US Open er den sidste Grand Slam turnering i kalenderåret, men for mange spillere, vil det føles som deres første store chance for at lave et betydeligt træk på en af de største tennisscener.  I de seneste år, har de tre andre Grand Slams været lukket land. Novak Djokovic har været sublim i Australian Open, Roger Federer er stadig manden man skal slå ved Wimbledon, mens Rafael Nadal har transformeret French Open om til en formalitet. US Open er den turnering, hvor to spillere med blot en Grand Slam titel på CV'et, har formået af opnå en af de største triumfer. Det var med Juan Martin del Potro og Marin Cilic i hhv. 2009 og 2014, da de overraskede de store favoritter. Federer, Nadal og Djokovic har delt tre Grand Slam turneringer mellem sig i år, men det er ikke umuligt, at et nyt navn kan tilslutte sig det fornemme selskab.

888sport banner

Skal lige ved og næsten spillerne blive mestre?

Djokovic, Federer og Nadal går ind til bettingmarkedet før US Open i den rækkefølge, og presset hviler derfor på dem. Trioen dominerer de lave odds, men bag dem finder vi et stort antal af erfarende spillere, der alle har haft moderat succes på ATP touren, men som aldrig har vundet en Grand Slam. Milos Raonic og Kei Nishikori har begge tabt en Grand Slam finale, og de vil kigge tilbage på de nederlag som en misset mulighed. Siden Raonic overraskede Roger Federer ved Wimbledon semifinalen i 2016, blot for at blive kørt over i tre sæt af Andy Murray, har den storservende canadier haft besvær med at finde formen. Nishikori var den anden halvdel af den overraskende finale, men Cilic var for god på dagen. Nishikori har ligeledes haft problemer med at finde formen, mens Murray står til odds 11.00 grundet hans lange skadespause.

Mens det ville være uklogt at undlade spillere som Murray, Raonic og Nishikori, så vil det også være dumt ikke at tænke på, at en kommende mester er nødt til at være i topform. Derfor er det måske bedre at kigge på de spillere, der har den bedste form forud for turneringen. Kevin Anderson opfylder i den grad det kriterium, med det flotte resultat med en plads i Wimbledon finalen, og dertil kan hans finaleplads ved US Open sidste år tilføjet. I ingen af finalerne fik Kevin Anderson vist sit bedste, men han kan bruge erfaringen fra nederlaget på 6-3 6-3 6-4 til Nadal, til at forøge sine chancer. Der gives lige nu odds 34.00 på den tabende finalist til at klare sig bare en smule bedre end sidst. Det samme odds kan fås på Grigor Dimitrov, der måske endelig kan tage springet mod stjernerne.

Med skiltet som Federers arving, har det dog ikke været let for det store talent. Dimitrov har dog forbedret sine kunstneriske skud og mentalitet i løbet af de seneste måneder. Sejren ved ATP World Tour finalerne sidste år vist virkelig de egenskaber, som Dimitrov er i besiddelse af, og det fik ham op på 3. pladsen på verdensranglisten. En semifinale i både Wimbledon og Australian Open viser, at Dimitrov er ligeså god som alle andre, når han peaker. Det eneste spørgsmål er dog, om Dimitrov kan peake ved Flushing Meadows anlægget i oktober. Odds 34.00 gør det dog til et interessant væddemål.

De kommende stjerner på vej til gennembrud 

Det er ikke urimeligt at foreslå, at alle andre vindere ved US Open end Djokovic, Nadal og Federer vil blive set som underdogs og en chokerende vinder. Alexander Zverev giver 10.00 til at vinde sin første US Open Grand Slam titel, og det er muligt som den helt nye stjerne, der har fået påtrykt skiltet en kommende nr. 1. Der har været utroligt meget hype omkring Zverev i løbet af de sidste par år, og det er ikke uden grund. Zverev blev den femte aktive spiller til at have tre Masters 1000 titler til sit navn, da han kørte alt modstand over i Madrid tidligere på året. De fire andre spillere er Federe, Nadal, Djokovic og Murray. Det lover godt for Zverev.

Tyskeren mangler dig stadig at bevise sig til en Grand Slam. Hans kvartfinale ved French Open kan dog have været vendepunktet for Zverev, der formåede at komme tilbage efter at være bagude 1-2 i sæt. Zverev var dog så udmattet efter at have leveret sådan en indsats, at han blev forholdsvis let slået, da han mødte en god modstander i Dominic Thiem runden efter, hvor han tabte 3-0 i sæt. Zverev kan muligvis vinde US Open, og det betyder ikke noget, at han ikke har været længere end en Grand Slam kvartfinale. Han har nemlig vist, at han kan godt være kontinuerlig med sine resultater ved Masters 1000.

De to tætteste spillere på Zverev i Next Gen rangeringen, kan meget vel være rivaler til tyskeren i de kommende mange år. I øjeblikket er de dog langt bag Zverev, når man kigger på deres udvikling. Stefanos Tsisipas er nået langt i år, men det ser ud til, at den græske teenager er bedst, når han kommer væk fra de hårde underlag. Hans første runde nederlag ved Australian Open er beviset på dette, da han tabte forholdsvis let til en anden Next Gen kandidat, Denis Shapovalov med 6-1, 6-3 og 7-6. Canadieren vil være meget selvsikker ved US Open, eftersom at han gik hele vejen til 1/16-finalerne sidste år efter at have klaret sig igennem kvalifikationen. Shapovalov har alle de tekniske egenskaber til at nå toppen, men det kræver den rette mentalitet, og det mangler den 19-årige stadig. Odds 41.00 reflekterer meget godt hans chancer, og det afspejler både hans potentiale, men også, at der er tvivl om hvorvidt han kan klare det. Oddset vil dog med sikkerhed falde på Shapovalov i løbet af de næste par år.

De amerikanske stjerner håber på at skinne igennem

US Open har ikke haft en hjemmebanevinder siden Andy Roddick vandt i 2003, og der er så sandelig ikke nogen amerikanske spillere, der har den kvalitet, som de tidligere vindere, Pete Sampras og Andre Agassi, der delte seks US Open titler mellem sig i 1990'erne. Selvfølgelig er det kun få spillere, der faktisk har klassen som Sampras og Agassi fordelt på alle lande. Det USA til gengæld har, er en masse unge talenter samt en veteran, der har skruet op for sit spil i løbet af de sidste par måneder. John Isner har ramt sin karrieres højdepunkt med en 8. plads på verdensranglisten i år. Servemaskinen har fortsat evnen til at lave de vanvittig server, men til gengæld har han bygget på, så han er blevet mere all-around i sit spil. Det førte ham næsten i Wimbledon finalen, hvor han tabte semifinalen med 7-6 6-7 6-7 6-4 26-24. En virkelig ærgerlig måde at tabe en Grand Slam semi-finale.

Isner har dog aldrig været helt fremme ved US Open, hvor det bedste resultat er en plads i kvartfinalen tilbage i 2011. Siden da er Isner hurtigt røget ud af turneringen og tre af gangene har modstanderen været Philipp Kohlschreiber. I de sidste to US Open turneringer er han røget ud som stor favorit til hhv. Mischa Zverev og Kyle Edmund. Odds 34.00 på John Isner viser, at han har niveauet til at gøre modstanderen usikre, men at man samtidig har taget højde for, at Isner aldrig har præsteret godt på hjemmebane.

Jack Sock kvalificerede sig til ATP World Tour finalerne, og det understøtter den teori, at han kan være det næste store amerikanske håb. Sock har siden da selv modargumenteret den teori, ved at vinde blot seks ud af de første 22 kampe i 2018, og det forklarer meget vel det høje odds 126.00 der kan fås. Frances Tiafoe, Taylor Fritz og Jared Donaldson er forrest i en samling af unge amerikanske talenter, der meget vel kan være fremtiden. Amerikanske tennisfans håber på, at en af dem kan blive den næste Sampras i stedet for den næste Sock. Donaldson kan fås til svimlende odds 601.00, til dem der gerne vil vise deres støtte til den unge amerikaner. Det er dog Isner der står med de største chancer for at bringe en US Open titel tilbage til USA. Hvis han kan undgå at møde Kohlschreiber, er der god værdi i odds 34.00 på John Isner. Det samme odds er tilgængeligt på sidste års finalist, Kevin Anderson, hvilket også er appellerende. Dog er det svært at komme forbi Odds 10.00 på Zverev, der kan stoppe tendensen fra den gamle garde.

Læs også
Den hurtigste tennisserv nogensinde: hvilken tennisspiller har rekorden?

Den hurtigste tennisserv nogensinde: hvilken tennisspiller har rekorden?

Australian Open 2021 – Quiz

Australian Open 2021 – Quiz

Fremtidens danske tennisstjerner - top-5

Fremtidens danske tennisstjerner - top-5

Australian Open 2020: Største skuffelser og overraskelser

Australian Open 2020: Største skuffelser og overraskelser

Australian Open 2020: Optakt og meget mere

Australian Open 2020: Optakt og meget mere