Premier League har igennem årene været et forjættet land for mange danske fodboldspillere. Især op igennem 90’erne og i starten af 00’erne var det meget få danskere, som kunne begå sig i måske den bedste fodboldliga i verden. Fodboldspillet i Premier League har dog ændret sig gevaldigt frem til 2021, hvilket umiddelbart har været til stor gavn for danske fodboldspillere.

I 2021 har vi nemlig rekord mange danske fodboldspillere i Premier League. I den forbindelse tager vi et kig på nogle af de mest relevante danske rekorder i Premier League.

 

De danske rekorder i Premier League

Hvilke danskere har scoret flest mål i Premier League?

Hvilke danske fodboldspillere har spillet flest Premier League-kampe?

Hvilke danskere har vundet flest PL-titler?

Hvor mange danskere har spillet Premier League?

Hvilken Premier League-klub har haft flest danske fodboldspillere?

 

Hvilke danskere har scoret flest mål i Premier League?

Ifølge premierleague.com lægger én dansker sig klart i spidsen, og som du nok allerede har gættet, så er det Christian Eriksen, der er indehaver af rekorden for flest danske mål i PL. Eriksen nåede at score 51 mål, inden han i 2020 forlod Tottenham til fordel for Inter. Eriksen kan også prale med at være den PL-dansker, som har lavet flest assists. I de knap syv sæsoner, han spillede i Tottenham, serverede han bolden på et sølvfad 64 gange. Det nød Harry Kane især godt af.

Den næste dansker på listen er den tidligere skarpretter, Nicklas Bendtner. I sin Premier League-tid, nåede Bendtner at spille for Sunderland og Arsenal, hvilket samlet førte til 32 scoringer. Til Bendtners forsvar spillede han ikke nær så mange kampe som Eriksen. Det kommer vi til lidt senere.

Den tredje mest scorende dansker er Henrik ”Tømrer” Pedersen. Den tidligere Bolton-angriber scorede 22 mål. Claus Jensen, som spillede PL-bold i Charlton og Fulham, fik bolden i nettet 20 gange.

 

Hvilke danske fodboldspillere har spillet flest Premier League-kampe?

Da vi undersøgte, hvilke danskere der havde spillet flest Premier League-kampe, havde vi kun ét navn i hovedet, og det var Peter Schmeichel. Da vi så, hvilken dansker der lå i spidsen, gik det op for os, at vi havde glemt, hvor vanvittigt mange sæsoner Thomas Sørensen havde spillet i Premier League. Vi snakker ca. 17 år. I de sidste tre sæsoner i Stoke City blev det dog til meget lidt spilletid – fire sølle kampe. Havde disse tre sæsoner kastet mere spilletid af sig, havde han rundet de 400 Premier League-kampe.

Thomas Sørensen kan dog stadig være stolt over at have 364 PL-kampe på CV’et og på nuværende tidspunkt være den dansker med flest PL-kampe.

thomas sørensen

 

Thomas overgik dermed Peter Schmeichel, der har spillet 310 PL-kampe. Thomas Sørensen skal dog kigge sig over skulderen, da en anden Schmeichel, nemlig Kasper Schmeichel stadig er inde i billedet. I skrivende stund er Kasper Schmeichel på 254 PL-kampe, og sæsonen 21/22 er kun lige gået i gang. Hvis alt går vel for Kasper Schmeichel, når han op på 295 PL-kampe, når sæsonen 21/22 er slut.

Vi ville være oprigtigt nervøse, hvis vi var Thomas Sørensen, for Kasper Schmeichel aldrig har været bedre, og han er 34 år. Hvis Kasper Schmeichel spiller samtlige PL-kampe de to kommende sæsoner, overtager han Thomas Sørensens trone. Dermed vil Kasper Schmeichel for alvor så tvivl om, hvorvidt sønnike er en større legende end farmand Schmeichel.

De efterfølgende danskere med flest kampe er Christian Eriksen med 226 PL-kampe og Daniel Agger med 175 PL-kampe.

Find alle aktuelle superliga odds

 

Hvilke danskere har vundet flest PL-titler?

Det er de færreste danskere, som overhovedet får lov til at spille Premier League. Sandsynligheden for, at en dansker skulle vinde Premier League, er dermed minimal, men omvendt aldrig har den aldrig været større i 2021, da vi som sagt har rekordmange danskere med i Premier League.

Det er en smuk fortælling, at både far og søn har vundet Premier League. Det er selvfølgelig tilfældet med Peter og Kasper Schmeichel. Dog kan Peter Schmeichel prale med at have vundet intet mindre end fem engelske mesterskaber, hvilket med al sandsynlighed ikke bliver overgået de næste 50 år. Sandsynligheden er lille.

Dette er den tredje og sidste dansker – og ja, du hørte rigtigt, den sidste dansker. Vi blev selv lidt overraskede, da vi egentlig havde regnet med, at Andreas Christensen på et eller tidspunkt havde vundet Premier League med Chelsea. Til og med 2021 er det ikke sket endnu, men forhåbentligt sker det snart. Eriksen og Agger har begge været tæt på at vinde. Den sidste dansker er derfor den tidligere United-målmand, Anders Lindegaard, som faktisk har vundet Premier League to gange med United. Første gang var i 2011 og senest i 2013.

Lad os håbe, vi kan skrive flere danskere på denne liste i den nærmeste fremtid.

kasper schmeichel

 

Hvor mange danskere har spillet Premier League?

Inden sæsonen 21/22 blev skudt i gang, havde 65 danske fodboldspillere siden 1992 spillet i den bedste engelske række. Da Brentford fortjent rykkede op i Premier League i 2021, kunne vi tilføje fem ekstra spillere til listen. Dermed er vi oppe på 70 danske fodboldspillere, der har spillet Premier League.

fodbold betting hos 888sport

 

Hvilken Premier League-klub har haft flest danske fodboldspillere?

Manchester City har længe været den mest danskerglade Premier League-klub. Den rekord tangerede Brentford, da de rykkede op i 2021. Hver klub har indtil videre haft seks danske spillere. Brentford kunne have overgået City, hvis de havde beholdt Dalsgaard og Marcondes.

Her er listen over de mest danskerglade PL-klubber, og hvilke danske fodboldspillere der har spillet Premier League i klubberne. 

6 – Man City: Kasper Schmeichel, Peter Schmeichel, Mikkel Bischoff, Ronnie Ekelund, Niclas Jensen, Kevin Stuhr Ellegaard.

6 – Brentford: Mads Bidstrup, Mathias Jensen, Mathias Zanka Jørgensen, Christian Nørgaard, Mads Roerslev, Mads Bech Sørensen.

5 – Chelsea: Brian Laudrup, Jesper Grønkjær, Jes Høgh, Bjarne Goldbæk, Andreas Christensen.

5 – Everton: Claus Thomsen, Per Krøldrup, Lars Jacobsen, Thomas Gravesen, Peter Degn.

4 – Liverpool: Jan Mølby, Christian Poulsen, Torben Piechnik, Daniel Agger.

4 – Fulham: Joachim Andersen, Leon Andreasen, Bjarne Guldbæk, William Kvist.

zanka

 

*Credits: artiklens billeder tilhører Associated Press

*Først publiceret: d. 12. oktober 2021*

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Hvad vil vi huske VM 2022 for?

Statistikker VM 2022 – afrunding

Nye VM-rekordholdere 2022

Optakt - VM-finalen 2022

Danskere på All Star-hold til slutrunder