Her er fem nørdede facts, du SKAL kende til, når du vurderer Caroline Wozniackis chancer for at nappe pokalen i dette års Australian Open, hvor hun spiller finale lørdag formiddag mod Simona Halep.

1. FORBEDRET STATISTIK MOD TOP 10-SPILLERE

888sport banner

Wozniacki er ofte kommet til kort mod de spillere, der ligger i Top 10 på ranglisten. Dette gælder både, når hun selv har været i Top 10, og når hun har ligget længere nede ad listen.

Men i sæsonen 2017 hev hun hele 14 Top 10-sejre hjem. Hun slog såvel Karolína Plíšková, Garbiñe Muguruza som Simona Halep, der alle lå nr. 1, da Caroline satte dem til vægs. Halep fik sågar en ren rundbarbering: 6-0, 6-2 i danskerens favør lød cifrene på, da de to mødtes i sæsonafslutningen, WTA Finals.

Wozniackis 2017-statistik er klart bedre end hendes hidtil bedste præstationer i både 2010 og 2011, hvor hun selv lå nr. 1 på verdensranglisten, og hvor det begge sæsoner blev til i alt 8 Top 10-sejre.

Wozniacki - antal sejre over top-10 spillere

2. STYR PÅ SKADERNE

I såvel 2015 som 2016 var Wozniacki plaget af skader, fx et såkaldt springerknæ, der gav hende en stikkende smerte på ydersiden af knæet.

I april 2016 var hun så uheldig at vride om på anklen under træning, og hun måtte have en operation for at komme på højkant igen.

Siden har hun tapet anklen ind under både træning og kamp, men set udefra virker det som om, at både ankel og knæ er under kontrol og i hvert fald ikke påvirker hendes spil eller hendes psyke i nævneværdig grad.

3. BEDRE RANGERING = BEDRE SEEDNING

Efter at have toppet verdensranglisten i hele 67 uger i sæsonen 2010 og 2011 var Caroline nede at vende som nr. 74 i august 2016.

På samme tidspunkt meddelte hendes hendes far og træner, Piotr Wozniacki, at 2016 meget vel kunne blive hendes sidste sæson. Wozniacki selv var ikke afvisende, men umiddelbart efter virkede hun alt andet end opgivende, da hun spillede sig i semifinalen i US Open.

Succesen i US Open 2016 var startskuddet til en fornyet spilleglæde og ikke mindst en tilbagevenden til toppen af verdensranglisten, hvor hun pt. indtager en plads som nr. 2. Det har givet hende en favorabel lodtrækning til Australian Open, hvor hun ikke bør få problemer i de første tre runder.

Den høje rangering giver Wozniacki en fordelagtig seedning i lodtrækningen til årets første Grand Slam, og det kan føre til et flot resultat. De gange, hun før har været seedet højt i Australian Open, er i hvert fald dér, hvor hun har klaret sig bedst. Men: Hun har endnu aldrig levet op til sin seedning Down Under, så her er der klart plads til forbedring.

Wozniacki - seedning og resultater i Australian Open

4. KONTROLLERER KAMPENE


Wozniacki er kendt som en hård nyser på banen: Hun kæmper til sidste bold, kører modstanderne trætte og lukrerer på, at de laver fejl.

Desværre har det ofte ikke været nok mod de allerbedste spillere: De slår hårdt, med stor variation og laver så få fejl, at Wozniacki har måttet håbe på, at de havde en dårlig dag, for at hun kunne trække sig sejrrigt ud af dysten.

I 2017 har Caroline ændret sit spil: Hun har i langt højere grad været den styrende spiller, der har dikteret, hvordan kampen skulle spilles – og dermed også hvem der skulle vinde.

5. ÆNDRET SPILLESTIL

Caroline Wozniacki har ændret sit spil på tre hovedområder:

Serven
Hvor Caroline tidligere i karrieren mest har brugt serven som et transportslag til at sætte spillet i gang, får hun nu mere både fart og variation – og dermed uforudsigelighed – ind i sin serv.   

Forhånd
Også forhånden er ændret med et kortere tilbagesving: Hun fører ikke i samme grad ketsjeren bag om kroppen og roterer skulderen, men lader i stedet ketsjeren falde naturligt ned i slaget. Dette har givet hende et mere flydende sving og skabt mere fart og bedre timing i slagene.

Baghånd
Baghånden har altid været et stærkt våben for Wozniacki, men nu tager hun flere chancer og afgør oftere bolden ved at sende den med høj fart og præcision forbi modstanderen og ned ad linjen.   

Ny stil = større pres
Med den nye spillestil dikterer hun spillet og lægger langt større pres på modstanderen. Taktikken giver hende desuden et stærkere udgangspunkt for at sætte sig i respekt og vinde, også når der står en Top 10-spiller på den anden af nettet, hvilket der meget vel kan gøre, hvis Wozniacki når langt i Australian Open 2018.

Flot karriere, hvad enten hun topper eller flopper

Wozniacki - Australian Open præmiepenge

Wozniacki - Australian Open præmiepenge

Uanset hvordan Wozniacki klarer sig i dette års Australian Open, kan hun  tænke tilbage på en karriere, hvor hun har tjent bunkevis af penge, både i Australian Open og i Grand Slam-turneringerne generelt.

Caroline Wozniacki som vinder af Australian Open giver odds 11.00.

Find alle odds på Australian Open her!

Læs også
Australian Open 2020: Optakt og meget mere

Australian Open 2020: Optakt og meget mere

US Open 2019: finalen

US Open 2019: finalen

US Open 2019: De hidtil største overraskelser

US Open 2019: De hidtil største overraskelser

 

US Open 2019: Tennis tips og odds

US Open 2019: Tennis tips og odds

Tennis: De største finaler i US Open

Tennis: De største finaler i US Open