Sommeren er på vej, vejret er godt og grusbanerne i Paris er klar. Det er tid til årets udgave af French Open. 

I mændendes udgave er Rafael Nadal som altid stor favorit, men måske kan Kongen af Grus drilles af en af unge folk, der er på vej frem i tennissporten? Hos kvinderne er det mere åbent, for der er ingen klar favorit til at følge op på Jelena Ostapenkos triumf i 2017. Serena Williams er tilbage og kan være et bud, og hvad med danske Caroline Wozniacki? 

888sport banner

I denne artikel ser vi nærmere på favoritfeltet i French Open hos både kvinder og mænd. 

Nadal er storfavorit hos herrerne

Det har været en ensformig omgang at følge herreudgaven af French Open de sidste mange år. Siden 2005 har spanske Rafael Nadal vundet turneringen 10 ud af 12, og det er kun lykkedes Roger Federer og Novak Djokovic at vinde turneringen en enkelt gang i denne periode. 

Rafal Nadal er da også storfavorit til at vinde turneringen i år. Spanieren har fundet sin anden ungdom og ligger aktuelt nummer ét på verdensranglisten, mens han også har vundet grusturneringerne i Monte-Carlo, Madrid og Italien i ugerne op til årets stor Grand Slam på det røde underlag. 

via GIPHY

Sidste år vandt Nadal turneringen i sikker stil, og hvis han vinder French Open i 2018, giver det odds 1.45.

Herrernes outsidere

Og hvem skal da også kunne udfordre Nadal? Der er ikke nogen oplagt kandidat, men en mulighed kunne være tyske Alexander Zverev, der giver odds 7.00 som vinder af French Open. Tyskeren har i dette foråret vundet Madrid Open, og han kan muligvis være manden, der bryder Nadal-monopolet. 

En anden kandidat er østrigeren Dominic Thiem, der faktisk besejrede Rafael Nadal i Madrid Open tidligere på foråret og også nåede finalen. Hvis Thiem vinder French Open i år, giver det odds 10.00.

Endelig må vi nævne gode, gamle Novak Djokovic. Serberen vandt turneringen i 2016 og er stadig på vej tilbage efter et skadesplaget 2017. Han nåede semifinalen i Rom tidligere på året, og det kan være tegn på, at han stadig kan begå sig i den absolutte top. Hvis Djokovic vinder French Open, giver det odds 13.00

Åben kamp om titlen hos kvinderne

På kvindesiden er der udsigt til en særdeles spændende turnering, for der er ikke nogen åbenlys kandidat til at vinde French Open. Bookmakernes favorit er tilbagevendte Serena Williams, der giver odds 7.00 som vinder, og amerikaneren har da også vundet turneringen tre gange tidligere – senest i 2015. Efter at være blevet mor er Williams useedet i turneringen, men hun vil stadig kunne nå langt på Roland Garros-anlægget. 

Verdensetteren Simona Halep er også en varm kandidat til titlen. Hun måtte nøjes med andenpladsen i Australian Open, men hun har stadig haft et godt 2018, som kan blive kronet ved karrierens første Grand Slam-titel. Halep som vinder giver odds 8.00.

Vi må heller ikke glemme Angelique Kerber, for den tyske hører absolut til i feltet med favoritter. Hun giver odds 10.00 som vinder af French Open

via GIPHY

Til sidst må danske Caroline Wozniacki nævnes. Danskeren er lige nu nummer to i verden, men viste i januar, at hun er i stand til at besejre de bedste, da hun vandt Australian Open. Grus er ikke Wozniackis favoritunderlag, og det giver derfor odds 15.00, hvis hun vinder turneringen
 

Læs også
Den hurtigste tennisserv nogensinde: hvilken tennisspiller har rekorden?

Den hurtigste tennisserv nogensinde: hvilken tennisspiller har rekorden?

Australian Open 2021 – Quiz

Australian Open 2021 – Quiz

Fremtidens danske tennisstjerner - top-5

Fremtidens danske tennisstjerner - top-5

Australian Open 2020: Største skuffelser og overraskelser

Australian Open 2020: Største skuffelser og overraskelser

Australian Open 2020: Optakt og meget mere

Australian Open 2020: Optakt og meget mere