uden for tennisbanen. Caroline Wozniacki har i skrivende stund 1,2 millioner følgere på det sociale medie.

J – Juli

Caroline Wozniacki er født i juli måned – i øvrigt ligesom Roger Federer. Wozniackis fødselsdag er 11. juli 1990.

K – Kæreste

Der har altid været stor opmærksomhed om Caroline Wozniackis kærlighedsforhold. Hun danner nu par med den tidligere basketball-spiller David Lee, med hvem hun skal giftes i 2018.

L – Liverpool FC

Caroline Wozniacki har altid haft stor interesse for fodbold, og hun har flere gange gjort opmærksom på sit tilhørsforhold. Den danske tennisspiller holder med Liverpool.

M – Monaco

Caroline Wozniacki rejser i disse år verden rundt, men hendes formelle bopæl er i Monaco. Mange tennisspillere holder til i fyrstendømmet, hvor skatten er lav, vejret er godt og banerne er fremragende at træne på.

N – Nedtur

I 2016 havde Caroline Wozniacki en stor nedtur på grund af formdyk og skader. Inden US Open i august 2016 var Wozniacki helt nede som nummer 74 i verden. Så skete der noget. 

O – Odense

Den fynske by Odense har fostret en af de mest kendte danskere i verden, nemlig HC Andersen. Men byen er også Caroline Wozniackis fødeby. ”Når jeg kører rundt i Odense, er der en masse ting, jeg godt kan huske. Der dukker hele tiden noget frem,” har Wozniacki udtalt.

P – Piotr

Den vigtigste person i Caroline Wozniackis liv har uden tvivl været Piotr Wozniacki. Hendes far har været hendes træner og mentor gennem hele karrieren.

Q – Qatar

Da Caroline Wozniacki nåede semifinalen i Qatar Open i 2018, tjente hun 147.000 dollars, og med den indtjening nåede hun op på i alt 30.000.000 dollars i præmiepenge i løbet af karrieren. Kun tre andre kvindelige spillere har vundet mere.

R – Roland Garros 

Mens Caroline Wozniacki har haft stor succes i Australian Open og US Open, har hun aldrig haft det godt på de røde Roland Garros-baner i Paris, hvor French Open afvikles. Hendes bedste resultat er fjerde runde. Wozniacki som vinder af French Open 2018 giver odds 13.00.

S – Serena

En af danskerens bedste veninder på WTA Touren er Serena Williams. De to tennisspilleren ses privat, men de har naturligvis også mødt hinanden på tennisbanen. Den amerikanske verdensstjerne har vundet 10 af de 11 indbyrdes kampe.

T – Trænere

Gennem hele sin karriere har Caroline Wozniacki forsøgt at samarbejde med andre trænere end sin far, men det har aldrig helt fungeret. Mere end ti forskellige trænere har gennem årene arbejdet med Wozniacki.

U – US Open

via GIPHY

Det store gennembrud i international tennis kom for Caroline Wozniacki i New York. I 2009 nåede hun finalen i US Open, hvor hun dog tabte til Kim Clijsters, men New York har altid været et specielt sted for danskeren, der i år giver odds 15.00 som vinder af US Open.

V – Verdensetter

Førstepladsen på WTA-verdensranglisten er noget særligt, og Caroline Wozniacki har tidligere indtaget dén position i 67 uger fra oktober 2010 til januar 2012. Af aktive spillere har kun Serena Williams været på førstepladsen i længere tid.

W – Wimbledon

Den ikoniske tennisturnering i London dannede ramme om en stor triumf i Wozniackis juniortid. Hun vandt således Wimbledons juniorturnering i 2006, men som voksen er hun aldrig nået videre end fjerde runde. Det giver odds 23.00, hvis Wozniacki vinder Wimbledon i år.

X – X-kæreste

Det vakte en del opsigt, at Caroline Wozniackis planlagte bryllup med golfspilleren Rory McIlroy. De skulle giftes i 2014, men nordireren fik kolde fødder.

Z – Zheng

Caroline Wozniacki har et overtag i head-to-head-statistikken mod de fleste spillere, men ikke kinesiske Jie Zheng. I de to spilleres seks indbyrdes kampe har kineseren vundet fire.

Læs også
French Open: Nadal er favorit i finalen mod Thiem - se odds her

Finale i French Open: Odds og spilforslag

Serena Williams er tilbage: Læs det store portræt af tennisstjernen her

Stort portræt: Serena Williams er tilbage

Wozniackis grand slam-historie: Masser af op- og nedture

Overblik: Wozniackis Grand Slam-historie

French Open: Nadal er favorit hos herrerne - åben kamp om kvindernes titel

Bliv klar til French Open: Læs optakt og spilforslag her

Sådan blev Rafael Nadal 'Kongen af Grus'

Portræt: Rafael Nadal - Kongen af Grus