I dag må Rolf Sørensen nøjes med at sidde på racercyklen som motionist, men han kan se tilbage på en formidabel cykelkarriere. Han er på nuværende tidspunkt Danmarks mest vindende cykelrytter. Det vender vi tilbage til længere nede i artiklen.

Rolf Sørensen er indbegrebet af en cykelentusiast. Han lever og ånder stadig for cykelsporten, selvom han stoppede sin aktive cykelkarriere i 2002.

 

Rolf Sørensens cykelliv

Hvilke cykelhold har Rolf Sørensen cyklet for?

Hvor mange etapesejre har Rolf Sørensen vundet?

Hvor mange Grand Tours har Rolf Sørensen deltaget i?

Rolf Sørensens bedste placering på PCS-ranglisten

 

Hvilke cykelhold har Rolf Sørensen cyklet for?

Rolf Sørensens første professionelle cykelhold var italienske Murella-Fanini, som han blev en del af i 1986. Året efter skiftede Rolf til et nyt italiensk cykelhold, nemlig Remac. De italienske cykelhold var glade for Rolf Sørensen, hvilket umiddelbart var gensidigt, og fra 1988 til 1992 cyklede Rolf Sørensen for Ariostea.

I 1993 fik Rolf Sørensen lov til at cykle på samme hold som den skaldede Marco Pantani, som de fleste cykelfans kender. Det samarbejde varede dog kun et år, indtil Rolf skiftede til Maglificio-Bianchi, som senere kom til at hedde MG Maglificio – Technogym.

I 1996 skiftede Rolf Sørensen til det ikoniske cykelhold Rabobank. Til og med år 2000 cyklede Rolf Sørensen land og rige rundt for Rabobank, hvor han havde stor succes. Det vender vi tilbage til lidt senere.

Et enkelt år blev det til hos det danske cykelhold CSC, mens Rolf Sørensens sidste professionelle kontrakt blev med det belgiske cykelhold Landbouwkrediet. Det skete i 2002, hvor han også afsluttede sin aktive cykelkarriere.

pantani

 

Hvor mange etapesejre har Rolf Sørensen vundet?

Vi har ikke tænkt os at gennemgå alle Rolf Sørensens etapesejre, for så får vi skrevet en længere roman. Ifølge procyclingstats.com har Rolf Sørensen vundet imponerende 51 løb, etaper, osv. – Rolf Sørensen var garant for etapesejre.

Tjek den aktuelle betting bonus hos 888sport

Hans første professionelle etapesejr var i 1987, da han vandt en etape i Tirreno-Adriatico. Dengang var Rolf Sørensen 22 år gammel. Han kan desuden prale af at have vundet to etaper i Tour de France. I 1994 vandt han 14. etape, og i 1996 vandt han 13. etape.

Rolf Sørensen har vundet én etape i Giroen og nul i Vueltaen. Desuden har han vundet de prestigefyldte endagsløb Flandern Rundt og Liege-Bastogne-Liege. Flandern Rundt vandt han i 1997, og det andet løb i 1993. Rolf Sørensen har også vundet flere etaper i Post Danmark Rundt (tidligere Danmark Rundt). Hans sidste etapesejr var i 2000, hvor han vandt 5. etape af Post Danmark Rundt.

rolf sørensen

 

Hvor mange Grand Tours har Rolf Sørensen deltaget i?

Rolf Sørensen fik sin Grand Tour-debut i 1986, da han fik lov til at cykle Giro d’Italia. Rolf Sørensen cyklede Giroen i alt otte gange, hvilket var mere end nogen anden Grand Tour. Giroen blev også Rolf Sørensens sidste Grand Tour i karrieren. Det skete tilbage i 2002.

Syv gange var Rolf Sørensen en del af Tour de France. Hans Tour-debut var i 1991, og hans sidste var i 2001. Rolf Sørensens bedste placering i den samlede stilling i Touren var i 1994, da han sluttede som nr. 19. Det år sluttede Bjarne Riis på en 14. plads, men Bo Hamburger endte på en 20. plads i klassementet.

Vueltaen var ikke Rolf Sørensens foretrukne Grand Tour-løb. To gange stillede Rolf Sørensen til start i Spaniens største cykelløb.

17 Grand Tours blev det til for Rolf Sørensen i sin cykelkarriere.

tour de france

 

 

Rolf Sørensens bedste placering på PCS-ranglisten

Rolf Sørensen peakede over en længere periode fra omkring 1988 til 1998, men i 1993 blev Rolf Sørensen rangeret som nr. 8 på PCS’ verdensrangliste. Det var Rolf Sørensen bedste placering i karrieren.

I 1989 var Rolf Sørensen på et tidspunkt rangeret som nr. 11. Rolf Sørensen var i sin primetime en af de bedste cykelryttere i verden. Han var en specialist, når det kom til endagsløb og generelt en god allrounder.

 

*Credits: artiklens billeder tilhører Associated Press

*Først publiceret: d. 23. januar 2022*

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Hestevæddeløb i Danmark

Joachim Blichfeld løn og ishockeyliv

Hvem bliver verdensmester i cykling 2022 - Betting tips

VM i landevejscykling 2022

Den danske cykelrytter, Mikkel Bjerg