Australian Open lever altid op til forventningerne, og det gør den også i år. Vi følger op på, hvordan Grand Slam-turneringen indtil videre er forløbet. Vi slutter selvfølgelig af med aktuelle tennis-bettingtips i forhold til de kommende semifinalekampe. Lad os komme i gang. 

 

Opsummering af herresingle

De største overraskelser

Turneringens klart største overraskelse i herresingle har været amerikanske Tennys Sandgren, som inden Australian Open var rangeret som nr. 100 i verden. 

Umiddelbart havde alle troet, at Sandgren ville få en kort oplevelse, da han i første runde skulle op imod verdens nr. 8, Matteo Berrettini, men rutinen slog ungdommen. Senere i turneringen strøg Sandgren også forbi verdens nr. 12 Fognini, indtil han i kvartfinalen havde flere matchbold-muligheder for at slå Federer ud af turneringen. Desværre lykkedes det ikke, og kvartfinalen blev derfor endestationen for Sandgren.

De største skuffelser

I de største tennis-turneringer er det efterhånden normalt, at skuffelser sker i ny og næ. Det skete blandt andet for verdens nr. 6 Tsitsipas, som måtte forlade turneringen i 1/16-finalerne.

Det var selvfølgelig også en skuffelse, da Berrettini røg ud til Sandgren, men skuffelser baner altså vejen for overraskelser, og det er Sandgren et godt eksempel på.

 

Opsummering af damesingle

De største overraskelser

I damesingle har vi haft flere overraskelser. En af de største er stadig, at den blot 15-årige amerikaner Cori Gauff stadig fortsætter med at imponere til trods for sin alder og erfaring. Hun kommer til at slå mange rekorder i sin fremtidige tenniskarriere.

Gauff slog den forsvarende Australian Open-mester Naomi Osaka ud af turneringen i 1/16-finalen. Gauff kæmpede bravt i 1/8-finalen, men tabte til verdens nr. 12 Sofia Kenin.

En anden overraskelse i turneringen er tunesiske og verdensranglistens nr. 78 Ons Jabeur, der blandt andet slog danske Caroline Wozniacki i hendes allersidste tenniskamp.

Ons Jabeur spillede sig helt frem til kvartfinalen, hvor hun pudsigt nok også tabte til Sofia Kenin, ligesom Gauff.

De største skuffelser

Verdens nr. 2 Pliskova og verdens nr. 5 Svitolina måtte skuffende forlade årets første Grand Slam-turnering, inden den for alvor var kommet i gang.

En kvartfinale havde været godkendt for de to kvindelige tennisstjerner. Svitolina tabte dog til den tidligere verdensetter, Muguruza, som er kommet tilbage efter en lang skadeperiode. Hende kommer vi nærmere ind på lidt senere. Så skuffende var det egentlig ikke for Svitolina.

Inden Australian Open var gået i gang, var Serena Williams en af favoritterne til at vinde hele molevitten. Den forventning kunne hun dog ikke leve op til, da hun allerede røg ud i 1/16-finalerne.

 

banner

 

Semifinalerne i herre- og damesingle

Semifinalerne i damesingle lyder som følger:

Barty (1.37) vs. Kenin (3.15) – kamptidspunkt: torsdag kl. 04:00.

Halep (1.60) vs. Muguruza (2.40) – kamptidspunkt: torsdag kl. 05:30.

Vi tror på, at Barty gør rent bord i semifinalen, da hun både spiller på hjemmebane og er verdens nr. 1. Det giver i øjeblikket odds 2.04, hvis hun vinder 2-0 i sæt.

I den anden semifinale har vi en lille fidus til den tidligere verdensetter Muguruza. Vi tror, hun vinder og stryger til finalen i Australian Open 2020.

 

Semifinalerne i herresingle lyder som følger:

Federer (6.50) vs. Djokovic (1.13) – kamptidspunkt: torsdag kl. 9:30

Thiem(1.52) vs. Zverev(2.60) – kamptidspunkt: fredag kl. 9:30

Den første semifinale er nærmest allerede en finale i sig selv, da to af verdens bedste tennisspillere nogensinde skal duellere. Alt kan ske i denne semifinale, men ifølge oddsene er det en stensikker sejr til Djokovic. Lad nu Federer spille kamp, før han bliver afskrevet. Måske har han heldet med sig ligesom i sidste kamp, hvor han afværgede seks matchbolde.

I den anden semifinale skal to yngre herrer forsøge at spille sig i deres første Australian Open-finale. De fleste har nok mest tiltro til østrigeren, hvilket det aktuelle sports bet også indikerer, fordi han gjorde kål på Nadal i semifinalen. Den vogn hopper vi også med på.

Vi ser frem mod semifinalen o/g søndag, som bliver en stor finaledag. Glæd jer!

 

*Credits: artiklens billede tilhører Steve Christo/Associated Press

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Clara Tauson præmiepenge

Holger Rune | Danmarks nye tennisstjerne

Den hurtigste tennisserv nogensinde

Australian Open 2021 – Quiz

Fremtidens danske tennisstjerner