Da Australian Open blev afviklet for et år siden, endte det som det helt store legende-show i form af finaler mellem Roger Federer og Rafael Nadal på herresiden, mens Serena Williams spillede mod sin storesøster Venus i kvindernes finale.

Det var et bevis på, at det er svært at forudsige begivenhedernes gang i tennissporten, for på daværende tidspunkt var det længe siden, at Roger Federer havde vundet en Grand Slam. Men Australian Open blev startskuddet til en stor comeback-sæson for den schweiziske mester.

888sport banner

Nu venter endnu en omgang Australian Open, der gennem årene har budt på mange store øjeblikke, og på herresiden er der igen i år lagt op til en interessant turnering, hvor Federer igen er en del af et favoritfeltet.

Find alle odds på Australian Open her!

Federer favorit til odds 2.75

Faktisk er schweizeren blot seedet som nummer to i turneringen, og han er også bookmakernes favorit. Federer som vinder af Australian Open giver odds 2.75, men det bliver ikke let som den seks-dobbelte vinder af turneringen.

Lodtrækningen rummer således flere potentielle storkampe for Federer. Han kan risikere at rende ind i den genfødte Juan Martin del Potro, 2014-vinderen Stan Wawrinka og den tilbagevendte Novak Djokovic på vejen mod en potentiel finale mod Rafael Nadal.

Der venter altså en hård opgave for den forsvarende mester, men sidste år viste, at man ikke skal afskrive Roger Federer.

Nadal som topseedet

Det samme kan siges om Rafael Nadal, der i lighed med Federer for alvor vendte tilbage til verdenstoppen i 2017. Spanieren generobrede førstepladsen på verdensranglisten og er nu topseedet i årets turnering, og han har en forholdsvis overkommelig vej til semifinalerne.

Nadal som vinder af Australian Open giver odds 5.00, og det bliver spændende at se, om han kan leve op til sin seedning og vinde Australian Open for første gang siden 2009.

Første alvorlige opgave kan komme i kvartfinalen, hvor sjetteseedede Marin Cilic er modstanderen, mens en mulig semifinale kan blive mod sidste års vinder af ATP-sæsonfinalen Grigor Dimitrov, der er seedet som nummer tre og giver odds 10.00 som vinder.

Hvad kan Djokovic?

Det store spørgsmålstegn ved årets udgave af Australian Open er naturligvis Novak Djokovic. Den tidligere verdensetter var væk fra ATP Touren i anden halvdel af 2017 på grund af en skade, men han er nu tilbage og skal forsøge at finde tidligere tiders høje niveau, der sikrede ham 12 Grand Slam-titler på otte år – heriblandt seks triumfer i Australien.

Djokovic har fået en hård lodtrækning, og hvis han skal nå finalen, skal han sandsynligvis forbi folk som Gael Monfils, Dominic Thiem og Roger Federer. Kan han klare det efter et skuffende 2017, der inden skaden heller ikke bød på de store resultater.

Novak Djokovic giver odds 7.00 som vinder af Australian Open, der begynder den 15. januar og spilles frem til finaledagen den 28. januar. 

Læs også
Den hurtigste tennisserv nogensinde: hvilken tennisspiller har rekorden?

Den hurtigste tennisserv nogensinde: hvilken tennisspiller har rekorden?

Australian Open 2021 – Quiz

Australian Open 2021 – Quiz

Fremtidens danske tennisstjerner - top-5

Fremtidens danske tennisstjerner - top-5

Australian Open 2020: Største skuffelser og overraskelser

Australian Open 2020: Største skuffelser og overraskelser

Australian Open 2020: Optakt og meget mere

Australian Open 2020: Optakt og meget mere