Stig Tøfting var måske ikke guds gave til fodbolden, men man kan ikke tage fra ham, at han havde en vindermentalitet og arbejdsiver, der næsten ikke var set større på det tidspunkt i dansk fodbold. Kælenavnet ”Plæneklipperen” er et af de mest velkendte af sin slags i dansk fodbold og meget sigende om Stig Tøfting og hans til tider hårde måde at spille fodbold på.

Vi elsker stadig væk Stig Tøfting for sin fandenivoldskhed på en fodboldbane, men ikke desto mindre kunne Stig Tøfting også spille bold – ellers var han aldrig kommet forbi de fodboldadresser, som han i sin tid gjorde.

 

Stig Tøftings fodboldliv

Hvor mange landskampe spillede Stig Tøfting?

I hvilken fodboldklub spillede Stig Tøfting flest kampe?

Hvor høj var Stig Tøftings markedsværdi?

Hvor meget tjente Stig Tøfting som fodboldspiller?

Hvad laver Stig Tøfting i dag?

 

Hvor mange landskampe spillede Stig Tøfting?

I en alder af 24 år fik Stig Tøfting debut på den danske A-landshold. Forinden skulle Stig Tøfting bevise sig på det danske U21-landshold. Midtbaneslideren var måske ikke det største talent, og samtidig var han en late bloomer, fordi han først begyndte at peake i midten af 20’erne.

Tøfting fik ikke mange landskampe i begyndelsen af sin landsholdskarriere. Fra 1993 frem til 1999 fik han seks landskampe. Men fra 1999 bed Tøfting sig for alvor fast på det danske A-landshold. Han nåde at deltage ved to EM- og VM-slutrunder. Ved VM i 2002 i Sydkorea spillede Tøfting sin sidste landskamp. Det blev Tøftings 41. landskamp. På det tidspunkt var han blevet 33 år, og benene var ikke længere, hvad de havde været. Lidt overraskende fik Tøffe kun 10 gule kort i løbet af de 41 kampe. De daværende odds må have håbet på flere gule kort på landsholdet. 

stig tøftings landsholdkollega, Gravesen

 

I hvilken fodboldklub spillede Stig Tøfting flest kampe?

Hvor skal vi nærmest begynde? Til dem, som ikke ved det, så nåede Stig Tøfting at spille i intet mindre end otte fodboldklubber.

Tøfting spillede i AGF ad flere omgange, og det var også her, hans professionelle karriere tog fart. Det skete fra 1988-1993. Siden hen spillede han for AGF fra 1995-1997 og til sidst fra 2004-2005. Det blev til i alt 231 kampe og to pokaltitler for de Hvii’e.

I Randers FC fik Tøfting 41 kampe. I Hamborg blev til 72 kampe for HSV, som var en tysk topklub dengang. I den anden tyske klub, som Tøfting tørnede ud for, MSV Duisburg, fik han 81 kampe. Tøfting var som skabt til den tyske kultur og tysk fodbold.

Tøfting kunne desuden skrive 16 kampe på CV’et for Bolton og 13 kampe for OB. Tøfting var en kort stund forbi Kina, hvor han umiddelbart blev noteret for 18 kampe for TJ Teda. I BK Häcken blev det til 23 kampe. Det er ikke mange danske fodboldspillere, der kan prale af at have spillet i fem lande.

tøffe

 

Hvor høj var Stig Tøftings markedsværdi?

I 1993 blev Stig Tøfting angiveligt solgt for omkring 2 mio. kroner til HSV. Transfermarkt.com beretter om, at Stig Tøfting markedsværdi lå på omkring 5 mio. kroner i 2004. Det vil undre os, hvis Stig Tøfting ikke nåede en markedsværdi på de 10-20 mio. kroner på et tidspunkt. Han var trods alt landsholdsspiller og en etableret Bundesligaspiller.

 

Hvor meget tjente Stig Tøfting som fodboldspiller?

Det er ikke kendt af offentligheden, hvor meget Stig Tøfting præcist tjente i de forskellige fodboldklubber. En hurtig google søgning viser dog, at BT kunne berette om, at Tøfting angiveligt skulle have haft en årsløn på 200.000 om måneden i den kinesiske fodboldklub Teda. I sin sidste tid i AGF skulle han have tjent omkring 45.000 om måneden.

Mon ikke Stig Tøfting har tjent flere millioner årligt i både HSV, Duisburg og ikke mindst Bolton. Den bedste løn faldt dog med stor sikkerhed i Hamborg, fordi Hamborg var en etableret bundesligaklub i 90’erne og begyndelsen af 00’erne.

Gå aldrig ned på fodbold betting hos 888sport

 

Hvad laver Stig Tøfting i dag?

Stig Tøfting stoppede sin professionelle fodboldkarriere tilbage i 2008. I 2009 fik han muligheden for at blive inden for fodboldens verden, da han blev ansat som ekspertkommentator hos Canal 9. Seks år skulle der gå, før Stig Tøfting blev fodboldekspert og kommentator hos Viasat.

I 2022 kan man stadig opleve Stig Tøfting som fodboldkommentator og ekspert. Stig Tøfting har fundet sit rette element i studiet og på diverse stadions.

 

*Credits: artiklens billeder tilhører Associated Press

*Først publiceret: d. 22. marts 2022*

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Hvad vil vi huske VM 2022 for?

Statistikker VM 2022 – afrunding

Nye VM-rekordholdere 2022

Optakt - VM-finalen 2022

Danskere på All Star-hold til slutrunder