Den store sæsonfinale nærmer sig sin afslutning i London, hvor ATP Finals bliver spillet i denne uge. 

Det har været en begivenhedsrig uge, hvor Rafael Nadal midtvejs måtte trække sig med en skade, og siden er der sket ting og sager i O2 Arena. Forude venter en weekend, hvor det hele bliver afgjort, og hvis Roger Federer var favorit inden turneringen, er han blot blevet en endnu større bejler til den samlede triumf. 

For selvom schweizeren i to af sine gruppekampe skulle ud i tre sæt, vandt han alle tre kampe sin pulje, og han er derfor klar til semifinalen, hvor han møder enten Dominic Thiem eller David Goffin. Uanset hvem han kommer til at stå overfor, vil han være favorit til at nå finalen, og Federer er også fortsat den store favorit til at vinde hele turneringen til odds 1.33. Oddset er altså faldet siden turneringsstarten, og det skyldes blandt andet Nadals afbud og det simple faktum, at schweizeren nu kun er to kampe fra triumfen. 

888sport banner

Interessant semifinale

Derfor er det lige så interessant at kigge på den anden semifinale i ATP Finals, som allerede er programsagt. Overraskelsen Jack Sock skal op imod Grigor Dimitrov lørdag aften, og det skal blive spændende at se, hvem af de to spillere, der slår sig i finalen. 

Det er en overraskelse i sig selv, at Jack Sock overhovedet er med i London i denne uge, for han spillede sig kun akkurat i betragtning til turneringen, fordi han med en turneringssejr i kraft af en sejr i Paris for et par uger siden, der sikrede ham en niendeplads på verdensranglisten. I London har Sock besejret både Alexander Zverev og Marin Cilic, og selvom han tabte klart til Roger Federer, er han altså med i semfinalen. Skulle han gå hele vejen og vinde turneirngen, giver det odds 7.50.

Han er altså langt fra favorit til at vinde turneringen, og Jack Sock må også betegnes som outsider i semifinalen mod Grigor Dimitrov. Efter Nadals afbud undervejs i gruppespillet sikrede Dimitrov sig den samlede sejr i puljen ved at besejre Goffin og Thiem, og han ligner nu et godt bud på en finalist. Han mangler i skrivende stund sin sidste ubetydelige gruppekamp mod Nadal-vikaren Carreno-Busta, som han kan bruge som opvarmning til semifinalen. Dimitrov giver lige nu odds 5.00 som vinder af ATP Finals, men først skal han altså forbi Jack Sock. 

Find alle odds på ATP Finals her!

Dimitrov favorit mod Sock

I lørdagens semifinale mellem Sock og Dimitrov er det bulgareren, der er favorit til vinde. En sejr til Dimitrov giver odds 1.56, men det er værd at bemærke, at Jack Sock har vundet tre af de to spilleres fire indbyrdes kampe hidtil. Senest vandt han en tæt tre-sætter mellem de to i Indian Wells, hvor det hele blev afgjort i en tie break i tredje sæt, og måske kan den 25-årige amerikaner overraske igen. En sejr til Jack Sock giver odds 2.35.

Med tanke på de to spilleres seneste indbyrdes kamp er det også muligt, at semifinalen går i tre sæt, og skulle det ske, giver det odds 2.30. Begge spillere har været ude i tre-sæts-kampe undervejs i turneringen, så det er ikke usandsynligt, at det vil ske igen. 

Der venter med andre ord nogle særdeles interessante dage i London denne weekend, hvor de afgørende kampe i ATP Finals finder sted. 

Læs også
Den hurtigste tennisserv nogensinde: hvilken tennisspiller har rekorden?

Den hurtigste tennisserv nogensinde: hvilken tennisspiller har rekorden?

Australian Open 2021 – Quiz

Australian Open 2021 – Quiz

Fremtidens danske tennisstjerner - top-5

Fremtidens danske tennisstjerner - top-5

Australian Open 2020: Største skuffelser og overraskelser

Australian Open 2020: Største skuffelser og overraskelser

Australian Open 2020: Optakt og meget mere

Australian Open 2020: Optakt og meget mere