Når Caroline Wozniacki lørdag formiddag (dansk tid) spiller sin tredje Grand Slam-finale i karrieren, er det kulminationen på et stort comeback for den danske tennisstjerne.

Tilbage i 2016 var hun nede som nummer 74 i verden, men hun har kæmpet sig tilbage og vandt denne weekend en af tennissportens helt store triumfer. Samtidig vendte hun tilbage til førstepladsen på WTA-tourens verdensrangliste.

Det blev med andre ord blive kulminationen på en lang karriere, som vi gennemgår i denne artikel med 10 afgørende nedslag.

888sport

2005: Begyndelsen

Allerede som 14-årig vandt i 2004 Caroline Wozniacki det danske mesterskab for seniorer, og allerede året efter indleder hun karrieren som professionel på kvindernes WTA Tour.

Hun debuterede på WTA Touren den 19. juli 2005, hvor hun i Western & Southern Financial Group Women’s Open, hvor hun dog var uheldig med at skulle møde turneringens topseedede spiller Patty Schnyder, som senere vandt turneringen.

Men hun var i gang og fik sine første erfaringer. Det var en lille begyndelse på en stor karriere.

2007: Første Grand Slam-deltagelse

Som juniorspiller markerede Caroline Wozniaki sig tidligt i de store Grand Slam-turneringer, hvor hun blandt andet vandt junior-udgaven af Wimbledon. I de helt unge år forsøgte hun også at kvalificere sig til seniorernes hovedturnering, men det var ”først” i 2007, at hun kom med i sin første Grand Slam.

Det skete i 2007, hvor hun som 16-årig stillede op i French Open, hvor hun skulle møde den mere rutinerede franskkvinde Nathalie Dechy. Det lykkedes Wozniacki at vinde første sæt, men kampen tabte hun med samlet med cifrene 2-6, 7-6, 6-0.

Senere på året deltog Wozniacki både i Wimbledon og US Open, og i begge turneringer spillede danskeren sig videre til anden runde.

Odds på finalen i Australian Open her!

2008: Første turneringssejr

Det store gennembrudsår for Caroline Wozniacki var i 2008, hvor hun blandt andet nåede helt frem til ottendedelsfinalerne i Australian Open og desuden var seedet for første gang i en Grand Slam, da hun som 30.seedet stillede op i French Open.

Det store højdepunkt var imidlertid i Stockholm, hvor hun stillede op i Nordic Light Open  og vandt sin første WTA-turnering i karrieren ved at besejre flere store spillere heriblandt, verdens nummer 10, Agnieszka Radwanska.

Hun fulgte op med også at vinde Pilot Pen Tennis i New Haven og Japan Open senere samme år, og hun sluttede 2008 af som nummer 13.

2009: Miss Sunshine indtager New York

Opturen fortsatte for Caroline Wozniacki i 2009, hvor hun vandt flere titler på WTA-touren og kravlede længere op ad verdensranglisten.

Året vil dog bedst huskes for hendes optræden i US Open, hvor hun nåede hele vejen frem til sin første Grand Slam-finale i karrieren i en alder af 19 år. Modstanderen Kim Clijsters var dog for stor en mundfuld, og Wozniacki tabte, men det blev alligevel hendes helt store gennembrud.

På grund af sit udadvendte og smilende væsen fik hun mange fans under turneringen, og hun fik tilnavnet ”Miss Sunshine” af den amerikanske presse.

2010: Verdensetter

Det helt store succesår for Caroline Wozniacki. Danskeren vandt hele seks WTA-turneringer i løbet af året, hvor hun kravlede helt op som nummer ét på verdensranglisten.

Det var en imponerende bedrift for den unge dansker, der dog ikke klarede sig så godt i Grand Slam-turneringerne.

Alligevel holdt hun fast i sin topplacering, og også i 2011 sluttede hun året som nummer ét i verden for andet år i træk.

2014: Ny finale – nyt nederlag

via GIPHY

Efter et par skuffende sæsoner med svingende resultater, markerede Caroline Wozniacki sig for alvor igen ved US Open i 2014. Den nu 24-årige dansker var efterhånden en erfaren spiller, og i den amerikanske Grand Slam-turnering nåede hun hele vejen til finalen.

Her stod hun overfor sin gode veninde Serena Williams, der i disse år var uovervindelig og også vandt finalen i sikker stil. Dermed blev det heller ikke til en sejr denne gang i New York for Wozniacki, som ellers ikke havde været blandt de sidste otte i en Grand Slam i næsten tre år.

2014 huskes i øvrigt for Wozniackis deltagelse i New York City Marathon, hvor hun løb maratondistancen på tre timer og 33 minutter.

2016: Fanebærer

Mens hun på WTA-touren i disse år kæmpede med at finde tilbage til sit tidligere niveau, agerede Caroline Wozniacki fanebære for Danmark ved De Olympiske Lege i Rio i 2016.

Det var Wozniackis tredje deltagelse ved et OL, men heller ikke dengang lykkedes det danskeren at opnå stor succes.

Allerede i anden runde tabte hun til tjekkiske Petra Kvitova, og hun forberede altså ikke bedriften fra OL i 2012, hvor hun nåede kvartfinalerne ved OL.

2016: Lavpunktet

Efter en længere periode med skader, manglende form og ringe resultater nåede Caroline Wozniacki et lavpunkt i august 2016.

I den klassiske hard court-turnering i New Haven, som Wozniacki tidligere havde vundet fire gange, tabte danskeren til den lettiske teenager Jelena Ostapenko i to sæt og røg helt ned som nummer 74 på verdensranglisten.

Det var kulminationen på en længere nedtur for danskeren, men bare en uge senere lød startskuddet til det, der siden er blevet set som en stor optur. Hun nåede semifinalen ved US Open og viste, at hun stadig skulle tages seriøst i tennissportens verdenstop.

2017: Stort comeback – stor triumf   

Wozniacki

Opturen fortsatte gennem 2017, der blev den mest succesfulde Wozniacki-sæson til dato. Gennem et forrygende år nåede hun frem til hele ni finaler på WTA-touren og sluttede året på imponerende vis ved at tage karrierens største triumf.

Det skete ved kvindernes WTA-sæsonfinale, hvor hun vandt turneringen for første gang i karrieren.

I løbet af året havde hun også vundet Pan Pacific Open, og hun sluttede året som nummer tre i verden – klar til at kravle højere op på ranglisten.

2018: Australian Open-triumf

2018 startede godt for Caroline Wozniacki, som indledte sæsonen i Auckland, hvor hun nåede finalen efter flere gode kampe. Dermed rykkede hun op på andenpladsen på verdensranglisten inden Australian Open.

I Melborune var det tæt på at gå galt allerede i anden runde, men hun overlevede to matchbolde mod Jana Fett og gik herefter hele vejen til finalen, som hun vandt over Simona Halep efter en fremragende finale.

Dermed sikrede Wozniacki sig den første Grand Slam-titel i karrieren og rykkede op som nummer ét på verdensranglisten.

Læs også
Tennisregler for begyndere
Guide: Spil på Grand Slam-tennis

Tennis-betting: Den store Grand Slam-guide

Roger Federer fra A til Z: Rundt om den store tennisstjerne

Roger Federer fra A til Z: Rundt om den store tennisstjerne

Odds: Der er altid tennis

Odds: Der er altid tennis

Miami Open: Kan Roger Federer gentage triumfen fra 2017?

Miami Open: Kan Roger Federer gentage triumfen fra 2017?