Rafael Nafael er favorit med odds 1.80 til at vinde årets French Open, efter han viste sin dominans på grus og tog sin femte Mutua Madrid Open-sejr forleden. Nadal øgede sin sejrsrække på grus i denne sæson til 15 ud af 15 mulige. Det skete, da han vandt med 7-6 (10/8), 6-4 over Østrigs Dominic Thiem i søndagens finale i La Caja Magica.

Det var Nadals 30. sejr i ATP World Tour Masters 1000, og han deler nu rekorden for flest sejre med Novak Djokovic, som han besejrede i semifinalen. Efter det møde lå det i kortene, at Nadal kunne se frem til en noget lettere opgave mod Thiem, der spillede sin første Master 1000-finale. Ikke desto mindre brød østrigeren Nadals serv til 2-1 i første sæt og efter et tæt forløb fandt Nadal endelig takterne og vandt tie-breaken.

888sport banner

Nadal lagde ud med et servegennembrud i andet sæt og førte hele vejen, til han servede sejren hjem til 6-4 i det afgørende parti efter to timer og 18 minutter.

Den spanske venstehåndsspiller har kun tabt to ud af 32 sæt på grus i år, og han er uden tvivl den klare favorit på Roland Garros. Efter finalen i Madrid sagde Thiem: ”Det er utroligt, som han spiller, når han har servet. Han rammer så mange forhænder, og du er under pres, stort set hver eneste gang, han har servet.”

Sur sæson for Murray

Djokovic ligger seedet som toer i French Open med odds på 5.50, men det gavner nok ikke selvtilliden, at han måtte indkassere det første nederlag til Nadal i næsten tre år. Efter syv sejre i træk tilbage fra 2014-finalen i French Open, måtte serberen strække våben, og Nadal vandt 6-2, 6-4 i Madrid-semien.

For Andy Murray har det ikke været en god start på 2017. Han ligger til tredjepladsen med odds 7.00. Både anfald af helvedesild og problemer med albuen har ødelagt sæsonen for Murray indtil videre, og det endte med et to-sæts nederlag til Borna Coric i Madrid. Murrays form er i stærk kontrast til samme tidspunkt sidste år, hvor skotten, som i årevis lå toer på ranglisten efter Djokovic, havde syv fænomenale måneder og erobrede toppen af verdensranglisten. Det kan blive nødvendigt at komme op med noget lignende for at beholde førstepladsen, men Murray skal selvfølgelig lige ordentlig over sin albue-skade.

Thiem ligger til odds 13.0 for at vinde French Open efter finalepladsen i Madrid.

Læs også
Den hurtigste tennisserv nogensinde: hvilken tennisspiller har rekorden?

Den hurtigste tennisserv nogensinde: hvilken tennisspiller har rekorden?

Australian Open 2021 – Quiz

Australian Open 2021 – Quiz

Fremtidens danske tennisstjerner - top-5

Fremtidens danske tennisstjerner - top-5

Australian Open 2020: Største skuffelser og overraskelser

Australian Open 2020: Største skuffelser og overraskelser

Australian Open 2020: Optakt og meget mere

Australian Open 2020: Optakt og meget mere