Wimbledon er den ældste tennisturnering i verden, og turneringen er blevet afholdt siden 1877.

En turnering, som er løbet af stablen i næsten 150 år, har en stor historisk betydning. Wimbledon har været begyndelsen for mange store og specielle karrierer i tennis, hvilket har ført til mange tronskifte blandt flere ikoniske navne.

Denne artikel kaster et blik på de otte største vindere af tennissportens mest prestigefyldte turnering.

 

Serena Williams

Serena Williams anses i øjeblikket for at være den tredjestørste favorit til at vinde Wimbledon 2019 til odds 6.00. Serena har tidligere vundet turneringen syv gange, hvor den seneste titel var i 2016.

Serenas første titel kom i 2002, hvor hun vandt fem Grand Slams i træk. Hun slog sin søster Venus i alle fem finaler.

En anden Wimbledon-finale fulgte i 2008, hvor Venus dog trak sig sejrrigt ud af kampen. Det var én ud af tre finalenederlag ved Wimbledon for Serena.

Den stærke amerikaner jagter sin ottende Wimbledon-titel, og opbakningen til Serena er stor, hvilket den har været gennem hele 2019. Du kan oddse online på Serenas næste kamp allerede nu.

 

Martina Navratilova

Martina Navratilova har vundet flere Wimbledon-titler i damesingle end nogen anden i sin professionelle periode. Ni Wimbledon-titler er det blevet til.

Navratilova dominerede Wimbledon i de sene 70’ere og i 80’erne. Hun vandt seks titler i træk i 80’erne, før hun gav efter for sin tronfølger Steffi Graf i de sene 80’ere og i 90’erne. En rekord på 120-14 i kampe ved Wimbledon er forbavsende flot.

Navratilova betragtes som en af de største tennisspillere nogensinde, og Wimbledon var hendes hjemmebane. Det tidligste, hun er røget ud af turneringen, var i semifinalerne i 1978 og 1990.

 

Roger Federer

Ligesom Navratilova og Serena var Roger Federer selvskreven på denne liste. Den ottedobbelte Wimbledon-mester er den mest succesrige tennisspiller i herresingle i Wimbledons historie. Han har vundet flere Grand Slams end nogen anden i sin professionelle periode.

Det hele begyndte i 2003, da den elegante schweizer svævede rundt på banen og ekspederede Mark Philippoussis ud i tre sets. Det var den første ud af fem Wimbledon-titler, han vandt i træk.

Et storslået nederlag til Nadal i 2008 blev enden på hans sejrsperiode. Kampen blev anset for at være en af de bedste kampe nogensinde. Året efter tog Federer titlen tilbage og vandt dermed sin syvende titel, indtil han slog Andy Murray i finalen i 2012.

Nederlag til Djokovic i 2014 og 2015 lod tennisverdenen tvivle på, om Federer nogensinde ville løfte Wimbledon-trofæet på Centre Court igen. Den tvivl mejede han til jorden, da han slog Pete Sampras rekord med sin ottende Wimbledon-titel.

Hvis du tror, Federer vinder sin niende titel i 2019, så kan du finde et utal af liveodds på Federer og Wimbledon 2019.

DK Banner

Pete Sampras

Fra 1993 til år 2000 nåede Pete Sampras at optræde i syv finaler på otte år. Sampras vandt alle syv finaler og blev dermed den mest succesrige herrespiller ved Wimbledon i den professionelle periode.

Trods al den hæder var Sampras’ måske mest famøse Wimbledon-kamp i 2001, hvor han stod overfor en ung komet ved navn Roger Federer. Sampras blev slået ud i fjerde runde, hvilket kun var hans andet nederlag ved Wimbledon siden 1992.

Kun Federer, Rafael Nadal og Novak Djokovic har vundet flere Grand Slams end Sampras.

 

Novak Djokovic

I 2011 vandt han sin første Wimbledon-titel. Novak Djokovic er firedobbelt mester, og i Wimbledon 2019 er tennisoddsene på hans side. Endnu en Wimbledon-titel til serberen giver odds 1.80. Han er klart den største favorit. 

Vejen til at blive den bedste mandlige tennisspiller i den første del af dette årti så lovende ud for serberen, da han slog Roger Federer i to finaler i træk i 2014 og 2015, før han løb ind i en skade, som spolerede hans erobring af tennistronen.

Djokovic leverede et sensationelt comeback, da han kunne løfte sit fjerde Wimbledon-trofæ i 2018.

 

Billie Jean King

Billie Jean King vandt seks Wimbledon-titler fra sin amatør- til sin professionelle periode. King vandt i 1966 og 1967 og tredje gang i træk i 1968, hvor den første professionelle damesingleperiode begyndte.

Kings betydning for kvindetennis strækker sig langt udover hendes bedrifter på tennisbanen. Den 12. Grand Slam-vinder har været fortaler for lighed og har regelmæssigt udtalt sig om spillerkompensation, hvilket var startskuddet til kvindernes professionelle periode i 1960’erne.

 

Björn Borg

Sammen med Roger Federer har Björn Borg rekorden for flest vundne herresingle-titler i træk. Han vandt fem i træk fra 1976 til og med 1980.

Hans fremragende statistik endte i 1981, da han nåede sin sjette finale i træk, men tabte.

Herretennis i 1970’erne handlede for meste om Björn Borg, selvom han aldrig vandt i Australien eller USA. Borg var til gengæld ustoppelig ved Wimbledon og Roland Garros.

Hans sejrsprocent ved Wimbledon på 92,72 % er ikke overraskende en alletiders rekord, som ingen har formået at slå endnu.

 

Steffi Graf

Navratilovas Wimbledon dominans fik en brat ende, da Graf vandt syv Wimbledon-titler på 9 år – fra 1988 til 1996.

Graf væltede Navratilova af tronen ved tre finale-muligheder. Graf var den ubestridte bedste spiller i verden for over en halv generation. Hun vandt sammenlagt 22 Grand Slams, inklusive the Golden Slam i 1988.

Grafs syv titler er kun overgået af Navratilova i den professionelle periode – dog vandt Helen Wills Moody Wimbledon otte gange i amatørperioden.

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Clara Tauson præmiepenge

Holger Rune | Danmarks nye tennisstjerne

Den hurtigste tennisserv nogensinde

Australian Open 2021 – Quiz

Fremtidens danske tennisstjerner