En af verdens bedste håndboldspillere, Sander Sagosen, har stadig til gode at bliver kåret til verdens bedste håndboldspiller, selvom han i en del år efterhånden har bevist sit værd på alle de store scener.

Sander Sagosen er en af de bedst lønnede håndboldspillere. Det er de færreste håndboldspillere, der kommer op på hans lønniveau.

 

Sander Sagosens lønniveau gennem karrieren

Lille gennembrud i Arsenal

Fra dansk gennemsnitsløn til toppen af fødekæden

Et skridt tilbage og to frem

Sander Sagosen samlede formue i 2021

 

Sagosens begyndelse i Aalborg Håndbold

Efter Aalborgs forrygende sæson i 12/13, hvor de vandt det danske mesterskab, fløj flere af Aalborgs profiler fra reden. Aalborg skulle i gang med en relativt ny genopbygning af holdet, og i den forbindelse havde de set sig varme på det 18-årige norske stortalent Sander Sagosen.

En treårig aftale blev indgået – fra 2014-2017. Sagosen faldt hurtigt til i det nordjyske, og i 14/15-sæsonen gav Sagosen allerede en forsmag på sine håndboldevner. I 15/16 skruede han for alvor op for tempoet, hvor han blev den anden mest scorende spiller i den sæson.

De store håndboldklubber i Europa begyndte for alvor at rette blikket mod det nordjyske.

 

Fra dansk gennemsnitsløn til toppen af fødekæden

I 2017 troede de fleste, at Sagosen skulle mellemlande i en top-10-klub, før han skulle videre til øverste hylde. I stedet kom Paris Saint Germain direkte ind i billedet – en top-3-klub i Europa.

Sagosen skulle ikke bruge meget betænkningstid, da han blev præsenteret for projektet og lønnen i PSG. Han gik fra en dansk gennemsnitsløn på ca. 33-35.000 til at blive en af de bedst betalte håndboldspillere i verden. Efter sigende lød Sagosens månedsløn på omkring 580-600.000.

Sagosen indgik en kontrakt på tre år, og i de tre år skulle han nu spille blandt andre store håndboldstjerner som Nikola Karabatic og Mikkel Hansen. Sagosen skulle dengang vænne sig til en ny rolle, hvor han ikke længere var den bærende kraft, men i stedet én blandt mange.

Sagosen fandt sig aldrig rigtig til rette i sin nye rolle i det franske. Han ville have en endnu mere afgørende rolle.

Et skridt tilbage og to frem, eller er det omvendt?

Inden Sagosens kontrakt med PSG udløb 2020, nåede han at skrive kontrakt med de tyske Bundesliga-giganter fra Kiel. Der skulle en luftforandring til, for at Sagosen kunne udvikle sig yderligere og måske en dag blive verdens bedste håndboldspiller. 

Sagosen har tre år i Kiel til at blive en bedre udgave af sig selv og en endnu bedre håndboldspiller. En dag bliver han formentlig endnu mere komplet end Mikkel Hansen og Nikola Karabatic. Sagosen har årene på sin side, eftersom han kun er 25 år i 2021.  

Med Sagosens skifte til Kiel går han et skridt tilbage lønmæssigt, men omvendt får han mulighed for at spille i verdens bedste liga. Efter sigende skulle han modtage en månedsløn på ca. 300.000 i de næste tre år, hvilket altså er omkring en halvering af lønnen i PSG. Lønnens størrelsen betyder ikke alt i håndbold, og det er Sagosens beslutning et godt eksempel på.

Hvad laver en tidligere sportsstjerne som Anja Andersen mon 2021?

 

Sander Sagosen samlede formue i 2021

I en alder af kun 25 år i 2021 har Sander Sagosen allerede formået at tjene i en omegn af 22-23 millioner i lønkroner. Når hans kontrakt med Kiel engang i 2023 er forbi, har han en formue på omkring 32-34 millioner kroner, og det er uden diverse bonusser osv.

 

*Credits: artiklens billede tilhører Associated Press/ Petr David Josek

Først publiceret: d. 03. marts 2021

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Anne Mette Hansen løn 

Althea Reinhardt håndbold og landshold

Ulrik Wilbek i dag 

Mads Mensah Larsen løn

Joachim Boldsen i dag