Noget af det største for en fodboldspiller er at få lov til at repræsentere sit land under en VM-slutrunde. Det er den allerstørste scene i fodboldverden, hvilket betyder, at et gennembrud vil kunne sætte ekstra skub i fodboldkarrieren, hvor større fodboldadresser begynder at henvende sig.

Vi har fundet de største gennembrud til de seneste seks VM-slutrunder – 2018, 2014, 2010, 2006, 2002 og 1998.

 

Største gennembrud til VM

Kylian Mbappé – VM 2018

James Rodriguez – VM 2014

Thomas Müller – VM 2010

Lukas Podolski – VM 2006

Ronaldinho - VM 2002

Michael Owen – VM 1998

 

Kylian Mbappé – VM 2018

Alle kendte allerede til Kylian Mbappé, inden han skulle deltage i sin første VM-slutrunde i sin karriere. Dengang var Mbappe kun 19 år. Han vandt VM i 2018 med Frankrig, og samtidig scorede han fire mål og blev kåret til den bedste unge spiller til VM-slutrunden. Et bedre og større gennembrud findes nærmest ikke i VM’s historie - så skulle det have været, hvis Mbappé måske havde snuppet topscorerprisen. Han manglede blot at score tre mål mere for at snuppe prisen fra Harry Kane.

online betting på alle sportsgrene hos 888sport

James Rodriguez – VM 2014

Inden VM i 2014 var colombianeren James Rodriguez en relativt ukendt fodboldspiller, i hvert fald i Danmark. i 2014 spillede Rodriguez for franske Monaco, som han var kommet til i 2013 fra FC Porto. Ganske tilforladelig fodboldklubber

Ingen, som så VM i 2014, kan umuligt have glemt hvilken fodboldglæde, James Rodriguez viste på grønsværen. Han overstrålede alle andre fodboldstjerner under VM 2014. Rodriguez var stærkt medvirkende til, at Columbia spillede sig frem til en historisk VM-kvartfinale, som de dog tabte med 2-1 til Brasilien. Rodriguez slog for alvor sit navn fast i toppen af fodbold, da han scorede slutrundens flotteste mål i ⅛-finalen. Derudover blev han også slutrundens topscorer med seks mål.

Et par uger efter VM blev Rodriguez solgt til Real Madrid.

james rodriguez

 

Thomas Müller – VM 2010

Til VM i Sydafrika i 2010 kunne den daværende tyske landstræner Joachim Löw ikke se bort fra den uortodokse angriber, Thomas Müller, som i en alder af 21 år havde banket 13 mål for ind for Bayern München i sæsonen 09/10.  

Målformen fortsatte på det tyske landshold, hvor Müller scorede fem mål til sin første VM-slutrunde og blev topscorer sammen med blandt andre Diego Forlan, Wesley Sneijder og David Villa. Müller blev desuden kåret som den bedste unge spiller ved VM-slutrunden, og han blev udtaget til det officielle All-Star-hold. Tyskland og Müller kunne ligeledes rejse hjem med en tredjeplads fra dette verdensmesterskab.

 

Lukas Podolski – VM 2006

Fra en tysker til en anden: Lukas Podolski var også 21 år, da han fik VM-debut for Tyskland. Dengang tørnede den venstrebenede kantspiller ud for Köln i Bundesligaen. I 05/06-sæsonen høvlede han 12 Bundesligamål i kassen. Han var et af de største talenter i Europa på det tidspunkt.

Podolski bidrog med tre VM-mål, og dermed havde han fået sit internationale gennembrud. Han besad et gudsbenådet venstreben. Podolski blev kåret til den bedste unge spiller ved VM-slutrunden, hvilket var i stedet for Cristiano Ronaldo og Lionel Messi, som også fik deres VM-debut det år.  

podolski

 

Ronaldinho - VM 2002

I en alder af 22 år fik en relativt ukendt Ronaldinho sin VM-debut for Brasilien i 2002 i Japan og Sydkorea. Brasilien var på det tidspunkt spækket med verdensstjerner som Ronaldo, Rivaldo og Roberto Carlos.

Ronaldinho blev alligevel indlemmet i startopstillingen i størstedelen af VM-kampene. Han scorede to mål og leverede tre assists. Han spillede 85 minutter af VM-finalen mod Tyskland, som Brasilien og Ronaldinho vandt. Ronaldinho var nu i kikkerten blandt de største fodboldklubber. I 2003 blev han solgt til FC Barcelona.

888sport tillbyder en bred vifte af fodbold betting-muligheder

 

Michael Owen – VM 1998

De danskere, som oplevede VM i 1998, vil altid kunne huske tilbage på denne tid. Danmark gjorde sig nemlig flot bemærket. Der var dog også en ung 18-årig englænder, som imponerede. Michael Owen spillede på daværende tidspunkt for Liverpool, hvor han i sæsonen op til VM 1998 havde scoret 18 Premier League-mål i 36 kampe og leveret 12 assists.

Dengang kunne den daværende landstræner Glenn Hoddle ikke se bort fra Michael Owen, der var en god backup til Englands bedste angribere, Shearer og Sheringham. Michael Owen scorede to mål og leverede en assist. Han blev fortjent kåret til den bedste unge spiller til VM-slutrunden, også selvom England skuffede og røg ud til Argentina i 1/8-finalen.

michael owen

 

*Credits: artiklens billede tilhører Associated Press

Først publiceret: d. 30. November 2022

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Hvad vil vi huske VM 2022 for?

Statistikker VM 2022 – afrunding

Nye VM-rekordholdere 2022

Optakt - VM-finalen 2022

Danskere på All Star-hold til slutrunder