Efter en hæsblæsende sæson med mange store præstationer, nærmer tennissæsonen sig sin afslutning. Inden længe står den store sæsonfinale på ATP Touren for døren i London, men inden vi når så vidt, danner en anden europæisk storby ramme for årets sidste Masters-turnering.

Fra 30. oktober til 5. november bliver Rolex Paris Masters således afviklet i den franske hovedstad, og der er igen lagt op til en spændende turnering, hvor det er de sædvanlige stærke spillere, der udgør favoritfeltet.

888sport banner

Find aktuelle odds på Rolex Paris Masters her!

Kun de skadede Novak Djokovic og Andy Murray stiller ikke op, og derfor ligner det igen et opgør mellem Rafael Nadal og Roger Federer med folk som Marin Cilic og Alexander Zverev som outsidere.

Nadal er atter topseedet

Verdensetteren Rafael Nadal er seedet som nummer ét, og efter en kort skadespause er han atter klar igen her i begyndelsen af november. Han træder ind i turneringen som seedet til at vinde titlen, og det skal blive interessant at følge den 31-årige i jagten på sin single-titel nummer 76 i karrieren.

via GIPHY

Det er vigtigt for spanieren er at komme tilbage på sporet efter den knæskade, der holdt ham ude af ATP-turneringen i Schweiz.

Inden da viste han gode takter i både US Open og China Open, hvor han sluttede som vinder af turneringerne – samt i Shanghai Masters i Kina i midt-oktober, hvor han nåede finalen og tabte til Roger Federer.

Nu venter altså Paris, hvor Nadal aldrig før har vundet Masters-turneringen om efteråret; kun én gang tidligere har han været i finalen, og det var helt tilbage i 2007. Det er således langt fra den statistik, der præger Nadal i sommerens grus-grand-slam i den franske hovedstad. Rafael Nadal som vinder af turneringen giver odds 3.00.

Federer er favorit til odds 2.85

Netop førnævnte Roger Federer vil igen være den oplagte udfordrer til Nadal. Federer har vist storspil gennem det meste af 2017, hvor han har vist sig som genfødt og leveret mange stærke resultater i en alder af hele 35 år.

Han kommer til Paris efter endnu en succesfuld turnering på hjemmebanen i Basel, hvor han gik hele vejen til finalen og besejrede Juan-Martin del Potro.

Federer har tidligere vundet i Paris i 2011, og når man tænker på, at turneringen spilles på Federes favoritunderlag Hard Court, er han formentlig et endnu bedre bud på en samlet vinder end Nadal til odds 2.85.

Ny storkamp i finalen?

De fleste tenniselskere håber på endnu en kamp mellem Nadal og Federer i en potentiel finale, for sæsonens fire foregående kampe har alle været fremragende tenniskampe – og så er alle blevet vundet af Federer i år.

Tiden må vise, om schweizeren atter trækker det længste strå, eller om en af turneringens outsidere stikker næsen frem.

Den franske hjemmebanefavorit Jo-Wilfried Tsonga bliver også spændende at følge, og vinder han turneringen, giver det odds 17.00. Et andet interessant bud er Juan-Martin del Potro, som også har vist gode takter i efteråret og senest var i finalen i Basel. Han giver odds 15.00 som turneringsvinder.

Rolex Paris Masters begynder mandag den 30. oktober og spilles gennem hele ugen frem til finalen søndag den 5. november. 

Læs også
Den hurtigste tennisserv nogensinde: hvilken tennisspiller har rekorden?

Den hurtigste tennisserv nogensinde: hvilken tennisspiller har rekorden?

Australian Open 2021 – Quiz

Australian Open 2021 – Quiz

Fremtidens danske tennisstjerner - top-5

Fremtidens danske tennisstjerner - top-5

Australian Open 2020: Største skuffelser og overraskelser

Australian Open 2020: Største skuffelser og overraskelser

Australian Open 2020: Optakt og meget mere

Australian Open 2020: Optakt og meget mere