Kvindefodbold har vundet mere indpas i fodboldverden, men også generelt i hele sportsverden. Udviklingen kommer til at fortsætte i takt med, at kvindefodbold bliver mere professionelt, ergo vil niveauet også blive endnu bedre. Sofie Svava er et godt eksempel på denne udvikling. Den 21-årige fodboldspiller er på rekordfart blevet en af de bedste danske kvindelige fodboldspillere. Hun har potentiale til at blive en af de bedste kvindelige fodboldspillere i verden. Derfor er det værd allerede nu at få en vis kendskab til Sofie Svava, selvom hendes professionelle fodboldkarriere først for alvor lige er gået i gang.

 

Sofie Svava hidtidige fodboldkarriere

Sofie Svava på landsholdet

Hvilke klubber har Sofie Svava spillet for?

Hvad har Sofie Svava vundet?

 

Sofie Svava på landsholdet

Sofie Svava har siden sine teenageår, været en af de mest lovende kvindelige fodboldspillere. Hun har været forbi samtlige danske ungdomslandshold, hvor hun nåede at få i alt 41 landskampe fordelt ud på de forskellige ungdomslandshold.

Svavas niveau var til mere end ungdomslandsholdene, og derfor fik hun sin debut for A-landsholdet i en alder af 18 år. Siden hen er det på nuværende tidspunkt i 2022 blevet til 31 A-landskampe og to mål. Vi tør godt allerede nu sige, at Svava med stor sandsynlighed kommer til at spille over 100 A-landskampe for Danmark.

sofie svava

 

Hvilke klubber har Sofie Svava spillet for?

Sofie Svavas professionelle fodboldkarriere blev for alvor skudt i gang, da hun i en alder af blot 16 år, fik debut i den bedste kvindelige fodboldliga. Dengang tørnede hun ud for Ballerup-Skovlunde Fodbold - også bedre kendt som BSF.

Efter et flot 2016 for BSF blev Svava tilbudt en 2-årig aftale med Brøndby. Fra 2017 og frem til sommeren 2019 spillede hun i topklubben Brøndby. Tiden i Brøndby medførte en masse succes, og i sommeren 2019 skulle Svava afprøve sine fodboldevner i en bedre fodboldliga, nemlig den svenske liga. I knap halvandet år spillede Svava for FC Rosengård.  

I 2020 hentede en af de bedste kvindelige fodboldklubber i verden, Wolfsburg, Sofie Svava til klubben for omkring 400.000 kr. Svava fik en 3-årig aftale, men allerede efter to år måtte hun sande, at spilletiden i Wolfsburg var knap, og derfor var det også lidt overraskende, da Real Madrid efter sigende bød hele 1,5 mio. kroner for Svava, som egentlig ikke havde opnået den ønskede succes. Svava tøvede ikke og indgik en toårig aftale med Real Madrid, som gælder frem til 2024.

Det bliver spændende at se, om Real Madrid og Svava kan bryde FC Barcelonas dominans i den kvindelige spanske liga.

sofie svava real madrid

 

Hvad har Sofie Svava vundet?

I sin tid i Brøndby vandt Sofie Svava det danske mesterskab to gange, samt den danske pokalturnering en enkelt gang. Svava fortsatte med at udvide sin medaljesamling, da hun i 2019 vandt det svenske mesterskab med FC Rosengård.

I Wolfsburg blev Svava i princippet tysk mester i sæsonen 21/22, selvom hun ikke var med til at spille sæsonen færdig. Derudover vandt Svava også det tyske mesterskab i 19/20 med Wolfsburg.

Sofie Svava er bestemt ikke færdig med at få føjet flere titler til CV’et. Det er dog allerede dybt imponerende, at hun i en alder af snart 22 år har vundet fem mesterskaber. 

svava real madrid

*Credits: alle artiklens billeder tilhører Associated Press

Først publiceret: d. 20. juli 2022

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Hvad vil vi huske VM 2022 for?

Statistikker VM 2022 – afrunding

Nye VM-rekordholdere 2022

Optakt - VM-finalen 2022

Danskere på All Star-hold til slutrunder