Oversigt over de seks største skuffelser i NFL-draften gennem tiden – er du mon enig i vores valg?

 

2003: Charles Rogers

I 2003 var Pro Bowl-spillere som Carson Palmer (nr. 1), Andre Johnson (nr. 3) og ikke mindst Hall-of-fameren, Troy Polamalu (nr. 16) med i draften.

Alle forventede, at draftens andet valg Charles Rogers mindst ville få lige så stor en karriere, men sådan skulle det ikke gå for Rogers.

Rogers var den bedste college-receiver i 2002, men i hans første sæson for Detroit Lions løb Rogers ind i en slem skade. I sæsonen efter i 2004 blev Rogers endnu en gang skadet, hvilket kostede ham en endnu længere pause, som altså desværre kostede ham sit NFL. I 2006 blev hans kontrakt nemlig ophævet – efter sølle 15 kampe i hans tre sæsoner hos Lions.

Skuffelsen var total for Rogers, som aldrig vendte tilbage til NFL eller amerikansk fodbold.

 

2007: JaMarcus Russell

I collegetiden kan JaMarcus Russell roligt betragtes som en af de bedste quarterbacks, der nogensinde har eksisteret. Det indikerede NFL-draften også i 2007, da han blev draftet som den første spiller af Oakland Raiders.

Raiders og Russell viste sig dog hurtigt at være et dårligt match. For i hans første sæson blev det til sølle fire kampe. Og i de efterfølgende sæsoner blev det kun en smule bedre med 15 og 12 kampe. Russell greb aldrig chancen og fik heller ikke lang nok snor, og derfor blev hans kontrakt med Raiders ophævet.

I flere omgange forsøgte Russell at gøre comeback i NFL, men ingen NFL-klubber havde lyst til at skrive kontrakt med det største talent fra 2007. Ærgerligt at han ikke fik flere chancer, men nogle mente vel, at han ikke havde fortjent det.

 

2012: Trent Richardson

I 2012 havde Cleveland Browns set sig utrolig varme på runningbacken, Trent Richardson, som de valgte som nr. 3. Og med god grund blev han draftet som en af de første, fordi han havde statistikkerne med sig fra sin collegetid.

Hans collegepræstationer blev dog aldrig omsat til NFL, hvor modstanderne altså bare blev bedre, svarende til at gå fra at løbe igennem et træskur til at skulle løbe igennem en betonmur.

Derfor blev det kun til én sæson for Brown, inden han skiftede til Colts, hvilket heller aldrig blev den ønskede succes, fordi konkurrencen var hård, og middelmådige præstationer var ikke nok.

Og derfor blev Richardsons potentiale aldrig forløst, selvom både Raiders og Ravens efterfølgende forsøgte sig, men også uden held.

 

2012: Robert Griffin III

Vi bliver i 2012, fordi et andet NFL-hold, Washington Redskins, havde også set sig varm på en spiller, som de troede, ville blive den næste superstjerne. Den Heisman-trofæ-vindende quarterback ved navn Robert Griffin III blev hentet til klubben som nr. to i draften. Det så også rigtig lovende ud i hans første sæson, da han formåede at kaste 20 tochdowns, at blive kåret til årets rookie og ligetil blive udtaget til Pro Bowl-holdet.

Derfra spolerede skader desværre hans næste skridt op ad rangstigen, hvilket førte til mange ustabile præstationer. Nedturen fortsatte, og i 2015 spillede Griffin slet ikke på grund af en slem hjernerystelse. Sæsonen efter blev Griffin tradet til Brown, hvilket aldrig blev til nogen succes.

I 2020 er 30-årige Griffin stadig aktiv for Ravens, men der er langt fra succesen, hvor det i 2019 kun blev til 7 kampe og én touchdown. Det begyndte ellers så godt for Griffin, men desværre ødelagde skader hans ellers lovende NFL-karriere.

Find alle de seneste sports odds hos 888sport

 

2002: David Carr

Fra én stor skuffelse til en anden. I 2002 troede Houston Texans, at de havde vundet i lotteriet, da de havde mulighed for at hente collegestjernen og quarterbacken David Carr som den første.

Alle virkede jublende lykkelige og havde utrolig høje forventninger til Carr, som var anset for at have en nøglerolle til at løfte holdet mod nye højder.

Det blev dog kun til middelmådige præstationer fra Carrs side, selvom han kastede 16 touchdowns i sin bedste sæson. Det var dog ikke nok til at opfylde fansenes forventninger. I 2006 slap tålmodigheden med Carr op – han blev tradet til Panthers, og derfra gik Carr fuldstændig i stå. I fem sæsoner spillede han sølle 18 kampe for både Panthers, Giants og 49ers.

I 2011/12-sæsonen, som var Carrs sidste i sin NFL-karriere, lykkedes det for Giants at vinde Super Bowl med Carr i truppen. Selvom han kun bidrog med to kampe og nul touchdowns, kunne han stadig kalde sig for Super Bowl-vinder. Carr formåede altså alligevel at opnå det største inden for NFL, selvom hans karriere var relativt skuffende.

 

Det er hverken første eller sidste gang, at nogle top-3 draft picks skuffer. De store forventninger kan kun de færreste spillere leve op til. Måske er det bedre at blive undervurderet – præcis ligesom Tom Brady, da han blevet draftet som nr. 199 i år 2000. Se bare, hvad han har opnået.

 

Credits: artiklens billede tilhører Mary Altaffer/Associated Press

Først publiceret: d. 31. juli 2020

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Hestevæddeløb i Danmark

Joachim Blichfeld løn og ishockeyliv

Hvem bliver verdensmester i cykling 2022 - Betting tips

VM i landevejscykling 2022

Den danske cykelrytter, Mikkel Bjerg