Der var mange spørgsmålstegn forud for Roger Federers navn, da 2017 tog sin begyndelse for snart 10 måneder siden, men den schweiziske verdensstjerne har i løbet af det forgangne år givet nogle svar, der ikke kan misforstås.

Roger Federer er i dén grad tilbage i verdenstoppen, og når Swiss Open afvikles i de kommende dage, er han med odds 1.80 favorit til at vinde turneringen på hjemmebanen i Basel.

Det har med andre ord været et fremrangende år for Roger Federer. Det begyndte med sejren i Australian Open, og siden har han leveret stabile gode resultater med Wimbledon-triumfen – karrierens 19. grand slam-titel – i juni som det absolutte højdepunkt.

888sport banner

Federer er favorit i sin fødeby

Nu er han tilbage i sin fødeby Basel, og med Rafael Nadals afbud til turneringen på grund af en knæskade, er vejen banet mod en ottende titel i turneringen for Roger Federer.

Find alle odds på Swiss Indoor Basel her!

Schweizeren kommer med masser af selvtillid efter turneringssejren i Shanghai for et par uger siden, hvor han netop slog Nadal i finalen.

Dermed tilføjede endnu en titel til det enorme CV, der tæller flere tennistitler end der er chokolade-butikker i hans hjemby.

Masser af selvtillid

Nadals afbud betyder også, at Roger Federer med gode resultater i indendørsturneringen i Basel kan nærme sig spanieren på verdensranglistens førsteplads. Aktuelt er der 1960 point mellem de to spillere, men Federer kan altså hale kraftigt ind, hvis han tager den samlede sejr i Basel, når finalen spilles søndag den 29. oktober.

Selv har Federer dog fortalt, at han ikke tænkt meget på muligheden for igen at blive nummer ét i verden.

”På grund af den store afstand er det ikke mit fokus i øjeblikket. Jeg er for langt bagefter. Jeg spiller turneringen her i Basel, måske også den i Paris og helt sikkert den i London, fordi jeg vil vinde disse turneringer – ikke fordi jeg vil være nummer ét i verden for enhver pris,” har den 35-årige verdensstjerne udtalt til schweiziske medier op til turneringsstarten i Basel, hvor han møder Frances Tiafoe i første runde.

Her giver en sejr til Roger Federer på 2-0 i sæt odds 1.32.

Spændende outsidere kan overraske

Når turneringen går i gang i St. Jakobshalle i Basel, er det svært at få øje på mulige udfordrere til Federer, men kigger man på feltet bag turneringsfavoritten, er der alligevel nogle interessante navne i spil.

via GIPHY

Andenseedede Marin Cilic vandt turneringen sidste år med en to-sæts sejr over japaneren Kei Nishikori. I år nåede han finalen i Wimbledon, hvilket har medvirket til at sende ham op i top fem på ATP-ranglisten for første gang i karrieren. Marin Cilic giver odds 7.00 som vinder af turneringen.

Et andet bud på en udfordrer til Roger Federer, er Juan Martin Del Potro, som er seedet som nummer tre og også giver odds 7.00 som turneringsvinder. Han besejrede netop Federer i US Open-semifinalen i sidste måned og har haft et udmærket 2017.

Del Potro har desuden vundet Swiss Open et par gange tidligere i karrieren. I år vil han atter række ud efter trofæet i Basel, men én spiller vil være større favorit end alle andre.

Det er ham, der er på hjemmebane. 

Læs også
Den hurtigste tennisserv nogensinde: hvilken tennisspiller har rekorden?

Den hurtigste tennisserv nogensinde: hvilken tennisspiller har rekorden?

Australian Open 2021 – Quiz

Australian Open 2021 – Quiz

Fremtidens danske tennisstjerner - top-5

Fremtidens danske tennisstjerner - top-5

Australian Open 2020: Største skuffelser og overraskelser

Australian Open 2020: Største skuffelser og overraskelser

Australian Open 2020: Optakt og meget mere

Australian Open 2020: Optakt og meget mere