Lionel Messi er én af nutidens fodboldspillere med de fleste rekorder. Han er et unikum, der har sat barren højt for de kommende generationer af fodboldspillere. Efter sit skifte til Paris Saint Germain skal Messi forsøge at udvide sit hav af rekorder og endda i en ny klub. Hvilke rekorder skal han forsøge at slå, og har han egentlig allerede overgået dem, da han spillede i Barcelona? Det undersøger vi nærmere i denne artikel.

 

Rekorder Messi skal forsøge at overgå i PSG

Flest mål i en sæson for PSG

Flest mål i en Ligue 1-sæson

Flest mål i en Champions League-sæson

Flest mål i en kamp

Flest assists i en Ligue 1-sæson

Flest PSG-mål i en Ligue 1-sæson

 

Flest mål i en sæson for PSG

PSG havde i 2015/16-sæsonen én af de største og mest karismatiske angribere i fodboldens historie. Zlatan Ibrahimovic var måske på sit allerhøjeste niveau, da han spillede i PSG i fire år fra 2012 til 2016. Zlatan har opnået heltestatus i PSG, især fordi han i 15/16 satte rekorden for flest scorede mål i en sæson. I samtlige turneringer scorede Zlatan i alt 50 mål for PSG.

Zlatan skal dog nok kigge sig over skulderen – Messi har nemlig rekorden i Barcelona, som lyder på svimlende 73 mål. Messi gik målamok i sæsonen 11/12.

zlatan

 

Flest mål i en Ligue 1-sæson

Zlatan gjorde ikke meget forkert i 15/16, han formåede ligeledes at sætte rekord for flest scorede mål i en Ligue 1-sæson. 38 mål klaskede Zlatan Målnæse i nettet. Den rekord står stadig på nuværende tidspunkt i 2021.

Messi slog ikke bare Barcelona-rekord for flest La Liga-mål i en sæson. Faktisk præsterede han i samme ombæring at slå La Liga-rekord. 50 mål scorede Messi i 11/21. I Messis sidste sæson i La Liga i 20/21 scorede han 30 mål. Det er yderst realistisk, at Messi kan overgå Zlatans rekord.

Find alle aktuelle la liga odds

 

Flest mål i en Champions League-sæson

Man kan ikke andet end erkende, hvad Zlatan gjorde i PSG. Ikke nok med at vandt et hav af trofæer, så fortsatte han også med at udbygge sine PSG-rekorder. Han har også rekorden for flest scorede mål i en Champions League-sæson. I 13/14-sæsonen scorede Messi kun seks mål.

Zlatan kunne dog ikke overgå Messis rekord fra CL-sæsonen 11/12, hvor Messi scorede 14 CL-mål. CL-rekorden tilhører dog Ronaldo med 16 mål. 

Flest mål i en kamp

Det højeste antal mål, en PSG-spiller har scoret i en PSG-trøje, lyder på fire mål. I alt har 11 PSG-spillere formået at gøre det. Zlatan har som den eneste prøvet at score fire mål i to kampe. Ellers har velkendte navne som Cavani, Neymar og Mbappé tangeret rekorden.

Messi har overraskende ikke denne Barcelona-rekord. Rekordholderen er Joan Gamper, som scorede ni mål i én kamp. Messi har dog CL-rekorden for flest scorede mål i en kamp. Det gjorde han tilbage 11/12 mod tyske Bayer Leverkusen. Fem mål leverede han i kampen. I La Liga har Messi fem gange scoret fire mål i en kamp.

 

Flest assists i en Ligue 1-sæson

En af Messis landsmænd, Angel Di Maria, er indehaver af rekorden for flest assists i en Ligue 1-sæson. I 15/16 havde han næstsidste fod på bolden 18 gange, inden den lå i netmaskerne. 18 gange var han uselvisk og serverede bolden på et sølvfad for en holdkammerat.

Messi kan tydeligvis mere end bare at score mål. Han har også et godt blik for sine medspillere. Han har nemlig La-Liga-rekorden for flest assists i en sæson. 21 gange lagde han bolden perfekt til rette for en holdkammerat. Det skete i 19/20, og han har flere gange præsteret at levere et tocifret antal assists i La Liga.

 

Flest PSG-mål i en Ligue 1-sæson

I 2017/18 var PSG en målmaskine. De scorede 108 mål i én Ligue 1-sæson, hvilket svarer til næsten tre mål pr. kamp. Det er en vanvittig statistik – eller er det nu også det sammenlignet med det, som Barcelona og Lionel Messi har præsteret? Seks gange har Barcelona overgået PSG’s 108 mål. I 14/15 scorede Barcelona svimlende 118 mål i én La Liga-sæson. For at gøre det endnu vildere så har Madrid La Liga-rekorden med 121 mål i en sæson. Det er uhørt. 

Vi kan generelt konkludere, at Lionel Messi har gode forudsætninger for at slå nogle af PSG’s nuværende rekordholdere og klubrekorder. Især hvis Mbappe, Neymar og Messi kan få det til at fungere indbyrdes imellem dem. Mange tvivler, da det er tre store egoer, som gerne vil score mål, men man kan vel håbe på, at det bliver den mest scorende trio i fodboldens historie. De aktuelle live bet på den giftige trio er yderst overvejelsesværdige, så hold øje! 

 

*Credits: artiklens billede tilhører Associated Press

*Først publiceret: d. 20. september 2021*

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Hvad vil vi huske VM 2022 for?

Statistikker VM 2022 – afrunding

Nye VM-rekordholdere 2022

Optakt - VM-finalen 2022

Danskere på All Star-hold til slutrunder