Serena Williams er tilbage! 

Efter overstået graviditet deltager Williams i French Open, hvor hun trods en placering som nummer 445 i verden er blandt outsiderne til titlen til odds 21.00.

I den anledning bringer vi her en historie om Serena Williams fra A til Z.

DK Banner

A – Australien 

Den store australske Grand Slam-turnering i Melbourne har naturligvis en stor plads i fortællingen om Serena Williams. Amerikaneren har vundet Australian Open hele syv gange – senest i 2017, hvor det viste sig, at hun endda var nogle uger inde i en graviditet. 

B – Beyoncé  

Det er offentligt kendt, at Serena Williams har et nært venskab med den amerikanske sanger Beyoncé. Williams har tidligere medvirket i musikvideoen til Beyoncé-sangen ’Sorry’, og den amerikanske sangerinde var også med til tennisstjernens bryllup. 

C – Caroline 

En anden Willams-veninde er Caroline Wozniacki. Den danske tennisspiller har flere gange duelleret med Williams på tennisbanen, men uden for de hvide streger er de nære venner. Efter US Open-finalen i 2014, hvor Williams besejrede Wozniacki, mødtes de to veninder efterfølgende til drinks og cocktails. 

D – Double 

Serena Williams er først og fremmest en fremragende single-spiller, men hun har også fejret store triumfer i double sammen med sin søster Venus Williams. De to søstre har vundet 14 Grand Slam-titler i double sammen – semest i 2016, hvor de trumferede i Wimbledon for sjette gang. 

E – Elegant 

Elegance er måske ikke det ord, man mest forbinder den store og stærke tennisspiller med, men Williams prioriterer også elegance uden for tennisbanen. Hun har sin egen tøjkollektion og er i det hele taget kendt for sin store mode-interesse. 

F – Far 

En hovedperson i Serena Williams’ liv er hendes far, Richard Williams. Han har været træner og rådgiver for begge Williams-søstre gennem hele deres liv, og han har stor betydning for deres succes. Richard Williams har dog ofte været fraværende, når de to søstre skulle spille finaler mod hinanden, da han ikke har haft lyst til at se sine døtre kæmpe om samme titel. 

G – Gennembrud 

Hun var bare 16 år, da hun fik sit gennembrud i international tennis ved at nå kvartfinalen i hele seks kvartfinaler på WTA-touren i sin første sæson som professionel. Hun opnåede ikke samme succes i Grand Slam-sammenhæng i sit første år, men allrede i 1999 vandt hun US Open som bare 18-årig. Hun var kun 17 år, da hun kom i Top 10 første gang. 

H – Haiti 

Serena Williams har støttet mange velgørende formål i løbet af sin karriere, og hun har også samlet penge ind i forbindelse med katastroferamte områder. Da Haiti blev ramt af et jordskælv i 2010, droppede Williams og flere andre tennisstjerner planlagte aktiviteter i forbindelse med Australian Open for at samle penge ind til nødhjælpsarbejdet i Haiti. 

I – International 

Serena Williams er amerikaner, men på grund af sit job som tennisspiller er hun også en international verdensborger. Udover engelsk taler Serena Williams også et godt fransk, og hun blev engang interviewet på fransk i forbindelse med French Open. 

J – Jehova  

I sin barndom blev Serena Williams opdraget som Jehovas Vidne, men hun har udtalt, at hun aldrig rigtigt har praktiseret det. Hun har flere gange takket Jehova efter at have vundet kampe. 

K – Kvinder 

I takt med Serena Williams er blevet ældre, har hun involveret sig i flere forskellige debatter. Blandt andet har hun engageret sig i kampen for bedre rettigheder for sorte kvinder på arbejdsmarkedet, ligesom hun har kæmpet for ligeløn og samme størrelse pengepræmier for mænd og kvinder i tennisverdenen. 

L – London 

via GIPHY

Serena Williams har et særligt forhold til den ikoniske græsturnering  Wimbledon i London. Hele syv gange har hun vundet singleturneringen i London, mens hun har triumferet i double seks gange. Hertil kommer en enkelt triumf i mixed double sammen med Max Mirnyi, hvilket må siges at være ganske imponerende. Vinder hun Wimbledon i 2018, giver det odds 7.00.

M – Mor 

Den 1. september 2017 blev Serena Williams mor til en søn, der fik navnet Alexis Olympia Ohanian. Drengen blev født med kejsersnit, og Williams har fortalt, at det var en kompliceret fødsel, der tog meget hårdt på hende fysisk såvel som mentalt. Faderen til barnet er Reddit-stifteren Alexis Ohanian. 

N – New York 

Serena Williams har fantastiske minder fra New York, hvor hun har fejret store triumfer i US Open. Hele seks gange har hun vundet turneringen, der også var hendes første Grand Slam-titel i 1998. Hendes seneste triumf i New York var i 2014, hvor hun besejrede Caroline Wozniacki, mens det blev til semifinaler i både 2015 og 2016. Hvis hun vinder US Open i 2018, giver det odds X.XX.

O – Olympisk 

Også i olympisk sammenhæng har Serena Williams fejret mange triumfer. Helt tilbage i 2000 vandt hun OL-guld i damedouble sammen med sin søster Venus, og den bedrift gentog de i 2008 i Beijingog 2012 i London. Ved Legene i London sikrede hun sig også guldmedaljen i single og satte prikken over i’et i en fantastisk karriere. 

P – Penge 

Det er ikke penge, Serena Williams kommer til at mangle, når hun en dag lægger tennisketsjeren på hylden. Alene i præmiepenge har hun vundet mere end 84 millioner amerikanske dollars i løbet af karrieren. Det svarer til cirka en halv millard danske kroner, hvilket er den højeste præmiesum, nogen kvindelig tennisspiller har vundet gennem historien. Hertil kommer sponsorindtægter med videre. 

Q – Queen Elizabeth 

Serena Williams er en god ven af det engelske kongehus, og hun var således med til prins Williams’ bryllup i maj 2018, hvor Queen Elizabeth altså også var en del af selskabet. Det forlyder desuden, at dronningens kusine Prinsesse Michael of Kent har opkaldt to sorte får efter Serena og Venus Williams. 

R – Roland Garros 

I disse uger er Serena Williams tilbage på de røde grusbaner i Paris, hvor den årlige Roland Garros-turnering spilles. Her har hun også søde minder fra, idet det er blevet til hele tre turneringssejre i single. Desuden har hun vundet double-turneringen i 1999 og 2010 sammen med sin søster. 

S – Søster 

Vi har nævnt hende mange gange, men hun spiller også en stor rolle i fortællingen om Serena Williams: Storesøster Venus, der er 15 måneder ældre, har haft stor betydning for Serenas karriere, men de har også konkurreret om de samme titler og ofte mødte hinanden i turneringssammenhæng. Hele 29 gange har de to søstre mødtes med 17 sejre til Serena mod Venus’ 12. Ni af gangene er de mødtes i en Grand Slam-finale. 

T – Titler 

Det er nok gået op for de fleste, men Serena Williams har vundet ret mange titler på WTA Touren. Hele 72 singlertitler er det blevet til i løbet af karrieren, hvilket placerer hende på femtepladsen over de mest vindende kvindelige tennisspillere.

U – Underholdning 

Serena Williams er også en del af underholdningsbranchen, for udover at optræde som model og i musikvideoer fra tid til anden, har hun ofte haft små biroller i amerikanske tv-serier – ofte i rollen som sig selv. 

V – Vindergén

Serena Williams har et enormt vindergen, og hun har ofte formået at præstere nogle utrolige comebacks – både i kampe, turneringer og i karrieren i det hele taget. 

X – X-trem 

Serena Williams er en ekstrem atlet. Punktum. 

Z – Jay-Z 

Når i indledningen af denne artikel nævnte Beyoncé, vil vi slutte af med at nævne Jay-Z. Serena Williams har også optrådt i en Jay-Z-video tidligt i begge berømtheders karrierer. Så ved I det. 
 

Læs også
Den hurtigste tennisserv nogensinde: hvilken tennisspiller har rekorden?

Den hurtigste tennisserv nogensinde: hvilken tennisspiller har rekorden?

Australian Open 2021 – Quiz

Australian Open 2021 – Quiz

Fremtidens danske tennisstjerner - top-5

Fremtidens danske tennisstjerner - top-5

Australian Open 2020: Største skuffelser og overraskelser

Australian Open 2020: Største skuffelser og overraskelser

Australian Open 2020: Optakt og meget mere

Australian Open 2020: Optakt og meget mere