Sidst i januar starter Australian Open. Her er der garanti for tennis i verdensklasse, dramatiske kampe og følelser i kog. Hvad der er en uforglemmelig oplevelse for én tennisfan, kan måske være mindre imponerende for en anden, men her kommer nogle bud på uforglemmelige kampe og episoder i Australian Open’s historie.

John McEnroe’s diskvalifikation i 1990

John McEnroe’s diskvalifikation

John McEnroe havde et hidsigt temperament og diskvalifikationer var der flere af, men til Australian Open i 1990 overgik han sig selv. Her blev han den første siden 1963, der blev diskvalificeret i en Grand Slam-turnering på grund af dårlig opførsel. I 4. rundekampen mod svenske Mikael Pernfors modtog McEnroe første advarsel for at nedstirre en liniedommer. Senere smadrede han en ketcher på grund af en dårlig forhånd. Det gav ham anden advarsel. McEnroe blev så sur over denne advarsel, at han bandede ad dommeren, hvilket gav ham den tredje og diskvalificerende advarsel. Efterfølgende viste det sig, at McEnroe ikke havde været opmærksom på, at det foregående års fire-advarslers-regel var blevet ændret til tre advarsler!

Pete Sampras – Jim Courier i 1995

Pete Sampras – Jim Courier

Kvartfinalekampen mellem Pete Sampras og Jim Courier i 1995 havde hele. Tennis i høj kvalitet mellem to verdensstjerner, maraton-match i fem sæt og et stort comeback fra Pete Sampras, der var to sæt nede. Kampen endte 6-7, 6-7, 6-3, 6-4, 6-3. Det mest mindeværdige skete dog i starten af 5. sæt, hvor Pete Sampras pludseligt og helt uforklarligt begyndte at græde. Uden at vide hvad der var galt, udviste Jim Courier stor sportsmandship og tilbød at udsætte kampen til næste dag. Det viste sig at Pete Sampras’ træner og gode ven var fløjet til USA samme dag, for at blive behandlet for en hjernesvulst.

Jennifer Capriati – Martina Hingis i 2002

Jennifer Capriati – Martina Hingis

Finalen mellem Jennifer Capriati og Martina Hingis i 2002 skulle blive historien om et helt fantastisk comeback. Martina Hingis førte kampen 6-4, 4-0 og så ud til at være i fuld kontrol. Ved stillingen 5-3 i 2. sæt, havde Hingis sin første matchbold. I Capriati’s eget serveparti ved stillingen 6-5, havde Hingis igen to matchbolde og i 2. sæts tiebreak havde hun den 4. og sidste matchbold. Jennifer Capriati afværgede dem alle og vandt 2. sæt. På grund af varmen, fik spillerne en pause på 10 min. inden 3. sæt, men Jennifer Capriati fortsatte sit momentum og vand 6-2. I 2018 er Simona Halep favorit til odds 7.00 .

Novak Djokovic – Rafael Nadal i 2012

888sport

Finalen mellem Novak Djokovic og Rafael Nadal i 2012 blev den længste Grand Slam-finale i historien og varede i 5 timer og 53 minutter. Kampen bød på helt fantastisk tennis, men satte også begge spillere på hårde følelsesmæssige og psykiske prøver. Næsten alle point var dragende og nervepirrende. I femte sæt kom Rafael Nadal foran med 4-2 men Novak Djokovic kæmpede sig tilbage og vandt kampen 5-7, 6-4, 6-2, 6-7, 7-5. Kampens fysiske indflydelse på spillerne kom til syne ved præmieoverrækkelsen, hvor de begge kæmpede med at holde sig oprejst. Det endte da også med, at der blev stillet et par stole frem til dem, til stor jubel blandt publikum. Tager Novak Djokovic titlen igen i 2018 kan man få odds 7.00 

Lad os håbe at den kommende Australian Open byder på lige så mindeværdige kampe og episoder. Se favoritter og odds på Austrailan Open 2018 her.

Læs også
Følg French Open: Spilforslag og optakt til hver runde

Følg French Open: Spilforslag og optakt til 1.runde

French Open: Nadal er favorit hos herrerne - åben kamp om kvindernes titel

Bliv klar til French Open: Læs optakt og spilforslag her

Sådan blev Rafael Nadal 'Kongen af Grus'

Portræt: Rafael Nadal - Kongen af Grus

Tennisregler for begyndere
Guide: Spil på Grand Slam-tennis

Tennis-betting: Den store Grand Slam-guide