2017 har været et år fyldt med skader inden for professionel tennis. Især herrerne har været hårdt ramt, og det gik blandt andet ud over dette års US Open, hvor mange af de største tennisprofiler som Andy Murray, Novak Djokovic og Stan Wawrinka manglede. Der var derfor ikke meget gods i årets sidste grand slam turnering, der blev vundet af spanske Rafael Nadal. 

I denne artikel kommer vi med et overblik over de tennisspillere, som har været ramt af skader i 2017 inden for herreeliten - og hvornår disse spillere eventuelt forventes at kunne vende tilbage på tennisbanen. 

Novak Djokovic

Den tidligere verdensetter, Novak Djokovic, har i en længere periode været plaget af en albueskade. Den 30-årige serber spillede senest en kamp ved Wimbledon den 12. juli, hvor skaden blev forværret under kvartfinalen mod Tomas Berdych. Som konsekvens heraf var Djokovic tvunget til at trække sig fra kampen, og røg efterfølgende ud af Wimbledon 2017. 

Den 26. juli meddelte Djokovic så, at han ikke ville komme til at spille mere i 2017 på grund af sin albueskade. Det var første gang siden 2005, at han har måttet trække sig fra en grand slam-turnering, som han har vundet 12 af i løbet af sin karriere. 

Men måske er der alligevel håb for, at Djokovic, der lige nu ligger nr. 12 på ATP verdensranglisten, kan vende tilbage på tennisbanen før 2017 er omme. Den 24. oktober kunne man således på flere medier læse, at den serbiske tennisveteran forventer at gøre comeback i opvisningsturneringen Mubadala World Tennis Championship i Abu Dhabi fra 28. til 30. december. 

"Feltet er som altid stærkt, og det er den perfekte måde at gøre comeback på og starte sæsonen på," sagde Novak Djokovic ifølge dr.dk. 

 

Andy Murray

Andy Murray har måttet udgå fra flere vigtige turneringer og opvisningskampe i løbet af 2017 på grund af skader. Allerede ved Australian Open tilbage i januar blev han plaget af en lettere ankelskade, som han dog nedtonede for at kunne fortsætte i turneringen. 

Op mod Wimbledon tilbage i juli blev Murray endnu engang ramt af en skade - denne gang i hoften - hvilket medførte, at skotten måtte melde afbud til en opvisningskamp forud for den britiske grand slam-turnering. Murray var dog fast besluttet på at deltage i Wimbledon, men hofteskaden fortsatte med at plage den 30-årige under London-turneringen, og han nåede ikke længere end til kvartfinalen, hvor han tabte i fem sæt til amerikaneren Sam Querrey. 

Hofteskaden fortsatte med at forfølge Murray efter hans Wimbledon-exit, og som resultat måtte han derfor også melde afbud til årets sidste grand slam-turnering, US Open, tilbage i august. Han har således ikke spillet siden Wimbledon-kvartfinalen mod Querrey - og ifølge den engelske avis, The Guardian, forventer den tidligere verdensetter ikke at spille igen før 2018 sæsonen - med undtagelse af et par velgørenhedskampe for Unicef sidst på året.

"Jeg begynder min 2018-sæson i Brisbane, som forberedelse til Australian Open, og jeg glæder mig til at spille i Glasgow senere i år mod Roger (Federer, red.) for Unicef UK," udtalte Murray ifølge The Guardian den 6. september 2017. 

Stan Wawrinka

32-årige Stan Wawrinka har i 2017 haft samme skadesramte skæbne som kollegerne Djokovic og Murray. Schweizeren røg ud i første runde af Wimbledon tilbage i juli grundet en knæskade, og har ikke spillet siden. Han måtte også melde afbud til US Open, som han vandt tilbage i 2016, samt en række andre turneringer. 

Den 4. august meddelte Wawrinka ifølge New York Times, at han ikke forventede at komme til at spille igen i 2017. Han har valgt at prioritere sit helbred og gennemgå en knæoperation, inden han genoptager tennisspillet. 

"Det (beslutningen om at udgå for resten af sæsonen, red.) var den eneste løsning, for at sikre at jeg igen vil kunne spille på topniveau i flere år endnu," udtalte Wawrinka den 4. august, ifølge New York Times. 

Men også Wawrinka har mulighed for at vende tilbage på tennisbanen tidligere end forventet. Ifølge DR Nyheder den 24. oktober 2017, planlægger den 32-årige schweizer nemlig at komme tilbage i Abu Dhabi, på lige fod med Novak Djokovic. 

"Min genoptræning forløber godt, og jeg kan ikke vente med at komme tilbage på banen. Jeg arbejder hårdt med mit team og ser frem til at være tilbage," udtalte Wawrinka ifølge dr.dk

888sport banner

Milos Raonic

26-årige Raonic, der oprindeligt er født i Montenegro, men nu har canadisk statsborgerskab, er endnu en topklasse-spiller, der måtte trække sig fra US Open '17 tilbage i august.

Årsagen til afbuddet skyldtes en håndledsskade, som Raonic efterfølgende er blevet opereret for. Han har siden hen været i gang med genoptræningen, og vendte tilbage til tennisbanen den 3. oktober i ATP Japan Open, hvor han selvsikkert slog modstanderen Viktor Troicki ud. 

Milos Raonic ligger for øjeblikket på 24. pladsen på ATP's verdensrangliste for mænd. 

Kei Nishikori

Nishikori er endnu en tennisprofil, som har måtte gå glip af mange muligheder i løbet af tennissæsonen 2017. Den 27-årige japaner, der tidligere i år var placeret som nummer 9 på ATP ranglisten, meldte tilbage i maj afbud til kvartfinalen mod Novak Djokovic i Madrid Open, da han forud for kampen blev ramt af en håndledsskade. 

Siden da fortsatte Nishikori med at have problemer med sit håndled, og det endte alt sammen med, at han tilbage i august - forud for US Open - meddelte, at han ikke ville være i aktion på tennisbanen resten af denne sæson. 

Som resultat af sin fraværelse for resten af 2017 sæsonen, er japanske Nishikori sunket ned på en 22. plads på ATP ranglisten. Men der er håb forude; ifølge den engelske avis, Daily Mail,  forventes Nishikori at vende tilbage til tennisårets indledende grand slam-turnering, Australian Open i 2018. 

"Keis genoptræning forløber sig som planlagt. Når det er sagt, vil vi ikke have en klar idé om hans tilbagevenden, før Kei er tilbage på banen og træner med en 100 procent kapacitet," udtalte Nishikoris manager ifølge Daily Mail den 5. oktober 2017. 

"Målet er, at han kan træne ved fuld kapacitet i december, og er klar til Australian Open. Vi bliver klogere på, om det kan lade sig gøre, i løbet af næste måned (november, red.)," tilføjede han. 

Roger Federer

 

Vi kan ikke slutte listen over skadesramte spillere at, uden kort at nævne den 36-årige veteran, Roger Federer. 

Selvom Federer, der lige nu ligger nummer to på ATP listen, på ingen måde har været plaget af skader i så stort et omfang som ovennævnte tennisprofiler i 2017, er der måske noget andet, som så småt begynder at plage den schweiziske stjernespiller: alderen. 

Tilbage i maj meldte Federer afbud til dette års French Open, da han ville spare sig selv til Wimbledon-turneringen i juli. Dette viste sig dog at være et klogt træk fra Federers side, da han endte med at vinde Wimbledon '17 og således kunne tilføje sin ottende titel af slagsen på tennis CV'et. Også til næste års Wimbledon ser det lovende ud for Federer, da han, forventes at genvinde turneringen med odds 4.00.

Mindre godt gik det ved US Open i august. Forud for turneringen missede Federer en opvarmningskamp i Montreal grundet en rygskade, men heldigvis var han fit for fight igen efter en uge. Han røg dog ud i US Open-kvartfinalen mod argentineren Juan Martín del Potro.  

På trods af Federers alder, har schweizeren dog bevist, at han stadig er en af verdens absolut bedste tennisspillere. Foruden Wimbledon-titlen i juli, vandt han også sin femte Australian Open-titel i starten af 2017. Han besidder pt 19 Grand Slam-titler og er kun overgået af spanske Rafael Nadal på ATP-ranglisten. 

Læs også
Den hurtigste tennisserv nogensinde: hvilken tennisspiller har rekorden?

Den hurtigste tennisserv nogensinde: hvilken tennisspiller har rekorden?

Australian Open 2021 – Quiz

Australian Open 2021 – Quiz

Fremtidens danske tennisstjerner - top-5

Fremtidens danske tennisstjerner - top-5

Australian Open 2020: Største skuffelser og overraskelser

Australian Open 2020: Største skuffelser og overraskelser

Australian Open 2020: Optakt og meget mere

Australian Open 2020: Optakt og meget mere