Grus-sæsonen begynder kun ét sted, nemlig i Paris. Det er årets anden Grand Slam, hvor den første i Australien blev vundet af Djokovic i herresingle og Osaka i damesingle.

Roland Garros byder Rafael Nadal velkommen, som har mulighed for at vinde sit 12. French Open, efter han sidste år slog østrigske Thiem i finalen. Uden yderligere bemærkninger er det tid til at tage et kig på kvindernes og mændenes turnering.

 

WTA French Open – kvinderne

Den forsvarende mester Simona Halep topper kvindernes verdensrangliste og giver odds 5.50, hvis hun vinder French Open for andet år i træk.

Halep har ofte blomstret på grusbanerne i Paris, hvor det tidligere er blevet titlen finale i 2014 og 2017, hvorefter hun gik hele vejen i 2018.

Halep har dog indtil videre i denne sæson ikke ramt sit topniveau på grus endnu. Hun formåede imidlertid at slå Bencic og Barty i Madrid, inden hun måtte bukke sig i støvet for Bertens i finalen.

Bertens har aldrig rigtig haft succes i Paris, men hun har potentialet til at komme langt. Det viste hun i Madrid og senest i Italian Open, hvor hun nåede semifinalen. Hollænderen følger trop efter Halep som den næste favorit til at vinde til ods 10.00.

Kvindernes turnering er sammenlignet med Nadals og Djokovics dominans i mændenes turneringen meget mere åben. Halep har gode forudsætninger for at genvinde titlen, men hun skal kigge sig over skulderen, da mindst 10 andre bejlere konkurrerer om titlen.

 

ATP French Open – mændene

Nadal er ikke overraskende favorit til at vinde French Open. Grusets mester, Rafa Nadal, giver således odds 1.95, hvis han går hele vejen.

Det var en udsøgt udgave af Nadal i Rom, hvor han overlegent i finalen slog sin nemesis, Djokovic, med 3-0 i set.   

Djokovic, vinderen af French Open i 2016, er den spiller, som har slået Rafael Nadal flest gange på grus. Paradoksalt nok har serberen dog tabt 17 ud af 24 kampe på dette underlag.

888sport banner

Rangeret som nummer et i verden og med en samlet sejr i de to seneste Grand Slams burde Djokovic ikke frygte nogen – heller ikke Nadal. Serberen giver således odds 3.50, hvis han skulle gå hen og vinde Grand Slam-turneringen.

Sidst, men ikke mindst er den store Roger Federer også værd at nævne. Federer er i den grad en outsider i turneringen, hvilket oddsene også indikerer. Han giver således odds 34.00.

Som oddsene antyder, er det meget sandsynligt, at French Open kommer til at stå mellem Djokovic og Nadal.

 

Første runde i French Open begynder på søndag i både kvindernes og mændenes turnering.

Find et utal af spændende tennisodds i første runde, og følg liveoddsene undervejs i turneringen.

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Clara Tauson præmiepenge

Holger Rune | Danmarks nye tennisstjerne

Den hurtigste tennisserv nogensinde

Australian Open 2021 – Quiz

Fremtidens danske tennisstjerner