Melbourne Park skal lægge underlag til begge finaler i dame- og herresingle. Det bliver et showdown uden lige i begge finaler.

Damesingle – opsamling

Verdensranglistens nr. 4, japaneren Osaka, er kommet snigende bagfra og var længe ikke nogen af favoritterne til at nå finalen i Australian Open. Det er så sket alligevel.

888sport banner

Det japanske stjernefrø fortsætter altså sit fantastiske indtog på den internationale tennis-scene. Hendes første Grand Slam blev sikret sidste år i US-Open.

Nu har Osaka altså muligheden for at snuppe sin anden Grand Slam-titel i træk. I semifinalen slog hun verdens nr. 7, Pliskova, med 1-2 i sæt.

kvitova

Den anden finalist er verdens nr. 8, Kvitova. Tjekken vandt uden besvær 0-2 i sæt mod den overraskende semifinalist, amerikaneren Danielle Collins.

Herresingle - opsamling

Djokovic var overlegen i semifinalen og viste, hvorfor han ligger nr. 1 på verdensranglisten lige nu. Franske Pouille, som ligger nr. 28 på verdensranglisten, fik ikke et ben til jorden og endte med at tabe 6-0, 6-2 og 6-2.

I den anden semifinale i herresingle stod Rafael Nadal over for en lidt sværere modstander i form af verdens nr. 14, græske Tsitsipas.

nadal

Tsitsipas slog tidligere i turneringen den forsvarende mester, Roger Federer, ud af Australian Open. Dette tog Nadal dog i stiv arm, og han sendte grækeren ud i mørket med en stensikker sejr på 0-3 i sæt.

 

Damesingle – finalen

En lille smule overraskende er det vel nok, at verdens nr. 4 og 8 står over for hinanden i finalen i damesingle.

Osaka og Kvitova har udvist stor stabilitet, hvilket har sikret dem en plads i en Grand Slam-finale.

osaka

Selvom Osaka senest har leveret de bedste resultater sammenlignet med Kvitova, er tjekken alligevel favorit til at vinde finalen. Det er to unge tennisspillere på henholdsvis 21 og 24, så alt kan ske i finalen.

Kvitova giver odds 1.78, og Osaka giver odds 2.08. Det bliver vanvittigt tæt. 

Finalen i damesingle bliver sat i gang på lørdag kl. 9:30.

 

Herresingle – finalen

Vi kunne nok ikke have ønsket os en bedre finale i herresingle. Verdensranglistens nr. 1, Novak Djokovic, mod verdensranglistens nr. 2, Rafael Nadal.

Det bliver uden tvivl en finale, som vil byde på tennis i verdensklasse. Sidst, de to kamphaner stod over for hinanden, var sidste år i Wimbeldon-semifinalen, hvor Djokovic vandt 3-2 i sæt.

djokovic

Det må være angstprovokerende for Djokovic at vide, at Nadal ikke har tabt ét eneste sæt i Australian Open endnu. Alle kampe, Nadal har spillet indtil videre, er blevet vundet 0-3 i sæt. Man bliver lidt målløs over, at Nadal har kunnet feje al modstand af banen på den måde. Det kan man kun nikke anerkendende til.

I øjeblikket er Djokovic favorit til at vinde finalen. En sejr til Djokovic giver odds 1.74, og en sejr til Nadal giver odds 2.14.

Finalen i herresingle bliver skudt i gang på søndag kl. 9:30.

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også
Australian Open 2020: Største skuffelser og overraskelser

Australian Open 2020: Største skuffelser og overraskelser

Australian Open 2020: Optakt og meget mere

Australian Open 2020: Optakt og meget mere

US Open 2019: finalen

US Open 2019: finalen

US Open 2019: De hidtil største overraskelser

US Open 2019: De hidtil største overraskelser

 

US Open 2019: Tennis tips og odds

US Open 2019: Tennis tips og odds