Tennissæsonen begynder i januar og løber til og med november, hvor den hektiske sæsonfinale finder sted. Fire Grand Slam turneringer finder sted i løbet af tennisåret, de fire turneringer er også kendt som "Majors" Dette er højtprofilerede tennisturneringer, som følges tæt af tennis fans hele kloden over, og det er ligeledes i disse turneringer, at vi har fået de mest uforglemmelige øjeblikke i sportens historie. Vinder spil før turneringen er utroligt populære ved Grand Slam turneringer, og det et stort set muligt at spille på dem hele året rundt.

888sport banner

De fire Grand Slam turneringer i løbet af året er følgende:

1) Australian Open (Januar)

2) French Open (Maj)

3) Wimbledon (Juni/Juli)

4) US Open (August/September)

Bet på Grand Slams

Der er flere forskellige forskelle mellem Grand Slam turneringer og de normale ATP eller WTA turneringer. Mændendes kampe spilles via bedst af fem sæt, hvilket betyder at størstedelen af kampene er meget længere, og det giver mulighed for flere live odds. Top 50 spillerne har det med at starte langsomt ud i starten af Grand Slam turneringerne (Især i Australian Open) men det forlængede format gør, at de har masser af muligheder for at kæmpe sig tilbage i kampene. De kloge oddsere har fundet ud af, at der kan være god værdi i at spille på favoritten, når de er nede med et sæt eller to i Grand Slam turneringerne. De bedste spillere er ofte i bedre form, så selvom de kommer bagud i en kamp, så har de ofte overskuddet til at slå deres mindre kompetente modstander og dermed gå videre til næste runde.

Store pengepræmier er på spil til de spillere, der kommer langt i Grand Slam turneringerne, og derfor er der rigtig mange lange tætte kampe. Det er sjældent, at spillerne vinde 3-0 i sæt, så ofte vil det være klogt at kigge på over/under markederne i disse kampe.

Grand Slam turneringer spilles på flere forskellige underlag. Dette har en væsentlig betydning for mange spillere, og du bør derfor undersøge hvilket underlag der spilles på. Vi vil her kigge på de fire Grand Slam turneringer, så du ved hvordan turneringerne hænger sammen, hvad der er vigtigt at fokusere på og hvilket underlag der spilles på.

Australian Open

Tennissæsonen starter med Australian Open. Turneringen spilles i Melbourne, og den løber over de sidste to uger i januar. Det er den største sportslige turnering der finder sted på den sydlige halvkugle, og den spilles på hårdt underlag, hvilket er en fordel for de spillere, der har power i deres skud.

Denne turnering har ofte en del overraskelser, selvom Rodger Federer og Novak Djokovic har domineret i løbet af det sidste årti.

Formen er en af de vigtigste faktorer i Melbourne, og før du vælger at spille på en vinder af turneringen, er det en god ide at kigge på, hvordan spillerne sluttede sæsonen af. Opvarmningsturneringer såsom Brisbane International og Hobart International er også en glimrende måde at vurdere formen hos de enkelte spillere, især hvis du skal spille på dem i de tidlige runder. Spillere der ikke deltager i opvarmningsturneringer, har ofte problemer med at afklimatisere sig til den meget varme turnering, og det forøger chancerne for et tidligt exit. I mændendes side er det vigtigt at holde øje med de spillere, der har spillet en kamp med få sæt eller en kamp, hvor de har siddet over. De vil ofte være fyldt med energi til næste kamp.

French Open

Den anden Grand Slam turnering i kalenderåret er French Open, som finder sted i Stade Roland Garros i Paris og som løber i slutningen af maj. Det er den eneste af de fire Grand Slam turneringer, som spilles på grus, hvilket ofte medfører lange og trættende partier. Det langsomme underlag giver ofte en fordel til de spanske og sydamerikanske spillere, og det er noget der er værd at holde øje med, når du skal oddse. Generelt set er spillere der vokser op i disse områder, trænet med grus baner, så de er yderst bekendte med underlaget og den måde bolden opfører sig.

Rafael Nadal er kendt som "Kongen af grus" og fra 2018, har 11 af de sidste 15 vindere været fra enten Spanien eller Sydamerika. Rafael Nadal har stået for hele ni af disse triumfer. I starten af turneringen kan det derfor være en stor fordel at spille på de spillere, der kommer fra disse regioner, især hvis de møder en modstander, der ikke gør sig særlig godt på det underlag.

Selvom forskellen bliver mindre og mindre mellem spillerne på grus, så er det stadig utrolig meget værd at studere deres form på underlaget op til turneringen. Det er derfor det vigtigste du skal kigge på, når du vil oddse på French Open.

Wimbledon

Wimbledon er en af de største højdepunkter i sportens verden, og det vurderes af mange som værende den største af de fire Grand Slam turneringer. Turneringen spilles på græsbanerne i postnummeret SW19 i slutningen af juni. Der er en forholdsvis kort pause mellem French Open og Wimledon turnerningen, så spillerne har meget kort forberedelsestid til at vænne sig til græsset.

Banerne er altid i fantastisk tilstand, og det tillader, at der spilles virkelig hurtig tennis. Dette er en fordel for power spillerne og de gode servere. Milos Raonic har haft masser af succes i Wimbledon, hvor han til gengæld har haft svært ved at komme langt i de andre Grand Slams.

Canadieren er kendt for hans styrke, hvor især hans server er kraftfulde. Wimbledon producerer det højste antal af serveesser af alle turneringer, og det betyder også, at der kommer færre uprovokerede fejl. Resultatet af dette er, at kampene er kortere, især i de første runder.

Det er hovedsageligt top fire der dominerer denne turnering, hvor det på kvindesiden er Serena Williams, der har haft størst succes i Vest London turneringen.

Pga. af det stramme tidsprogram er der kun få græsturneringer, som spillerne kan deltage i inden Wimbledon. Spillere der har præsteret godt i Queens, Nottingham, Eastbourne eller Hertogenbosch vil typisk klare sig godt i den tredje Grand Slam turnering.

Nogle spillere specialiserer sig i græsunderlaget, og ligesom med French Open er det meget vigtigt at holde øje med, hvilke spillere der favoriserer et specielt underlag.

US Open

Den sidste Grand Slam turnering på touren finder sted i Flushing Meadows i New York, og den spilles på hårdt underlag. US Open er en unik turnering, hvor det sidste sæt afgøres med tie break. Derfor er det værd at holde øje med de spillere, der har god kondition og generelt klarer sig godt i tie-breaks.

Kondition betyder rigtig meget i US Open, hvor der ofte kommer store overraskelser. 2014 finalen mellem Marin Cilic og Kei Nishikori er et perfekt eksempel på, at underdogs har gode muligheder i denne turnering. 12 måneder senere var det Flavi Pennetta og Roberta Vinci, der mødte i den noget overraskende rene italienske finale. Du skal derfor ikke være bange for at spille på underdogs i denne turnering, da der ofte kommer overraskelser.

Det hårde program i løbet af hele sæsonen, kan få stor betydning for nogle spillere, der derfor ryger hurtigt ud. Nogle af topspillerne topper tidligere på sæsonen, og de er derfor flade for energi, når det lbiver tid til US Open. Det betyder flere fejl, og dermed længere kampe.

De fleste spillere kan sagtens finde ud af at spille på hårdt underlag, men til gengæld er det ikke dem alle, der kan holde til det hårde tennisprogram i løbet af året. Så du skal ikke bare forvente, at top 10 spillerne pr. automatik går videre fra første runde i US Open.

Du bør altid analyserer de turneringer, som du gerne vil oddse på, men der er enkelte ting, som du især bør fokusere på, når du vil oddse på Grand Slams. Underlaget der spilles på, har en enorm betydning, når du skal placerer dine vinderspil, og tidspunktet for turneringen og spillernes form, er i den grad også noget, der kan have en stor betydning for resultatet.

Læs også
Den hurtigste tennisserv nogensinde: hvilken tennisspiller har rekorden?

Den hurtigste tennisserv nogensinde: hvilken tennisspiller har rekorden?

Australian Open 2021 – Quiz

Australian Open 2021 – Quiz

Fremtidens danske tennisstjerner - top-5

Fremtidens danske tennisstjerner - top-5

Australian Open 2020: Største skuffelser og overraskelser

Australian Open 2020: Største skuffelser og overraskelser

Australian Open 2020: Optakt og meget mere

Australian Open 2020: Optakt og meget mere