Det er kun de færreste fodboldspillere, der kan prale af at have vundet et verdensmesterskab i fodbold. Mange store verdensstjerner har aldrig formået det, og til VM 2022 har flere prominente fodboldspillere kun ét skud tilbage i bøssen.

 

Disse spillere har én chance tilbage for at vinde et VM

Cristiano Ronaldo

Lionel Messi

Thiago Silva

Jordan Henderson

Karim Benzema

Luka Modric

Jan Vertonghen

Dani Alves

 

Cristiano Ronaldo

Det er snart 20 år siden, Cristiano Ronaldo fik sin debut for det portugisiske landshold. Fra august 2003 og frem til VM 2022 skal Ronaldo i gang med sin femte VM-slutrunde. Ronaldos hidtil bedste placering ved en VM-slutrunde var i 2006, da de tabte VM-semifinalen med 0-1 til Frankrig. Sidenhen har de tabt bronzekampen til Tyskland.

Det store fodboldikon står overfor sin sidste chance for at vinde et VM. Han har vundet alt andet. Portugal har nærmest aldrig haft et bedre hold, end de har i dag, især offensivt. Ronaldo skal håbe på, at alt går op i en højere enhed, ligesom da de vandt EM i 2016.

 

Lionel Messi

Fra en fodboldlegende til en anden. Leo Messi har offentliggjort, at VM i Qatar bliver hans sidste i hans fodboldkarriere. I en alder 35 år er det svært at forestille sig, at Messi stadig er aktiv, når han er 39 år.

Derfor er det med at nyde Messis sidste VM-slutrunde, og mon ikke Messi og Argentina er opsatte på at give den syv-dobbelte Ballon d’Or-vinder en afsked, der nærmest ikke kunne være skrevet bedre, nemlig at vinde VM 2022.

messi

 

Thiago Silva

Thiago Silva er sammen med Dani Alves alderspræsident på det brasilianske landshold. Thiago Silva skal deltage i sit fjerde VM i en alder af 38 år. Den erfarne forsvarsspiller står med sikkerhed overfor sit sidste VM i karrieren. Chancerne for at vinde et VM har nærmest aldrig været større. Det brasilianske landshold råder over en kvalitet, som de færreste landshold kan være med på. Det er også en af grundene til, at Brasilien på nuværende tidspunkt er den største favorit til at vinde VM.

Thiago Silva og Brasilien håber at kunne vaske den skamplet væk, som stadig hjemsøger dem efter VM-semifinalen mod Tyskland i 2014.

Gå aldrig ned på sports betting hos 888sport

 

Jordan Henderson

England råder over mange spillere med individuelle færdigheder på højeste niveau. Disse spillere kan dog kun få lov til at blomstre, hvis de har spillere omkring sig, som arbejder i holdets tjeneste. Jordan Henderson arbejder i den grad i holdets tjeneste. Selvom Henderson måske ikke er en del af start-11’eren, er han stadig en respekteret og erfaren spiller, som skal deltage ved sit tredje VM.

Henderson spiller med stor sandsynlighed sit sidste VM. Det skyldes dog ikke, at han aldersmæssigt er for gammel, men fordi han bliver overhalet indenom af unge og bedre spillere. Henderson er i skrivende stund i 2022 32 år gammel.

 

Karim Benzema

Karim Benzema har ikke fået den bedste optakt til VM 2022 grundet skader. I første omgang nåede han at blive klar, men på dagen, hvor VM skydes i gang, er det blevet officielt, at Benzema endnu engang har pådraget sig en skade, hvilket betyder, at Benzema er ude af VM 2022.

Den nykårede Ballon d’Or misser dermed sin sidste mulighed for at blive verdensmester med Frankrig. Det er i hvert fald svært at forestille sig, at Benzema skal spille VM i 2026 i en alder af 38 år.

benzema

 

Luka Modric

Kroatien og Luka Modric kommer nok aldrig tættere på en VM-titel igen, da de ved VM 2018 nåede VM-finalen. Modric er kun blevet bedre med alderen og ligner ikke just en spiller, som er 37 år. Han er stadig en kampafgørende spiller, som ofte er den bedste spiller på banen, når kampene for alvor begynder at spidse til.

Vi må se tiden an, hvad det kan blive til for Modric og Kroatien under VM 2022. Uden Modric har Kroatien i hvert fald ikke lige så gode chancer for at vinde en slutrunde.

Find alle fodbold odds til VM 2022

 

Jan Vertonghen

Vertonghen er med sine 35 år Belgiens alderspræsident til VM 2022. Den aldrende belgier er også den mest erfarne på holdet under VM 2022. På nuværende tidspunkt, inden VM 2022 begynder, er han oppe på 142 kampe.

VM 2022 bliver Vertonghen tredje VM-slutrunde og med stor sandsynlighed også hans sidste. Skulle Belgien nå til VM-finalen, og skulle Vertonghen spille alle kampe, vil han nå op på 149 landskampe for Belgien.

 

Dani Alves

De fleste kunne ikke tro deres egne øre og øjne, da det blev officielt, at Dani Alves i en alder af 39 blev udtaget til Brasiliens VM-trup 2022. Dani Alves er en af de mest vindende fodboldspillere nogensinde, og prikken over i’et ville være at vinde et verdensmesterskab, som er det eneste, han mangler i sit trofæskab.

Spørgsmålet er bare, om Dani Alves får nogle minutter ved VM, da andre spillere nok står foran i køen.

dani alves

 

*Credits: artiklens billede tilhører Associated Press

Først publiceret: d. 21. November 2022

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Hvad vil vi huske VM 2022 for?

Statistikker VM 2022 – afrunding

Nye VM-rekordholdere 2022

Optakt - VM-finalen 2022

Danskere på All Star-hold til slutrunder