Rasmus Lauge er en Danmarks bedste håndboldspillere og en af verdens bedste på sin position – selvom han bliver anset som en ulykkesfugl i forhold til skader, som han desværre har været plaget af lidt for meget i sin hidtidige håndboldkarriere. Ikke desto mindre har han indtil videre opnået nogle store ting med de hold, han har spillet på. Alt dette kommer vi nærmere ind på længere nede i artiklen.

lauge

 

Rasmus Lauge og hans håndboldliv

Herrelandsholdet i håndbold og Rasmus Lauge

Rasmus Lauges klubkarriere

Rasmus Lauges største triumfer

Hvor meget tjener Rasmus Lauge?

 

Herrelandsholdet i håndbold og Lauge

Rundt regnet ville Rasmus Lauge sandsynligvis have spillet over 250 landskampe, hvis de pokkers skader ikke havde haglet ned over ham, som de nu engang har gjort. På nuværende tidspunkt, i 2021 og inden EM i herrehåndbold 2022, har Ramus Lauge spillet 126 A-landskampe og scoret 317 mål.

Rasmus Lauges landsholdsdebut fandt sted i 2010, da han var omkring 19 år gammel. Et år skulle der gå, før Lauge blev en fast bestanddel af det danske landshold. I 2014 var Lauge slet ikke i aktion for det danske landshold grundet skade og genoptræning. Først i starten af 2015 var han igen blandt de udvalgte.

I midten af 2016 blev hans landsholdstid igen spoleret af en skade, som også kostede ham OL-deltagelse. Samme skade gik også ud over store dele af 2017 i forhold til landsholdet. I 2018 og 2019 var Lauge blevet i fuld vigør. Uheldet indtræf dog igen i slutningen af 2020, og al håndbold måtte sættes på pause.

Vi håber i den grad at se Rasmus Lauge fit for fight til EM i 2022, da han kun kan blive en kæmpe gevinst for det danske landshold.

rasmus lauge

 

Rasmus Lauges klubkarriere

Lauge fik sin håndboldopvækst i barndomsbyen Bjerringbro, som dengang gik under navnet Bjerringbro FH, og som senere kom til at hedde Bjerringbro-Silkeborg. Fra 2009 frem til 2013 nåede Lauge omkring de 70 kampe for BSV.

I 2013 blev Lauge solgt til den største håndboldklub i verden, nemlig den traditionsrige tyske klub THW Kiel. Lidt overraskende blev det kun til to sæsoner i Kiel, hvor Lauge spillede 72 kampe for Kiel i forskellige turneringer. Manglende spilletid og skader førte til, at Lauge søgte andre veje, hvor græsset forhåbentlig ville være grønnere på den anden side med en frisk start. Få 90 km fra Kiel rykkede Lauge til ærkerivalerne fra Flensburg Handewitt.

Find en bred palette af håndbold odds

Tiden i Flensburg blev hurtigt en succes, og i fire sæsoner spillede Rasmus Lauge noget af det bedste håndbold, han hidtil har præsteret. Fra 13/14 til 18/19 spillede Lauge ca. 174 kampe for Flensburg og scorede 715 mål. Det hårde kampprogram i Bundesligaen, samt de andre turneringer, de tyske topklubber deltager i, er på lang sigt utroligt krævende af håndboldspillerne. Med Lauges historik af skader var det derfor oplagt at takke ja, da en anden stor europæisk klub, Veszprem, tilbød Lauge en kontrakt. I 2021 forlængede Lauge sin aftale med Veszprem til 2024. I slutningen af 2021 har Lauge snart spillet 70 kampe for Veszprem.

lauge

 

Rasmus Lauges største triumfer

Rasmus Lauge har en del titler på sit flotte CV. Det er blandt andet blevet til tre tyske mesterskaber. Det første tyske mesterskab var med Kiel i 2014 og anden gang i 2015 med selv samme Kiel. I 2018 blev det til det tredje tyske mesterskab, men med en anden klub, nemlig Flensburg. Han blev også Supercup-vinder med Kiel i 2014.   

I landsholdsregi kan Lauge kalde sig europamester og verdensmester. I 2012 blev han europamester med Danmark og i 2019 blev han verdensmester på dansk jord. Mon ikke Lauge får tilføjet endnu flere titler på CV’et inden for de næste 5 år? Han mangler stadig nogle trofæer til samlingen – blandt andet Champions League og det danske mesterskab.

lauge

 

Hvor meget tjener Rasmus Lauge?

Lønnen i Bundesliga er højere end den danske herrehåndboldliga. Det hersker der ingen tvivl om, og da Lauge spillede i Kiel, tjente han efter sigende omkring 1 mio. kr. om året. Den årsløn blev forhøjet, da Lauge skiftede til Flensborg, hvor han også fik en større rolle på holdet. Et bud ville være, at han tjente mellem 1,2 til 1,5 mio. kr. om året.

Lauges rutine og kvaliteter gjorde, at han stod i en bedre lønmæssig position, da Veszprem viste interesse for den danske playmaker. Flere medier påstår, at Lauge tjener mellem 1,8 – 2,2 mio. kr. om året. Det undrer os heller ikke, hvis Lauge har fået en lille lønstigning efter hans forlængelse med Veszprem frem til 2024. Lauge er nemlig, når han er i topform, den bedste playmaker i verden - online sports betting er enig.

 

*Credits: artiklens billeder tilhører Associated Press

*Først publiceret: d. 27 november 2021*

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Anne Mette Hansen løn 

Althea Reinhardt håndbold og landshold

Ulrik Wilbek i dag 

Mads Mensah Larsen løn

Joachim Boldsen i dag