Allerede i en alder af 16 år blev Romelu Lukaku et fodboldfænomen, da han fik debut for Anderlechts førstehold. Til trods for at Lukaku kun var 16 år, var hans størrelse og fysik på niveau med en fuldvoksen angriber i England. Alle tabte kæben over, hvordan en 16-årig knægt kunne kaste rundt med nogle af de bedste forsvarsspillere i Belgien. Den enorme opmærksomhed lagde et umenneskeligt forventningspres på den unge belgier, men i de seneste sæsoner har Lukaku udviklet sig til at være én af de bedste angribere i verden. Vejen dertil var dog længere, end hvad Lukaku nok selv havde forventet. 

 

Fodboldstjernen Romelu Lukaku

Lukakus landsholdskarriere

I hvilken fodboldklub har Lukaku scoret flest mål?

I hvilken klub har Lukaku spillet flest kampe?

Lukakus markedsværdi

Hvor meget tjener Romelu Lukaku?

 

Lukakus landsholdskarriere

Ikke nok med at Lukaku fik sin debut som 16-årig i Anderlecht, så red det belgiske A-landshold også med på Lukaku-bølgen. Da han blot var 16 år i 2010, kunne Lukaku fejre sin A-landsholdsdebut, og faktisk har Lukaku siden 2010 været en fast bestanddel af Belgiens A-landshold. Lukaku er i begyndelsen af 2022 oppe på 101 kampe, og ud af disse kampe har han scoret 68 mål.

Lukaku kan meget vel gå hen og blive rekordholder på det belgiske landshold, når han engang sætter støvlerne på hylden. Han er i 2022 den belgiske landsholdsspiller med sjetteflest kampe. Jan Vetonghen er rekordholderen med 136 kampe. Ingen – og vi mener virkelig ingen – kommer til at kunne slå Lukakus antal mål på det belgiske landshold. Han er i 2022 på vanvittige 68 mål. Det ville komme bag på os, hvis han scorede 100 mål for Belgien.

lukaku

 

I hvilken fodboldklub har Lukaku scoret flest mål?

Hvis du kan svare rigtigt på dette spørgsmål på stående fod, så er du en ægte Lukaku-fan. Vi kan røbe, at vi ikke ramte helt rigtigt. Vi ved selvfølgelig, at Lukaku ikke fik meget tillid i Chelsea, da han var i klubben første gang, men vi lidt overraskede over, at Lukaku indtil videre kun har scoret otte mål for den blå London-klub. De otte mål er først blevet scoret efter hans tilbagevenden til Chelsea, altså i 21/22-sæsonen. Han skal nok bidrage med flere mål.

odds fodbold dagen lang

Everton er faktisk den klub, hvor Lukaku indtil videre har scoret flest mål. Ifølge transfermarkt.com scorede Lukaku 87 mål i sin tid i Everton. Han nåede at score 64 mål for Inter, hvilket gør det til den klub, han scorede næstflest mål for. I Manchester United blev det til 42 basser, hvilket var ét mål mere end i Anderlecht, hvor han scorede 41 mål – husk, at han blot var 16 til 18 år i tiden hos Anderlecht. I sin tid i West Bromwich bankede han bolden i nettet 17 gange.

Det kan være, at antallet af mål i Chelsea har motiveret Lukaku til at vende tilbage og forbedre sin lidt ringe målstatistik for den engelske klub. 

lukaku

 

Hvilken klub Lukaku spillet flest kampe for?

Hvis du kan lægge to og to sammen, så har du nok et godt bud på, hvor Lukaku har spillet flest kampe. Det hænger nemlig meget ofte sammen med, hvor man også har scoret flest mål – så ja, det er på nuværende tidspunkt Everton. 166 kampe blev det til for Everton.

I Anderlecht nåede Lukaku at spille 98 kampe, mens han i United spillede 96 kampe. I Inter betrådte Lukaku grønsværen i 95 kampe. I West Bromwich blev det til 38 kampe. I skrivende stund er Lukaku på 36 kampe for Chelsea.

lukaku

 

Lukakus markedsværdi

Lukakus markedsværdi var på himmelfulgt, da han debuterede og lavede mål på samlebånd i Anderlecht. På ca. to år, og i en alder af 18, var Lukaku gået fra at have en markedsværdi på ca. 3 mio. kroner til at have en markedsværdi på ca. 113 mio. kr. 

sports betting-mulighederne er uendelige

Den værdi blev dog ikke meget bedre efter et skuffende ophold i Chelsea, men i Everton kom Lukaku tilbage på sporet. Ifølge transfermarkt.com lå Lukakus markedværdi på det tidspunkt på ca. 188 mio. kroner. Da Lukaku tog afsked med Everton i 2017, var hans markedsværdi fordoblet til 375 mio. kr.

I United og Inter opnåede Lukaku sin hidtil højeste markedsværdi. Ca. 750 mio. kroner var Lukaku værd i 2018, 2021 og nu 2022.

lukaku

 

Hvor meget tjener Romelu Lukaku?

Ifølge en række forskellige medier er Romelu Lukaku den nye lønkonge i Chelsea. Han skal efter sigende have fordoblet sin løn i forhold til, hvad han fik i årsløn i Inter.

Lukaku skulle angiveligt tjene omkring 160 mio. kroner om året, hvilket svarer til en månedsløn på godt 13,5 mio. kroner.

 

*Credits: artiklens billeder tilhører Associated Press

*Først publiceret: d. 23. januar 2022*

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Hvad vil vi huske VM 2022 for?

Statistikker VM 2022 – afrunding

Nye VM-rekordholdere 2022

Optakt - VM-finalen 2022

Danskere på All Star-hold til slutrunder