En stor tennisweekend står for døren, når finalerne i Australian Open skal afvikles. Efter to uger med masser af toptennis, er det tid til de afgørende kampe om titlen

Find alle odds på herrefinalen i Australian Open her!

Find alle odds på kvindefinalen i Australian Open her!

888sport banner

Her følger optakt til mændenes finale.

Federer stor favorit

I herrernes finale er det sjetteseedede Marin Cilic, der skal op imod Roger Federer, som er stor favorit til at vinde kampen.

Schweizeren har været suveræn i Australian Open, og som seedet to har han levet op til forventningerne. Han står nu i sin finale nummer syv i Melbourne, og han er boomakernes favorit til at vinde kampen til odds 1.23.

Federer er gået gennem turneringen uden problemer. Han har således ikke afgivet et eneste sæt i løbet af Australian Open, og semifinalen var endda en særligt kortvarig affære, idet Hyeon Chung måtte trække sig i slutningen af andet sæt. Vinder Federer uden at afgive sæt, giver det odds 2.48.

Man må derfor konstatere, at Marin Cilic er stor underdog, og skulle kroaten vinde kampen, giver det odds 4.40. Cilic har aldrig før været i finalen i Australien, hvor hans bedste præstation indtil videre har været en semifinaleplads i 2010.

Han har en unik mulighed for at tage sin blot anden Grand Slam-titel i karrieren, men kigger man på de to spilleres foregående ni kampe, har Cilic kun vundet den ene, hvilket var tilbage i 2014, hvor kroaten endte med at vinde turneringen i New York.

De seneste par opgør har også givet sejre til Federer – heriblandt Wimbledon-finalen sidste år, hvor schweizeren vandt i tre sikre sæt.

Det ligner derfor en formsag for Federer, men man skal ikke afvise, at Cilic kan tvinge favoritten ud i en lidt længere kamp end sædvanligt. Bliver kampen afgjort i over 3.5 sæt, giver det odds 1.70.

Kvindernes finale

Kvindefinalen mellem Caroline Wozniacki og Simona Halep bliver et opgør mellem nummer to og nummer ét i verden. Det kan derfor være svært at spå om en vinder, men den førsteseedede Halep betegnes af bookmakerne lille favorit i opgøret til odds 1.70

Den rumænske verdensetter har ligesom Wozniacki aldrig vundet en Grand Slam, men har været godt spillende i 2018.

Vejen til finalen har ellers lidt bumlet lang, idet Halep har været ude i to lange tre-sæts-kampe – senest i semifinalen, hvor Angelique Kerber først blev nedlagt med 9-7 i det afgørende sæt.

Lang kvindefinale i vente?

via GIPHY

Anderledes sikkert spillede Caroline Wozniacki sig i finalen ved at vinde i to sæt over Elise Mertens, og danskerens formkurve har været opadgående i de seneste par kampe. En sejr til Caroline Wozniacki giver odds 2.25, og det vil være en stor triumf for danskeren, hvis det lykkes.

Men finaler er noget særligt, og da ingen af spillerne har prøvet at vinde en Grand Slam før, vil de begge være enormt opsatte, når kampen spilles lørdag formiddag, dansk tid.

Når man tænker på Simona Haleps lange kampe i denne turnering og lægger til, at Wozniacki også har været ude i to tre-sæts-opgør, kan det blive endnu en lang dyst i finalen. Bliver den afgjort i over 2.5 sæt, giver det odds 2.35.

Kampen er sat til at begynde klokken 9.30, dansk tid.

Semifinaler

Efter stort drama spillede Simona Halep sig videre til finalen i en nerveprirrende tre-sæts-kamp mod Angelique Kerber, mens Caroline Wozniacki i sikker stil vandt over Elise Mertens i to sæt. På herresiden sikrede Marin Cilic sig adgang til finalen ved at besejre Kyle Edmunds i tre sæt, og Roger Federer kvalificerede sig, da sydkoreaneren Heyoung Chung måtte trække sig i andet sæt. 

Kvartfinalerne

Det var nogle dramatiske kvartfinaler, der blev spillet i Melbourne, og det vakte især opsigt, at Rafael Nadal måtte trække sig fra kampen mod Marin Cilic kort inde i femte sæt på grund af en skade. Dermed er den førsteseedede ude af turneringen.

Samtidig var det en pæn overraskelse, at tredjeseedede Grigor Dimitrov tabte i fire sæt til briten Kyle Edmund, som nu er i semfinalen mod Cilic. Også i anden halvdel af mændenes turnering er der en lille sensation at spore i form af sydkoreaneren Heyung Chung, som nu står overfor Federer i semfinalen. Schweizeren besejrede Tomas Berdych og er nu kæmpefavorit til at vinde Australian Open.

På kvindesiden var Caroline Wozniacki ude i en mærkværdig tre-sætter, men spillede sig alligevel i semifinalen, hvor Elise Mertens nu venter. Førsteseedede Simona Halep er stadig med i turneringen og står nu overfor Angelique Kerber, som besejrede Madison Keys uden problemer. 

4. runde

Hvor der tidligere i turneringen har været flere store overraskelser, var det ikke nær så voldsomt i fjerde runde. De fleste favoritter spillede sig videre - heriblandt danske Caroline Wozniacki, hvilket vi også havde peget på i vores spilforslag. På kvindesiden var det mest bemærkelsesværdige, at Madison Keys besejrede sjetteseedede Caroline Garcia, mens herrespillerne i skrivende stund også har levet op til deres favoritværdigheder. 

3. runde

Danske Caroline Wozniacki spillede sig videre fra tredje runde ved at besejre Kiki Bartens i to sæt. Som vi pegede på her på bloggen, gik kampen i mere end 18.5 partier - men også kun lige akkurat, nemlig 19 partier. Til gengæld måtte Jelena Ostapenko se sig besejret af Annett Kontaveit, hvilket vi ikke havde forudset. Tredje runde bød også på sejre til turneringsfavoritter som Rafael Nadal, Roger Federer og Novak Djokovic på herresiden, mens både Dimitrov og Thiem også stadig er med i turneringen. På kvindesiden har der været flere overraskelser, men førstseedede Simona Halep er stadig at finde i turneirngen efter sin sejr over Laura Davis i en sand maraton-kamp, der endte 15-13 til Halep i tredje sæt.  

2. runde

Anden runde af Australian Open bød på flere store overraskelser. På herresiden tabte syvendeseedede David Goffin til Julien Benneteau, mens 13. seedede Sam Querrey også tabte sin kamp mod ungarske Marton Fucsovics, der ligger nummer 85 i verden. Den havde vi ikke forudset her på bloggen, men vi kan til gengæld glæde os over, at vores bud på mere end 34.5 partier i Del Potros kamp mod Khachanov gik hjem, idet de to spillere var ude i en lang math med hele 46 partier.

Vi ramte også rigtigt med sejre til Tsonga og Sharapova, ligesom Angelique Kerber levede op til favoritværdigheden og vandt sin kamp i to sæt. På kvindesiden var der ellers flere overraskelser at spore i form af nederlag til 9.seedede Johanna Konta og ikke mindst tredjeseedede Muguruza, som tabte til Su-Wei Hsieh, der ligger nummer 82 i verden.

Dog er de store favoritter som Nadal, Federer, Halep og Svitolina stadig med i turneringen. 

1. runde 

De største favoritter gik sikkert videre på herresiden, og hos kvinderne er Caroline Wozniacki også videre efter en sejr. Her på bloggen pegede vi blandt andet på en sikker sejr til Sam Querrey, og amerikaneren levede op til vores tro på ham og vandt i tre sæt over Feliciano Lopez. Det samme er tilfældet for Tomas Berdych, der også vandt sin kamp sikkert, hvilket vi også regnede med her på blokken. 

Læs også
Den hurtigste tennisserv nogensinde: hvilken tennisspiller har rekorden?

Den hurtigste tennisserv nogensinde: hvilken tennisspiller har rekorden?

Australian Open 2021 – Quiz

Australian Open 2021 – Quiz

Fremtidens danske tennisstjerner - top-5

Fremtidens danske tennisstjerner - top-5

Australian Open 2020: Største skuffelser og overraskelser

Australian Open 2020: Største skuffelser og overraskelser

Australian Open 2020: Optakt og meget mere

Australian Open 2020: Optakt og meget mere