Kobe Bryant – 42 år

Det er nu 2 måneder siden, at verdenen på tragisk vis blev en sportsstjerne fattigere, endda en af de største af slagsen.

Kobe Bryant blev og bliver stadig anset som en af de allerbedste NBA-spillere nogensinde. The Black Mamba, som han også blev kaldt, havde en ekstraordinær mentalitet, som banede vejen til fem NBA-mesterskaber og adskillige MVP-titler.

Efter at have afsluttet sin basketballkarriere var han i gang med opnå succes inden for et hav af andre brancher. Desværre nåede han ikke at nyde tilværelsen i særlig lang tid efter at have spillet sin sidste NBA-kamp i alder af 38 år.

 

Jose Reyes – 35 år

Jose Reyes, som vi kender fra fodboldens verdens, var i sin fodboldtid forbi nogle af de største fodboldadresser; Real Madrid, Arsenal, Atlético Madrid og Sevilla.

Han var et teknisk vidunder, hvilket også førte til 21 kampe for det spanske landshold og ikke mindst et spansk og engelsk mesterskab.

Desværre nåede Reyes ikke at starte et nyt kapital efter fodbolden, da han mistede livet i bilulykke i 2019.

 

Drazen Petrovic – 28 år

I slutningen af 80’erne var det en yderst sjældenhed at se en europæer i NBA. Den kroatiske basketballspiller Drazen Petrovic fik sin NBA-debut i 1989.

Petrovic viste dog hurtigt, at en europæer sagtens kunne begå sig i NBA. Han blev hyldet for sit eminente blik for spillet, og ikke mindst fordi han kunne score fra hvor som helst på gulvet. Han var uhyggelig for Blazers og Nets.

I 1993 mistede Nets og NBA en af de bedste europæere, der nogensinde har været i verdens stærkeste basketball-liga. Et stort tab for NBA og hele sportsverden.

bonus

 

Davide Astori – 31 år

Et sandt Fiorentina-ikon sov stille ind tilbage i 2018. Davide Astori var i flere år Fiorentinas anfører og leder, også selvom han ikke havde spillet hele sin karriere i Fiorentina.

Men den hårdtarbejdende og intelligente forsvarsgeneral vandt hurtigt fansene og trænernes hjerte og respekt. Han var en undervurderet fodboldspiller, som slog sent igennem, men alligevel nåede han at spille 14 kampe for det italienske landshold, selvom konkurrencen i det italienske midterforsvar var hård på det tidspunkt.

Han kunne have fortsat sin fodboldkarriere mange år endnu, men sådan skulle det desværre ikke være.

 

Ayrton Senna – 34 år

I Formel 1-sæsonen 1994 under San Marino Grand Prix’et mistede den tredobbelte verdensmester Ayton Senna livet efter et voldsomt uheld på banen. En af de bedste Formel 1-kørere nogensinde var kommet så alvorligt til skade, at han desværre ikke kunne reddes.

Hans tragiske død førte efterfølgende til, at mange sikkerhedsregler blev skærpet i Formel 1, så dette aldrig ville ske igen. Hvis bare disse sikkerhedsregler var blevet skærpet noget tidligere, så Senna måske kunne have vundet sit fjerde eller måske endda sit femte mesterskab.

Gå på opdagelse i en verden fyld af sport

 

Cheick Tiote – 30 år

Mange burde stadig kunne huske Newcastle utrættelige midtbane Tiote, som spillede i Newcastle fra 2010-2017.

Han fik sit helt store gennembrud i verdens hårdeste fodboldliga. Han var en bærende faktor i 2011/12, som nok står tilbage som en af de største Newcastle-bedrifter, da de sikrede sig en sensationel femteplads i Premier League.

Det var nok det bedste Newcastle-mandskab, siden Alan Shearer spillede for klubben. Men i 2017 drog Tiote på eventyr i Kina, hvilket også skulle vise sig at blive hans sidste, da han faldt om under en træning. Hans kinesiske klub Beijing Enterprises valgte efterfølgende at pensionere Tiotes spillernummer (24) til ære for ham.

 

Antonio Puerta – 22 år

En af Spaniens mest lovende fodboldtalenter, Antonio Puerta, var i en tidlig fodboldalder allerede blevet fast inventar i Sevillas startellever. Han nåede sågar at få debut for det spanske landshold i en alder af 21 år, hvilket altså ikke er et landshold, man bare kommer på, hvis man ikke kan noget helt særligt på en fodboldbane.

I 2007 mistede Puerto pludselig bevidstheden under en kamp mod Getafe. Han nåede desværre aldrig at komme sig ovenpå dette, og tre dage senere mistede den ellers så lovende spanske fodboldspiller livet.

 

Len Bias – 22 år

De fleste basketball-entusiaster fra 80’erne kender til Len Bias og hans historie. De, der så Bias spille, tænker stadig den dag i dag, at Bias kunne have udrettet store ting i NBA, hvis han altså ikke var gået bort i en alder af blot 22 år.

Han var en nådesløs og kraftfuld atlet, som havde alle forudsætninger for at blive en af de største NBA-spillere nogensinde. Hans store talent for basketball nåede dog aldrig at blive foldet ud i NBA, efter han blev draftet til Boston Celtics i 1986, hvilket var det samme år, at han gik bort efter at have taget livstruende stoffer.

En tragisk afslutning på en lovende karriere.

 

Disse sportsatleter og mange andre, der forlod denne verden for tidligt, vil altid blive husket på den ene eller anden måde! Vi mindes dem!

 

*Credits: artiklens billede tilhører Marco Vasini /Associated Press

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Hestevæddeløb i Danmark

Joachim Blichfeld løn og ishockeyliv

Hvem bliver verdensmester i cykling 2022 - Betting tips

VM i landevejscykling 2022

Den danske cykelrytter, Mikkel Bjerg