En fodboldspillers markedsværdi kan eksplodere fra den ene måned til den anden, men det modsatte kan også ske. Netop disse drastiske fald i markedsværdi kigger vi nærmere på nedenfor. Vores kilde er transfermarkt.com, og vi tager udgangspunkt i perioden fra d. 1. juni til ultimo september 2022.

Har du allerede nogle spillere i tankerne? Lad os se, om du har ramt rigtigt.

 

Fald i markedsværdi 2022

Caglar Söyüncü

Sadio Mane

Wilfred Ndidi

Youri Tielemans

Fabian Ruiz

Carlos Soler

Diego Carlos

Timo Werner

Angelino

Christiano Ronaldo

 

Caglar Söyüncü

Leicesters stærke forsvarskrumtap, tyrkiske Söyüncü har indtil videre haft en turbulent start på sæsonen 22/23, hvor det noget overraskende indtil videre er blevet til nul minutter i Premier League. Skader og dårlig form er begrundelsen for Söyüncüs manglende spilletid.

Den manglende spilletid har betydet, at hans markedsværdi er faldet med omkring 89 mio. kroner. I sæsonen 21/22 var han 297 mio. kroner værd.

 

Sadio Mane

Det kom som et lille chok for hele fodboldverden, da det blev officielt, at Mané forlod Liverpool til fordel for Bayern München. Skiftet til Bayern München betød, at hans markedsværdi led et knæk, umiddelbart fordi fodboldspillere generelt får en højere markedsværdi, når de spiller i verdens bedste fodboldliga og selvfølgelig samtidig præsterer. Prøv bare at se, hvordan Erling Haalands værdi er stukket afsted efter skiftet til Man City.

Manés markedværdi er faldet med 75 mio. kroner på få måneder.

sadio mane

Wilfred Ndidi

Leicester har fået en forfærdelig start på Premier League-sæsonen 22/23, hvilket blandt andet er gået gevaldigt ud over Ndidis markeværdi, der er faldet fra 446 mio. kroner til 372 mio. kroner. Et holds præstationer påvirker tydeligvis også spillernes markedsværdi markant.

 

Youri Tielemans

Fra én Leicester-spiller en anden - Tielemans var længe dømt fortid i Leicester, men manglende interesse og bud, der var attraktive nok, betød, at Tieleman måtte blive i Leicester. Leicesters start har også påvirket Tielemans markedværdi, der er faldet fra 409 mio. kroner til 335 mio. kroner.

 

Fabian Ruiz

Hvem har ikke lyst til at spille på hold med Messsi, Mbappe og Neymar? Det tilbud fik spanske Fabian Ruiz, da han i sommeren 2022 skiftede fra Napoli til PSG. Selvom udsigterne til spilletid bestemt ikke ser optimale ud for Ruiz, kunne han ikke afslå buddet fra den europæiske topklub.

Skiftet har allerede betydet en bænkplads i flere kampe, og på under en måned er Ruiz’ markedsværdi faldet fra 409 mio. kroner til 335 mio. kroner.

ruiz diaz

Carlos Soler

PSG fik tilføjet endnu en spiller i sommerens transfervindue 2022. 25-årige Soler fra Valencia fik sit drømmeskifte på plads. Når man skifter til en klub på en højere hylde, vil ens markedsværdi normalt stige automatisk. Dette er dog ikke sket for Soler, fordi han umiddelbart er tiltænkt en reserverolle i PSG. Det kan han dog lave om på i 22/23-sæsonen.

Hans markedsværdi lå på 372 mio. kroner inden skiftet til PSG. I ultimo september 2022 lyder Solers markedsværdi på 297 mio. kroner. 

 

Diego Carlos

Diego Carlos’ skifte til Aston Villa fra Sevilla er klubmæssigt et skridt tilbage, men set på den spanske og engelske liga, er den engelske bedre. Alligevel har Carlos’ skifte betydet manglende spilletid i Aston Villa – i første omgang i hvert fald, da Carlos nok stadig befinder sig i en tilvænningsperiode.

 

Timo Werner

Det mest åbenlyse fald i markedsværdien skete, da Timo Werner skiftede hjem til Leipzig efter en svær tid i Chelsea, hvor han aldrig rigtig fandt en rytme. Da Timo Werner i 2020 skiftede til Chelsea, lå hans markedværdi på 520 mio. kroner. I skrivende stund, ultimo september 2022, ligger hans markedsværdi på 186 mio. kroner.

timo werner

Angelino

Angelino har i flere år været ejet af Manchester City, men i 2021 købte Leipzig den middelaldrende spanier. I Leipzig steg Angelinos markedsværdi markant. I sommeren 2022 blev den ellers kampafgørende spanier noget overraskende tilovers i Leipzig. En udlejning til Hoffenheim kom i stand, og et fald i hans markedsværdi blev aktuel fra 223 til 149 mio. kroner.

 

Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo var brandvarm i 21/22-sæsonen, men begyndelsen af 22/23 har været noget anderledes, hvor Ronaldo er blevet bænkevarmer. Det har på den korte bane betydet, at Ronaldos markedsværdi er rekordlav. Den lyder i skrivende stund på 149 mio. kroner. 

 

*Credits: artiklens billede tilhører Associated Press

Først publiceret: d. 29. september 2022

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Hvad vil vi huske VM 2022 for?

Statistikker VM 2022 – afrunding

Nye VM-rekordholdere 2022

Optakt - VM-finalen 2022

Danskere på All Star-hold til slutrunder