Simon Kjær har længe været en af Danmarks bedste fodboldspillere. Han er samtidig en af de mest erfarne danske fodboldspillere i udlandet. Han har prøvet det hele. Vi tager et kig på Simon Kjærs fodboldkarriere.

 

Hvor godt kender du Simon Kjærs fodboldkarriere?

Hvor mange klubber har Simon Kjær spillet for i sin professionelle karriere?

For hvilken fodboldklub har Simon Kjær spillet flest kampe?

Hvad har Simon Kjær fået i løn i de forskellige klubber?

Hvad er pt. den højeste markedsværdi, Simon Kjær har haft?

Hvor mange titler har Simon Kjær vundet?

Hvor mange A-landskampe har Simon Kjær spillet?

 

 

Hvor mange klubber har Simon Kjær spillet for i sin professionelle karriere?

Simon Kjær har været så privilegeret, at han på nuværende tidspunkt har fået lov til at spille i seks forskellige lande inklusiv Danmark. Selv om Simon Kjær skulle være blevet kritiseret for at være dårlig på bolden, så har han faktisk spillet mest i de lande, hvor omgang med bolden har betydet mere end det fysiske.

I kronologisk rækkefølge begyndte det hele i fædrelandet Danmark, hvor han nåede at spille for FC Midtjylland i Superligaen. Et år senere skulle den danske blonde herre allerede prøve kræfter med Serie A hos Palermo.

Siden hen fik han lov til at spille Bundesliga hos Wolfsburg, herunder også et kort lejeophold hos AS Roma. Kjær blev solgt til franske Lille, hvor han skulle kickstarte sin karriere. Det lykkedes, for et par sæsoner senere blev han købt af Fenerbahce.

Fra 2019 og frem til i dag har Simon Kjær haft en turbulent klubkarriere. Efter Fenerbache ville Sevilla have fingrene i danskeren, men efter kort tid hos de sydspanske giganter, lå Kjær ikke længere i toppen af fødekæden, og han blev derfor skippet af sted til en lejeophold hos Atalanta, som hurtigt viste sig heller ikke at være nogen succes. Han søgen efter spilletid blev dog indfriet, da AC Milan kom på banen. Det italienske storhold valgte at købe Simon Kjær efter et tilfredsstillende lejeophold, og siden hen har danskeren vadet i spilletid.

Vi kan konkludere, at Simon Kjær på nuværende tidspunkt har spillet for hele ni forskellige klubber. Det er der ikke mange danske professionelle fodboldspillere, der har prøvet.

tjek live odds på de seneste betting-markeder

 

For hvilken fodboldklub har Simon Kjær spillet flest kampe?

Inden vi dykkede ned i statistikkerne, gik vi ud fra, at Simon Kjær havde spillet flest kampe for enten Palermo eller Wolfsburg, men dette var blot baseret på vores mavefornemmelse.

Ifølge Transfermarkt har Kjær spillet 65 kampe for Palermo, mens han har spillet 63 kampe for Wolfsburg. Dette er et totalt antal ud fra alle turneringer. Mavefornemmelsen så ud til at være rigtig, indtil vi så, at Simon Kjær faktisk har præsteret at spille 79 kampe for Lille og hele 88 kampe for Fenerbahce.

Gav vide, om han kan sætte en ny personlig rekord hos AC Milan, som han i skrivende stund, har spillet 54 kampe for.

 

Hvad har Simon Kjær fået i løn i de forskellige klubber?

Det er altid svært at komme med faktuelle tal i forhold til en fodboldspillers grundløn, medmindre fodboldverden generelt havde været mere åben om spillernes lønninger. Derfor er de tal, som vi har fundet, kun baseret på rygter, som har floreret på internettet.

  • I Midtjylland lød lønnen på ca. 35-40.000 kr. om måneden, svarende til en årsløn på ca. 450.000 kr.
  • I Palermo skulle månedslønnen have været omkring 450-500.000 kr., svarende til en årsløn på ca. 6 mio. kr.
  • I Wolfsburg skulle Simon Kjær efter sigende have tjent ca. 18 millioner om året – ca. 1,3-1,5 mio. kr. om måneden.
  • Lille kunne ikke hamle op med den løn, Kjær fik i Wolfsburg – derfor fik han ”kun” omkring 900.000-1 mio. kr. om måneden.
  • Kjær blev dog forgyldt i Fenerbahce, hvor han ca. fik 2,5 mio. kr. om måneden, svarende til ca. 30 millioner kr. om året.
  • I Sevilla fik han forhandlet sig frem til en månedsløn på omkring 4-5 mio. kr. Dermed kunne han årligt hæve ca. 55-60 millioner kr.
  • I AC Milan er Kjær gået gevaldigt ned i løn. Til gengæld får han fast spilletid. Efter sigende skulle hans årsløn lyde på 15-20 mio. kr.

 

Hvad er pt. den højeste markedsværdi, Simon Kjær har haft?

Ifølge transfermarkt.com er Simon Kjærs hidtil højeste markedsværdi på ca. 111 millioner kr. Dengang var Simon Kjær 28 år og slog sine folder i Sevilla.

I skrivende stund, altså i 2021, er han den 11. mest værdifulde danske fodboldspiller. Christian Eriksen og Pirre Emile Højbjerg topper denne liste.

Hvor mange titler har Simon Kjær vundet?

En lille smule overraskede blev vi faktisk, da vi fandt ud af, at Kjær endnu ikke har haft muligheden for at skrive nogen titler på sit CV. Han var tæt på at vinde det tyrkiske mesterskab med Fenerbahce, og hvis han var blevet i Sevilla i 2020 og havde kæmpet for spilletid, havde han nok været med til at vinde Europa League-trofæet.

Håbet om at få en titel på CV’et, inden fodboldkarrieren slutter, er ved at svinde ind. Vi krydser dog fingre for vores danske landsholdsanfører.

odds fodbold dagen lang

                  

Hvor mange A-landskampe har Simon Kjær spillet?

Simon Kjær fik landsholdsdebut i 2009 i en alder af 20 år mod vores skandinaviske naboer Sverige. Siden sin debut har Simon Kjær på nuværende tidspunkt haft 105 landskampe. Hvis alt går rigtig godt til EM 2020, som er blevet udskudt til 2021, kan Kjær nok nærme sig ca. 120 landskampe.

Rekorden for landsholdskampe på herrelandsholdet tilhører Peter Schmeichel med 129 af slagsen.

 

*Credits: artiklens billede tilhører Associated Press/Dave Thompson

Først publiceret: d. 30. april 2021

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Hvad vil vi huske VM 2022 for?

Statistikker VM 2022 – afrunding

Nye VM-rekordholdere 2022

Optakt - VM-finalen 2022

Danskere på All Star-hold til slutrunder