Rafael Nadal går ind i French Open med favorit odds, og han står til at vinde en hidtil uset 10’ende single titel, men der er masser mere at hente for dem, der leder efter bedre odds.

Spanieren er helt klart manden, man skal slå på gruset i Paris og det afspejler sig i hans odds 17/20. Det har måske interesse for dem med de store penge, men bestemt ikke for alle.

Så hvor er der ellers værdi at finde, og hvem kan slå Nadal? Den forsvarende mester Novak Djokovic har kæmpet med formen de sidste 12 måneder siden hans sidste succes på Roland Garros. Han håber helt sikkert, at tilstedeværelsen af hans nye træner, Andre Agassi, kan gøre en forskel. Verdenslistens nummer 1 Andy Murray har også kæmpet med formen i 2017.

Roger Federer er fraværende, da han har valgt at fokusere sin energi på Wimbledon i året efter sit comeback. Dermed ser det ud som om døren står på vid gab for Nadal.

I kvindernes single turnering, ser det endnu bedre ud med oddsene, da Serena Williams er på barsel. Garbine Muguruza får dermed lov til at forsvare sin titel.

Her har vi udvalgt 12 spillere, det er værd at holde øje med på Roland Garros og angivet oddsene for, at de vinder.

MÆNDENES SINGLE

DOMINIC THIEM (9/1)

Med kun 23 år på bagen og masser af styrke i spillet, er Thiem favorit på grus. Han fik sit grand slam gennembrud, da han nåede til semifinalen sidste år i Paris, og mangler kun at leve op til Nadal på grus i denne sæson. Efter han tabte til spanieren i finalerne i Barcelona og Madrid, gav Thiem Nadal hans første nederlag i fire turneringer ved kvartfinalen i Rom i sidste uge.

ALEXANDER ZVEREV (18/1)

Tyskeren Zverev kan have skubbet Nick Kyrgios fremad som lederen af den næste generation, da han slog Djokovic i finalen i Rom. Dette bragte den 20-årige op i top-10, hvilket må siges at være noget af en bedrift. Især når man tager i betragtning, at næsten halvdelen af tennis top-30 er i 30’erne. Den mentalt stærke Zverev har få svagheder i sit spil, og han pressede Nadal ud i fem sæt ved Australian Open.

JUAN MARTIN DEL POTRO (50/1)

Tennisverdens milde gigant har kun spillet seks turneringer denne sæson. Han forsøger at undgå de problemer med håndleddet, der nærmest satte en stopper for hans karriere. Det er første gang i fem år den 28-årige Del Potro stillede op i Paris, siden han nåede til semifinalen på Roland Garros i 2009. Del Potro's hammerhårde forhånd forbliver en af sportens fineste, og han er helt sikkert spilleren alle de top seedede håber at undgå.

DAVID GOFFIN (60/1)

Det var på Roland Garros, at belgieren med barneansigtet trådte frem i lyset, da han nåede til fjerde runde i 2012. Sidste år kom han en runde længere og han nåede sågar til kvartfinalen i Australian Open i januar. Som en spiller med masser af stil, har Goffin tilført spillet substans og han får nu mulighed for, at høste frugterne af sin store indsats.

FABIO FOGNINI (150/1)

Hvis man kunne vinde titler i talent, så havde den flamboyante italiener Fognini nok fået indtil flere grand slam titler allerede. Når han er bedst, er han nærmest umulig at spille imod. Han fejede verdensranglistens nummer et Murray af banen i anden runde i Rom, efter at have skubbet Nadal ud i Madrid. Han fejrer også, at han lige er blevet far sammen med hustruen Flavia Pennetta, efter fødslen af sønnen Federico i sidste uge.

KYLE EDMUND (800/1)

Edmund har tilbragt det meste af sin tidlige senior karierre på grus. Det betyder, at han er blevet yderst skarp på det røde stads. Det passer godt til hans kraftfulde spil, især den hårde forhånd, der er en af de farligste. Den 22-årige spiller fra Yorkshire har ikke haft den bedste sæson indtil nu, men det lykkedes ham at skubbe Nadal af banen i Monte Carlo i sidste måned. Det gav ham megen ros fra spanieren.  Edmund er nået til anden runde de sidste to gange han har spillet i Paris.

888sport banner

KVINDERNES SINGLE

SIMONA HALEP (3/1)

Oddsene har ikke betydet så meget i kvindernes verden denne sæson. Hvis de siger noget, så er det at Halep kan løfte sit første grand slam trofæ om fjorten dage. Den rumænske kvinde er perfekt forberedt, efter hun forsvarede sin titel i Madrid og derefter nåede til finalen i Rom. I modsætning til andre spillere som Karolina Pliskova, Johanna Konta og Caroline Wozniacki, så føler Halep sig helt hjemme på gruset og blev nummer to efter Maria Sharapova på Roland Garros i 2014.

ELINA SVITOLINA (8/1)

Det kan godt være, at den almindelige tennisfan skal bruge et par gæt, for at komme frem til navnet på den ledende kvindelige tennisspiller i 2017. Ukrainske Svitolina kravlede helt til toppen, takket være hendes sejr over Halep ved finalen i Rom. Det belønnede hende også med sæsonens tredje titel. Den 22-årige har konstant forbedret sig og nået til kvartfinalen ved French Open for to år siden.

SVETLANA KUZNETSOVA (13/1)

Kuznetsova vandt sin først grand slam titel ved US Open helt tilbage i 2004. Fem år senere kunne hun tilføje French Open og i en alder af 31 år er hun tilbage i top-10. Dermed er hun igen med i kampen om de store trofæer. Roland Garros har været den snu russers bedste grand slam turnering med fire kvartfinaler, en semifinale, en finale og en sejr.

KRISTINA MLADENOVIC (13/1)

Den iltre franskmand har helt sikkert været en af åbenbaringerne i 2017. Mladenovic vandt sin første WTA Tour titel i St. Petersburg og med yderligere 5 finalechancer er hun røget op i top-15. Den 24-årige er nået til tredje runde på Roland Garros de tre foregående år, og hun vandt kvindernes double sidste sommer sammen med Caroline Garcia.

ANETT KONTAVEIT (TBC)

Hvis man leder efter en rigtig outsider, så er denne 21-årige estonier et rigtigt godt bud. For bare to måneder siden rangerede hun helt uden for top 100, men nu er Kontaveit på en 52’tyvendeplads efter hun nåede til finalen ved WTA turneringen i Biel og kvartfinalerne i både Stuttgart og Rom. Hun har blandt andet besejret Maguruza og Kerber, som hun overvældede med 6-4, 6-0 i sidste uge.

JOHANNA KONTA (37/1)

Konta er Englands eneste direkte bud på en plads i kvindernes single turnering. Med sin solide position i top-10, har denne 26-årige kvinde gjort sig selv til en af de helt store udfordrere over et bredt felt. Uheldigvis er gruset for øjeblikket en af Kontas store svagheder og det ser ud som om det kommer til at tage hende en sæson eller to mere, før hun rigtigt finder sine ben. Efter to tidligere besøg på Roland Garros mangler hun stadig at vinde en match, så kan hun lave om på det, er hun godt i gang.

Læs også
Australian Open 2020: Optakt og meget mere

Australian Open 2020: Optakt og meget mere

US Open 2019: finalen

US Open 2019: finalen

US Open 2019: De hidtil største overraskelser

US Open 2019: De hidtil største overraskelser

 

US Open 2019: Tennis tips og odds

US Open 2019: Tennis tips og odds

Tennis: De største finaler i US Open

Tennis: De største finaler i US Open